sebo747 Opublikowano 20 Lutego 2014 Opublikowano 20 Lutego 2014 Witam. Mam problem z pedałem sprzegła ponieważ raz na jakiś czas pedał nie odbija do końca tj. zostaje jakies 5cm które musze sam podnieść nogą. Nie dzieje sie to zawsze i nie znalazłem reguły która by to powodowała (możliwe że po wcisnieciu hamulca ale to jakieś 10% z wszystkich nacisnieć) Odpowietrzałem sprzegło i też nic nie pomogło (chyba że robiłem to źle) zbytnio w jezdzie mi to nie przeszkadza bo można sie przyzwyczaic aczkolwiek przed zawieszeniem sie sprzegła (potrafie to określić bo pedał bardzo lekko wpada w podłoge) łapie ono niżej niż zazwyczaj i z przyzwyczajenia puszczam je szybciej co powoduje że na jedynce auto potrafi zgasnąć (naturalna rzecz). Ma ktoś jakiś pomysł co może być przyczyną??? slnik to 1.9 TDi avf szkrzynia 6 bieg manual
Mocny01 Opublikowano 9 Września 2014 Opublikowano 9 Września 2014 Witam, problem z pedałem sprzęgła rozwiązany??
wesz82 Opublikowano 10 Września 2014 Opublikowano 10 Września 2014 Jest powietrze w ukladzie.pamiietaj ze ten sam uklad zasila hamulce wiec moze w nich problem.
Mocny01 Opublikowano 10 Września 2014 Opublikowano 10 Września 2014 Właśnie ja stawiam na wysprzęglik albo na pomke... podjadę do mechanika i zobaczymy co powie na ten temat
VTG Opublikowano 4 Października 2014 Opublikowano 4 Października 2014 Odpowietrz wysprzęglik. Z boku masz plastikową śrubkę(odpowietrznik). Zrób tak że wtłocz przez nią płyn hamulcowy i dokręć. To najbardziej skuteczna metoda odpowietrzania.
Rekomendowane odpowiedzi