Skocz do zawartości
IGNOROWANY

gniazda pompowtryskiwaczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Potrzebuję porady muszę kupić głowicę, chciałbym kupić oczywiście jak najmłodszą w jak najlepszym stanie, poniżej zdjęcia od jednego sprzedawcy:

Zdjęcia - Pokazywarka.pl

Powiedzcie mi czy gniazda w takim stanie jeszcze do czegoś się nadają? Głowica niby po przebiegu 130 tysięcy km.

pzdr

KM

Opublikowano

Na podstawie zdjec nie bedziesz wstanie ocenic gniazd, najlepiej palcem przejechac i sprawdzic czy nie ma ostrych krawedzi. A dlaczego nie chcesz glowicy po regeneracji, tzn z gniazdami z brazu? za 700zl dostaniesz glowice po regeneracji, znajomy przelatal juz 100k i nie bylo do tej pory problemow.

Opublikowano

We Wrocku za samo tulejowanie gniazd wołają 800zł, więc doliczyć głowicę to cena wychodzi dość spora. A może wiesz gdzie znajomy kupił swoją? jeśli za 800 już po regeneracji to cena korzystna.

Opublikowano

W Poznaniu naprawa głowicy z gniazdami 650zł

---------- Post dopisany at 21:00 ---------- Poprzedni post napisany at 20:59 ----------

Gniazda robimy mosiężne i są twardsze od oryginału

Opublikowano

Witaj

Daj namiary.We wtorek ściagam głowiczke bo na 1 i 2 cylindrze ciśnienie tylko 19 bar natomiast na 3 i 4 31bar zobacze co poszło ale głowice na bank trzeba zrobić bo i gniazda juz wyrobione za jednym zamachem wszystko.

Czekam na odpowiedź.

Opublikowano

Z ciekawości spytam ile masz przelatane na tym silniku że musisz wymieniać głowice ? bo pewnie ponad pół bańki. a na liczniku magiczne 180tys ? :decayed:

Opublikowano

Muszę zrobić regeneracje głównie chodzi o gniazda pompek choć wcale nie są jeszcze takie złe ale jak już robić to za jednym zamachem bo ciśnienie na 1 i 2 cylindrze słabe.

Auto ma przejechane mało tylko poprzedni właściciel zapomniał o nie dbać :) przebieg 164 000 sam w to nie wierzyłem i mówiłem że ponad 200 000 na pewno ma

ku mojemu zaskoczeniu mechanik powiedział mi że stan licznika jest raczej ( podkreślam słowo raczej :) ) wiarygodny. To moja pierwsza Audi ale każdy kto patrzy to mówi że nie ma dużo przebiegu ponieważ elementy wewnętrzne są nie wiele zniszczone.

Dobra nie ważne ile ma tyle ma przelatane :)

Natomiast potrzebuje namiaru na dobry warsztat gdzie regenerują głowice słyszałem coś o Lubiniu czy okolicach że niby tam nawet dla serwisów robią ma ktoś namiar ?

z góry dzięki.