Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.9 TDI AHU- zwiekszenie mocy do okolo 120 PS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :) Chcialbym zwiekszyc moc w mojej Audiczce 1.9 TDI AHU 90 koni w serii do okolo 120 koni. Silnik mam raczej w bardzo dobrej kondycji i chcialbym zeby jeszcze przez jak najdluzej w niej pozostal. I tutaj pytanie: Co zrobić aby w granicach 1000-1200 zł bezpiecznie zwiekszyc moc silnika o te 30 koni? I gdzie w okolicach Tarnowa, ew.Gorlic, Nowego Sącza mozna to zrobic? Z gory dzieki za odpowiedzi, wiem ze jest juz duzo podobnych tematow na forum ale licze na konkrety :) Pozdrawiam wszytskich !

Opublikowano

szymek1995 jedź do Gregora do Jasła,zrobi Ci konkretny program,ale na 120km bym się nie nastawiał bo masz za małe turbo jak i wtryski.

Opublikowano
  • Autor

jakie by byly koszty samego programu u niego i na ile moglbym wtedy liczyc? :)

Opublikowano

To już musisz jego pytać.

Opublikowano
  • Autor

Ok, dzieki :) Ma ktos jeszcze jakies propozycje?

Opublikowano

W tym rejonie co piszesz to nie wiem czy znajdziesz kogos bardziej ogarniętego jak chcesz mieć to dobrze zrobione,chyba że chcesz mieć gotowca za 300zł to szukaj dalej.

Opublikowano
  • Autor

no wiem wiem, tylko pytam czy jeszcze ktos cos innego bedzie proponowal. Wyciecie kata, wymiana wtryskow czy cos, maxymalnie 1500 zl.

Opublikowano

Wtryski od AFN i mozna ugrac 120km z tego silnika. Jako kosmetyke mozna zaslepic EGR czy wyciac kata. Naklad maly, a najbardziej wydajny

Opublikowano
  • Autor

Wtryski dwustopniowe od AFN mam juz wrzucone z tym ze bez zadnej zmiany programu takze moc sie nie zwiekszyla. Czyli teraz proponujecie zrobic program i wyciac kata. Jesli chodzi o EGR wystarczy zaslepic rurke podcisnieniowa czy trzeba robic jakas zaslepke i kombnowac?

Opublikowano

Z AHU można na serii liczyć na okolice 110km i okolice 280-290nm.

Polecam wyciąć kata i do tego soft customowy. Najbardziej opłacalny mod.

Opublikowano

Szymek jak masz już wtryski AFN to wywal kata i wsadź nowy program (dalej się nie baw).Z tego 1500 jeszcze ci zostanie, a jeśli jest tak jak piszesz, że silnik spoko to dobre 125 będzie na pewno.

Opublikowano
  • Autor

Widze Marcin że Ty tez miales modzone AHU, i jak Cie spisywala? z tym, ze Ty miales wtryski 216 tak? :)

Opublikowano

Tak miałem 216 , ale to w ahu niewiele zmienia.U mnie wypluła jak w opisie.Było dobrze!

Opublikowano
  • Autor

Mhm, to u mnie takie plany:

-wtryski z AFN (już są)

-wycięcie kata

-program na jakies 110-120 koni

Myslicie, ze to oplacalne mody? Przyrost mocy powinien byc zauwazalny

Opublikowano

Jedyne opłacalne mody w ahu/1z.Różnica w porównaniu z serią kolosalna.W końcu to 50% więcej, a spanie to samo

Opublikowano

Nie wiem ile można maksymalnie podnieść. Ja też jestem posiadaczem AHU 90 z chipem i stawiał bym że mam około 115-120km. Ponieważ A4 B5 110km nie ma szans. A z 1.9TDI 116km też A4 B5 idzie łeb w łeb. Możecie wierzyć lub nie , lecz po samym programie z niecałych 14 sekund zrobiło się niecałe 11 sekund do setki. Jest odczuwalna różnica.

Opublikowano

A że Szymek ma wtryski od afn to doleciało min. 10 kuni i tu dopiero jest fajnie

Opublikowano

Nareszcie powstał temat konkretny, bo po serfowaniu na forum aż głowa bolała od nadmiaru informacji i odchodziłem od komputera głupszy niż siadałem :decayed:

Też mam 1.9 AHU i w niedalekiej przyszłości planuję jakieś mody w silniku, dlatego fajnie jest poczytać wasze opinie jak wam się to wszystko sprawuje.

Ale to przyszłość :kwasny: narazie doprowadzam Audi do stanu "perfect" :kox:

Opublikowano

AHU seria można liczyć na 113km, na więcej nie ma co liczyć

AHU + wtryski AFN 125-130km

AHU + wtryski 216 125-130km i jak tuner się nie przyłoży może auto dymić i więcej palić

można trafić na różne wtryski, wystarczy że będą miały ciśnienia wyższe lub niższe i już co innego będzie, czasem na wtryskach AFN jest leprze efekt niż na chińskich 216, najtańsza a zarazem najoptymalniejsza opcja to wtryski AFN+czip i koniec dłubania, można wywalić egr, wsadzić kolektor AWX i nadkole s4, następnie jak ktoś chce więcej czas na zmianę pompy na afn, i dochodzimy do turbo..

Opublikowano
  • Autor

jak już napisalem wczesniej, na razie chce zmienic rozrzad i kilka dupereli w silniku zeby byl w bardzo dobrej kondycji, a wtedy wytne katalizator, wtryski od AFN juz mam i pod to program na jakies 120 koni. Ewentualnie jeszcze zaslepienie EGR-u. I jeszcze mam pytanko odnoscie spalania waszych dieselkow :) prosze o podanie realnego spalania przy wzglednie dynamicznej jezdzie, nie waze czy modzone czy nie :) bo mi wychodzi kolo 7 przy dosyc dynamicznej jezdzie ;/ jak sie bardzo staram to kolo 6