Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jak rozpoznać jaką mamy nawigacje MMI ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

MMI = Multi Media Interface, czyli radio + nawi + media itp.

samo radio (Concert/Symphony, ew Chorus) to nie MMI

W rocznikach 2008-2009 bluetooth był osobnym modułem, także jeśli nie jest aktywny fabrycznie to raczej nic nie wyczarujesz

Akcja serwisowa to pokłosie vw dieselgate, wg pierwszych opini po zabiegu w http://a4-klub.pl/index.php?/topic/335438-wezwanie-na-serwis-ea189-23q4/page-7, wydaje się, że nie boli ;)

Edytowane przez Vis
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak auto na gwarancji to ASO

Czy ASO na gwarancji wgrywa za free nowe Mapy?

Opublikowano

Nie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wersja: HNav_EU_P0022_D1 MMI 3G High ?

Opublikowano

Wersja: HNav_EU_P0022_D1 MMI 3G High ?

Tak :hi:

temat masz na Forum

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Witam proszę o pomoc jaką to wersja mmi mam zamiar kupić polifa z 2013r. Zdjęcia trochę niewyraźne ale takie dostałem

297b8aa8be9f7744410cbef856077bd5.jpg5a22d7b09ec17013f33e1ef0c8a63e52.jpg

Wysłane z mojego Mi 4i przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Jest to najprostsza wersja czyli 3G Basic

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Witam, we wtorek jadę po A4 B8 LIFT 2013 rok do DE. Chciałem zapytać tylko, co za MMI w niej siedzi i dlaczego są tylko 4 przyciski na panelu a nie 6. Rozkodowałem VIN i co do kodów multimedia znalazłem coś takiego:

CD changer/CD player - 7D5 DVD Player

CD ROM/DVD/SD card -7QA Without CD/DVD for navigation

Navigation device - 7T6 Navigation system (MID)

Radios - 8YQ Radio ,,HIGH''

Telephone / telematics - 9ZF

TV reception / digital radio reception - QV0

PNQ - MMI Navigation PLUS

PT5 - preparation for mobile phone (Bluetooth)

i jeszcze jest kod PGK - Business Package

Da radę rozróżnić jakie tam siedzi MMI? Powinny być jeszcze jakieś kody? Może coś przeoczyłem. W załączniku wrzucam foto panelu MMI jaki mam mniej więcej (ilość przycisków) i jedyne zdjęcie MMI jakie mam. Ważne jest też dla mnie to, czy da radę odtwarzać muzykę przez Bluetoorh z telefonu, lub AUX lub coś w tym stylu.

2013-audi-a4-16.jpg

$_3-6.jpg

Edytowane przez Denly
Opublikowano

To jest MMI 3G plus.

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Dzięki bardzo panowie za pomoc. Chciałem jeszcze zapytać jak wygląda sprawa z mapami do tego MMI? One są na karcie SD czy na DVD czy jak? Za niedługo po nią lece dlatego chciałem w domu nagrać sobie mapy PL do niej, bo z tego co wiem to są tam tylko mapy DE

Opublikowano

Witam jestem tutaj nowy, od niedawna jestem w posiadaniu A4 B8 i czytajac ten temat zastanawia mnie w jaka wersja wyposazony jest moj samochod. 
I jak juz wczesniej ktos wspominal, czy jest mozliwe doinstalowanie/dolozenie Navigacji do tego komputera ?? 
No i prawdopodobnie nie posiada bluetooth'a.
Tak powiedzial mi Elektromechanik, u ktorego byl podpiety pod komputer.
Istnieje ponoc opcja dolozenia kolejnych modow ? czy cos tego rodzaju by ubogacic ten komputer ? 
Nie wiem ile w tym wszystkim jest racji i temu zwracam sie z tymi zapytaniemi do was. 
pozdrawiam.

DSC_0148.JPG

Opublikowano

Masz zwykłe RADIO CONCERT  bez Nawigacji

BLUETOOTH mozna bez problemu doposazyc

Jakby co mam  ORI zestaw :hi:

Opublikowano (edytowane)

Dziekuje za pomoc. 
A czy jest mozliwe doinstalowac Spolszczenie oraz  Navigacje ?
Jak tak jakie sa to koszty ? Tak mniej wiecej.  

11 minut temu, wrclaguna napisał:

Jakby co mam  ORI zestaw :hi:

ORI zestaw tzn? Jestem zielony w tych nazewnictwach wiec prosze o wyrozumialosc. 

Edytowane przez Bianco
Opublikowano

Tak mozna zmienic  z RADIA CONCERT na MMI :hi:

Opublikowano

Witam

Panowie czytam forum już od kilku tygodni i z tego co wyczytałem to posiadam MMI 2g HIGH i nie ma tu bluetooth-a o czym się przekonałem dziś w serwisie Audi ,bardzo miły Pan sprawdził mi  wyposażenie po VIN-ie i sam był bardzo zdziwiony że przy takim wyposażeniu ktoś nie zamówił BT . Radio i tu poległem ... mowa na forum  jest o Symphony ,Chorus, Concert ja nie mam bladego pojęcia co tam siedzi :facepalm:  . I teraz mam kilka pytań i tu licze na  Waszą pomoc . Czy przy braku sterownika (modułu) BT  instalacja jest pociągnięta i wystarczy podpiąć sterownik i go zakodować ? czy trzeba też sie bawić w ciągniecie instalacji ? I jakie posiadam radio ?  Na zdjeciu widać że jest tam Parrot i jest on niezależnie podłączony z swoim głośniczkiem (tragedia). 

DSC_0324a.jpg

DSC_0325a.jpg

Opublikowano

Masz MMI 2G HIGH

do BT nie ma zadnej instalacji

Opublikowano

Ehhh szkoda... Będę musiał walczyć z tym parrotem 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witajcie, już o to pytałem w tym wątku, ale chciałem się przypomnieć. Czy pojawiły się już nowe mapy dla Europy? Ewentualnie kiedy mają się pojawić? :)

Opublikowano
Ehhh szkoda... Będę musiał walczyć z tym parrotem 

Dokup moduł bluetooth i mikrofon.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...