Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Duże spalanie 2.0 ALT FSI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

u mnie tez wszystko wymienione po zakupie auta. mam auto od listopada. niby wszysko jest git ale i tak mi cos nie pasuje ze spalaniem. opony co prawda zimowe. no i nie jest przymulone auto bo jest zwawe

Opublikowano

jak czytam te komentarze to mi się robi niedobrze...ludzie, przecież to jest stary 2-litrowy silnik...jakim cudem ma on w mieście palić mniej niż 10 litrów:shock3:? Silniki 1.6 i 1.4 od VW/Audi podchodzą w mieście pod 10 litrów a co dopiero dwulitrówka? Jeżeli producent deklaruje spalanie w mieście 11 litrów, to w realu trzeba doliczyć 20%, a zimą może trochę więcej.

Opublikowano

Dokładnie kiko ^^

Opublikowano

Mi tyle pali 7,5 liczone kilka razy

Opublikowano

w trasie 7,5L jest możliwe, ale na pewno nie w mieście

Opublikowano

W trasie to spokojnie 100 jadąc spokojnie to 7-7.5.Jeżdżę do pracy jakieś 100km w obie strony i tak wychodzi.Ale miasto zależy jak jadę.Poniżej 10 to NIEMOŻLIWE.A wychodzi około 12-13 litrów...

Opublikowano

Panowie czyli co to spalanie jest możliwe i najnormalniejsze w świecie? Ze po mieście 13 spali? Bo naprawdę już mi brakuje pomysłów co jeszcze może być nie tak. Czyli wychodzi że wszystko jest w porządku i odpuścić temat spalania? Dzisiaj byłem na analizatorze spalin i wychodzi że spaliny są idealne, tak przynajmniej stwierdził diagnosta.

Opublikowano

A jakim cudem w mieście 2 litry ma spalić mniej? Chcesz mniej to kup jakiś malutki samochodzik z silnikiem 1.0 albo innym jak do kosiarki do trawy i może wtedy w mieście spali Ci mniej niż 10...

Opublikowano
Panowie czyli co to spalanie jest możliwe i najnormalniejsze w świecie? Ze po mieście 13 spali? Bo naprawdę już mi brakuje pomysłów co jeszcze może być nie tak. Czyli wychodzi że wszystko jest w porządku i odpuścić temat spalania? Dzisiaj byłem na analizatorze spalin i wychodzi że spaliny są idealne, tak przynajmniej stwierdził diagnosta.

gdyby ci ten ALT palił 18L przy normalnej miejskiej jeździe to może byłoby się nad czym zastanawiać. A 13L jest normalne.

Opublikowano

OK dzięki za podpowiedzi i uświadomienie w temacie spalania. Człowiek całe życie się uczy :decayed:

Opublikowano

Ludzie zależy jeszcze jakie miasto !! 13L myślę że 1L za dużo ale może masz ciężką nogę tylko nie wiesz o tym a co niektórym to widzę że pali mniej jak fabryka dała .

Opublikowano

No miasto nieduże Kalisz to nieduże miasto, nogi też raczej ciężkiej nie mam, w każdym razie nie żyłuje auta, biegi zmieniam przeważnie przy 2500 do 3000 obr/min. żeby auta nie mulić, staram się omijać korki jak tylko mam okazje także nie stoję w korkach cały czas, wiadomo nie zawsze się uda ale aż takiej tragedii to nie ma ale cóż może rzeczywiście to spalanie jest normalne w tym aucie.

Opublikowano

Jak kręcisz do 3tys :-) to się nie dziwie że sporo spala ,niby nie dużo obrotów ale sam to przerabiałem ,potem zacząłem jeździć jak dziadek ( w sensie ruszać z pod świateł ) i co się okazało spalanie spadło jak ręką odjął .Auto najwięcej spala przy ruszaniu ,możesz jechać 140km/h i ci tyle nie spali co przy ruszaniu a wiadomo w mieście przeważnie czerwona fala to tak jak byś przejechał z "50km" z prędkością 140km/h ,oczywiście liczby są tutaj tylko przykładem żadne to wyliczenia żeby sobie ktoś nie pomyślał .

Opublikowano

ja powiem szczerze.. do pracy mam 6 km w jedną stronę, jeżdżę dosyć oszczędnie(wszystko miasto) i pali mi dokładnie 10 l

biorąc pod uwagę fakt, że jakąś tam część trasy przejeżdżam na zimnym silniku to uważam że tragedii nie ma... no i dodam że nie bierze mi nawet kropli oleju a mam silnik ALT(nie żebym się chwalił ale przeglądając forum widzę że jestem w zdecydowanej mniejszości :) )

Opublikowano
ja powiem szczerze.. do pracy mam 6 km w jedną stronę, jeżdżę dosyć oszczędnie(wszystko miasto) i pali mi dokładnie 10 l

biorąc pod uwagę fakt, że jakąś tam część trasy przejeżdżam na zimnym silniku to uważam że tragedii nie ma... no i dodam że nie bierze mi nawet kropli oleju a mam silnik ALT(nie żebym się chwalił ale przeglądając forum widzę że jestem w zdecydowanej mniejszości :) )

witam w klubie użytkowników ALT, którzy nie mają problemu z olejem...jest nas naprawdę niewielu

Opublikowano

no ja tym bardziej się cieszę bo przed zakupem przeglądałem forum i miałem lekkie obawy :)

Opublikowano

Ja się dowiedziałem dopiero po kupnie na forum.Ze strachem sprawdzałem stan na bagnecie i tragedii nie ma :) Około 1,5-1,7 litra co wymianę ;p Ja jedynie miałem problem z notorycznie zapalającą się kontrolką OIL MIN(co koło 100km).Zmiana oleju z beznadziejnego Castrola na Mobila i po problemie :)

Opublikowano

dla niektórych nawet Mobil nie wystarcza...

Opublikowano

Oooo są tacy co im oliwy nie bierze ,cały czas żyłem w świadomości że każdy ALT łyka oil ,fajnie macie chłopaki zazdroszczę .

Opublikowano

każdy ALT coś połknie...tak jak każdy silnik, tyle że nie każdy ALT połyka ten olej w potwornych ilościach.