Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jednomas z tarczą 240mm do Audi A4 B5 1.8T

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dostalem maila od Krzyska Otockiego z informcja ze bedzie to kosztowalo 260 zl ale nie wiem cz bedzie to z obiciem tarczy okladzina z kewlaru...? czy moze samo zrobienie kola i wywazenie.. z tego co czytalem to obicie same tarczy kewlarem to koszt kolo 150zl

Opublikowano

raczej nie, ja tez mu pisalem maila z tym ze moj jednomas juz bedzie zabielony plus podtoczony pod blache/sprezyny tarczy sprzegla i zawołał 200zł

czyli dostałeś pewnie cene za zabielenie, podtoczenie, wycentrowanie docisku i wywazenie calosci ale to i tak taniej jak u tych gdzie tomaszek wyslal bo oni chca za takei cos 300plus wysylka

Opublikowano
raczej nie, ja tez mu pisalem maila z tym ze moj jednomas juz bedzie zabielony plus podtoczony pod blache/sprezyny tarczy sprzegla i zawołał 200zł

czyli dostałeś pewnie cene za zabielenie, podtoczenie, wycentrowanie docisku i wywazenie calosci ale to i tak taniej jak u tych gdzie tomaszek wyslal bo oni chca za takei cos 300plus wysylka

Witam.

Koszt obróbki i ponownego wyważenia Pańskiego koła wraz z przesyłką zwrotną za pobraniem to 260zł. Możemy zrobić 240 jeśli włożyłby Pan pieniążki do paczki.

Jeśli się Pan zdecyduje to proszę przesłać koło na adres:

Krzysztof Otocki

ul.Przedborska 31

97-500 Radomsko

Do paczki proszę włożyć karteczkę z adresem zwrotnym, informacją co ma być zrobione oraz numerem telefonu.

Pozdrawiam Krzysiek

Opublikowano

nic nie pisal o kevlarze, sama obrobka koła plus wywazenie

Opublikowano

dlatego napisalem mu co z tarcza wole zeby robil wszystko

Opublikowano
  • Autor

Otoczak jest na pewno tańszy i na pewno nie gorszy

Opublikowano

no tak ale pewnie tylko za same kolo policzyl dlatego tak tanio.... ale mysle ze wszystko by kosztowalo mniej niz 650zl

Opublikowano
  • Autor

Jak wysłałem graty do Wawy to dowiedziałem się o Otoczaku wiec juz nie chcialem robic z gęby du...y.

Na pewno byłoby taniej ale nie żałuję bo nie ma czego.

Opublikowano
Jak wysłałem graty do Wawy to dowiedziałem się o Otoczaku wiec juz nie chcialem robic z gęby du...y.

Na pewno byłoby taniej ale nie żałuję bo nie ma czego.

Aż tak dobry jest pan Otoczak ???

Dla mnie bomba bo mam rzut beretem:wink:

Opublikowano
  • Autor

bardzo dobry

Opublikowano

tak tylko ze dzis dostalem maila ze on robi tylko kola wiec ani docisku ani tarczy nie robi wiec lipa....

Opublikowano

a co chcesz miec zrobione w docisku? kupujesz nowy i nie tykasz go, tarcze tez mozesz gdzie indziej kupic/zrobic a on ci to wycentruje i wywazy

jak nie masz zamiaru upalac nie wiadomo jak auta to nie musisz miec kevlaru, w dodatku gdzies doczytalem sie ze standardowe tarcze z dostawczakow mogly byc w jakis sposob wzmacniane (moze wlasnie kevlarem?) by byly bardziej wytrzymałe, może to być prawda bo sprzegla w dostawczakach wytrzymuja duze wieksze przebiegi pomimo ze bardziej dostaja po tylku niz w osobowkach

---------- Post dopisany at 12:07 ---------- Poprzedni post napisany at 12:00 ----------

a w dodatku, majac tarcze kevlarowa wrecz jest wskazane upalac auto, bo inaczej przy delikatnej jezdzie szczegolnie po miescie gdzie jest czeste stanie w korkach i system jedynka-luz moze powodowac ze kevlar będzie się szklić na powierzchni - takie info też znalazłem

---------- Post dopisany at 12:08 ---------- Poprzedni post napisany at 12:07 ----------

wiecej tutaj How to choose a clutch material

---------- Post dopisany at 12:09 ---------- Poprzedni post napisany at 12:08 ----------

a kolejne ważne info to to że kevlar dużo dłużej się układa i dociera - jak napisali 500-1000mil, przez tez czas może się ślizgać bardziej niż powinien

Opublikowano

no tak ja tak upalam ze az musze skrzynie wymienic hehe...albo sie konczy albo przebieg swoje robi 273tys w 3 lata prawie 100tys zrobilem rzezi mi cos 1 bieg... jutro wlasnie mi przyjdzie nowa.. dlatego chcialem cos mocniejszego wstawic byle sie nie slizgalo jak seria.. po 3 szybszych startach, dla mnie tarcza moze byc tez organiczna:) musze sie chyba sie kontaktowac z gosciem tam gdzie dev robil jednak jest sprawdzony

Opublikowano

Czlowiek wchodzi żeby przeczytać coś w przedmiotowej sprawie, dla której założono ten temat, a tutaj co?

Dowiaduje się, że Tomasz uszkodził sobie skrzynie i nie może kupić A5. Co to ma wspólnego z tematem?

Opublikowano
Czlowiek wchodzi żeby przeczytać coś w przedmiotowej sprawie, dla której założono ten temat, a tutaj co?

Dowiaduje się, że Tomasz uszkodził sobie skrzynie i nie może kupić A5. Co to ma wspólnego z tematem?

Wampir za to ty wypowiadasz sie w temacie... ^^

No wiec tak Kolo za 50zl przyszlo nie wyglda zle ,tarcza za 50zl 8 mm grubisci tez juz jest teraz tylko ten docisk

Opublikowano

dev proponuję by na pierwszej stronie zebrać te wszystkie info do kupy. Przyda się adnotacja np o docisku z jakiego LTka podchodzi (rok, pojemność), co więcej info że zestaw z powodzeniem można stosować w silnikach połączonych z 6 stopniową skrzynią. co wy na to?!

A i pytanie mam szukam tarczy od 2.5 tylko poproszę was o grubość nowej oraz takiej która nie nadaje się do założenia na samochodzik .

Opublikowano
  • Autor

Na docisku masz nr i to wystarczy, ponizej w tekście jest reszta, niepotrzebnie komplikujesz sprawę.

Temat 6biegowej skrzyni musi ogarnac ktos inny.

---------- Post dopisany at 23:06 ---------- Poprzedni post napisany at 23:04 ----------

Grubosc tarczy regulują goście od wyważania i centrowania zestawu.

Opublikowano

hmm czyli jest opcja ze to nie podejdzie do 6gang ?

Opublikowano

Który docisk jest lepszy ??

SACHS 3082919001

LUK 124022010

sachs jest tańszy

Opublikowano
  • Autor

Wszystko jedno

---------- Post dopisany at 22:23 ---------- Poprzedni post napisany at 19:37 ----------

hmm czyli jest opcja ze to nie podejdzie do 6gang ?

Jaki tam jest dwumas ???