szeryf Opublikowano 25 Lutego 2014 Opublikowano 25 Lutego 2014 Witam, ostatnio pokręciłem trochę śrubami za pedałem hamulca, bo czasami światła stop same się włączały. Ustawiłem tak, że pedał jest trochę mniej zapadnięty, czyli czujnik nie łapie od razu przy delikatnym dotknięciu pedału. Później doczytałem że czujnik i tak muszę wymienić, ale teraz zastanawiam się jak prawidłowo ustawić pedał przed zamontowaniem nowego czujnika. Niestety nie pamiętam ile obrotów śrubą zrobiłem :/ Ma ktoś jakiś pomysł?
Dev Opublikowano 25 Lutego 2014 Opublikowano 25 Lutego 2014 Pedal musi byc na maxa do gory Tak samojakbedziesz montowac nowy czujnik stopu
szeryf Opublikowano 25 Lutego 2014 Autor Opublikowano 25 Lutego 2014 Ale wiesz o jakie śruby mi chodzi? Nie wiem teraz jaką wysokość pedału ustawić, wczoraj go trochę podniosłem do góry w porównaniu z tym co było, to mam podnieść jeszcze? Nie widziałem tam żadnego ogranicznika.
wesz82 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Pedal musi byc na maxa do gory Tak samojakbedziesz montowac nowy czujnik stopu Tomek na maxa do góry masz na myśli ze ma byc jak najbliżej ku gorze czy ku dole?? Dobrze myśle ze im bliżej podłogi pedał bedzie to pompa bedzie hamowała przez cały czas???? I Czy w takim razie pedął z hamulców moze wystawac ponad ten sprzegla???
Rekomendowane odpowiedzi