muunv Opublikowano 21 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 Owszem, popieram dystanse. Ale akoro mozna dorwac felgi, jakie sie podobaja w innej konfiguracji to lepiej poszukac innej konfiguracji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fido Opublikowano 21 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 Dystans to kłopotliwa rzecz. Jeśli letnie koła mamy inne niż zimowe + jeszcze inna fela na zapasie to musimy mieć minimum 2 komplety śrub. I część z nich trzeba wozić w aucie, bo kto wie kiedy się kapcia złapie. Dystansów osobiście nie mam ale moje letnie i zimowe fele się różnią przylgnią śrub (stożek i kula). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H4mm3R Opublikowano 22 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 12 godzin temu, Fido napisał: Dystans to kłopotliwa rzecz. Jeśli letnie koła mamy inne niż zimowe + jeszcze inna fela na zapasie to musimy mieć minimum 2 komplety śrub. I część z nich trzeba wozić w aucie, bo kto wie kiedy się kapcia złapie. Dystansów osobiście nie mam ale moje letnie i zimowe fele się różnią przylgnią śrub (stożek i kula). Zrozumiałbym jakby te śruby kosztowały majątek. Zapas pakujesz na dystans jaki jest w danej chwili i przykręcasz tym co jest w tedy długość śruby jest ok. Nawet jak masz śruby stożki, a zapas na kule, to jak dobrze przykręcisz to nic się nie stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cysiek18 Opublikowano 22 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 1 godzinę temu, H4mm3R napisał: Zrozumiałbym jakby te śruby kosztowały majątek. Zapas pakujesz na dystans jaki jest w danej chwili i przykręcasz tym co jest w tedy długość śruby jest ok. Nawet jak masz śruby stożki, a zapas na kule, to jak dobrze przykręcisz to nic się nie stanie. A jaki problem wrzucić 5 śrub na kulę Ja tak robię, mam zapas z dystansem i 5 śrubami i tylko przy przekładce lato zima zamieniam koło ze śrubami i dystansem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fido Opublikowano 22 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 5 godzin temu, H4mm3R napisał: Nawet jak masz śruby stożki, a zapas na kule, to jak dobrze przykręcisz to nic się nie stanie. Cóż,nie zaryzykowałbym, chyba że do najbliższego warsztatu. Często i gęsto śmigam na niemcy więc takie rozwiązanie dla mnie odpada. Może kłopotliwe to za mocno powiedziane ale biorąc jeszcze pod uwagę dystanse to trochę przed podróżą trzeba pomyśleć co zabrać w razie kapcia na trasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszwadolowski2206 Opublikowano 2 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2019 Panowie kupiłem b7 na zimowkach stalowych 16”. Zawieszenie mam 1ba Chce kupic zestaw na lato. Zależy mi w główniej mierze na bezpieczeństwie. - wygląd też się liczy jednak stawiam go na drugi plan. Czy lepiej będzie szukać alufelg 16” czy 17” ? Będę szukał raczej samych felg gdyż opony chce kupic nowe. No chyba ze trafie na jakieś „młode” nie zajeżdżone. Z góry dziekuje za odpowiedzi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H4mm3R Opublikowano 2 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2019 17" 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszwadolowski2206 Opublikowano 3 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 12 godzin temu, H4mm3R napisał: 17" A lepiej 225 czy 235 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muunv Opublikowano 3 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 (edytowane) 235/45 Edytowane 3 Marca 2019 przez muunv 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fido Opublikowano 3 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 A jak ci zależy na większym komforcie to 215/50/17 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszwadolowski2206 Opublikowano 3 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 Dzięki za szybką odpowiedź ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobias Opublikowano 3 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 zakładaj 205/50/17 najmniej waży opona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dandusiek Opublikowano 8 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 (edytowane) Pytanko mam Panowie, Felgi RS 4 8,5J x 19 ET48 5x112 opony 255/35/19 będzie okej? Jak to będzie wyglądało optycznie, nic nie będzie obcierać? Zawieszenie 1BV ori Sline - będzie koza i jak komfort jazdy, co o tym sadzicie? Może byłby ktoś tak uprzejmy i podesłał jakieś foto Edytowane 8 Marca 2019 przez Dandusiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muunv Opublikowano 8 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 Opona max 235/35. Optycznie i fizycznie kolo bedzie schowane. Dystans dobrze by bylo wrzucic. Nic trzec nie bedzie, nawet, jesli wrzucic -45mm. Komfort to odczucie indywidualne. ;) Dla mnie spoko na takim zestawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michall51 Opublikowano 13 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2019 Witam. Czy Alufelgi pochodzące z Audi A5 model : " 8T0 071 497" są to raczej od A5 https://www.original-felgen.com/8t0071497a8z8.html. Beda pasować do mojej a4b7 avant? i czy nigdzie nie będzie obcierało? Bestell-Nr. 8T0 071 497 A 8Z8 Größe 7,5J x 17H2 ET28 na oponach: 225/45 R17 . Pytam ze względu na niskie ET, ponieważ fabryczne et w b7 wynosi 42 lub 45 z tego co pamiętam. Wiem, że muszę kupić pierścienie centrujące z 66.6 na 57.1 mm. Ale co z ET? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muunv Opublikowano 13 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2019 Wejda idealnie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michall51 Opublikowano 13 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2019 (edytowane) 2 minuty temu, muunv napisał: Wejda idealnie. Dziękuję bardoz za szybką odpowiedź Orientujesz się może kto ma takie fele na forum na B7? Bo chciałbym zobaczyć jak to wygląda na aucie Edytowane 13 Marca 2019 przez michall51 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muunv Opublikowano 13 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2019 Cos mi sie kojarzy, ze akjam chyba takie mial, ale moge sie mylic. Napewno jakoes niebieskie b7 bylo na tej feldze. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michall51 Opublikowano 13 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2019 (edytowane) Dzięki. A jak poznać czy felga jest oryginalna? Po znaczku audi? czy po cyfrach powinna być jeszcze jakaś literka? tak wyglądają z góry Edytowane 13 Marca 2019 przez michall51 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FroS-t Opublikowano 13 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2019 1 godzinę temu, muunv napisał: Cos mi sie kojarzy, ze akjam chyba takie mial, ale moge sie mylic. Napewno jakoes niebieskie b7 bylo na tej feldze. @tomekhxc 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi