samekgsx550 Opublikowano 5 Marca 2014 Opublikowano 5 Marca 2014 Pisze bo nie mogę na forum znaleźć. A moim AFN idzie wężyk z Intercoolera do G71 (map sensor) w ECU. Raz w czas zapycha się olejem. Komp nie widzi ciśnienia i przeładowuje minimalnie. Kto a AFN wymyślił wyjście tego wężyka od dołu rury IC ? Przecież to Qźwa zawsze się będzie zapychać. W IC zawsze jest ciut oleju. Jak to rozwiązać ? Może wyjście od dołu zaślepić. I wkręcić taki dziubek pod wężyk od góry. Tak jest w pasku przynajmniej. Albo całą rurę IC przełożyć od paska. w
wesz82 Opublikowano 5 Marca 2014 Opublikowano 5 Marca 2014 Możesz zamontować OCT i dolot będzie czysty.
damian12759 Opublikowano 6 Marca 2014 Opublikowano 6 Marca 2014 Może wyjście od dołu zaślepić. I wkręcić taki dziubek pod wężyk od góry. Tak jest w pasku przynajmniej. Albo całą rurę IC przełożyć od paska. w Ja tak zrobiłem i od 2 lat w wężyku zero oleju. U dołu zostawiłem 3 cm wężyka i zaślepiłem śrubką, u góry wywierciłem dziurkę i wkręciłem taki dzióbek co wkręca sie w kolektor dolotowy przy montażu sekwencji
samekgsx550 Opublikowano 6 Marca 2014 Autor Opublikowano 6 Marca 2014 Możesz zamontować OCT i dolot będzie czysty. Kolego co to jest OCT ? ---------- Post dopisany at 16:44 ---------- Poprzedni post napisany at 16:40 ---------- Ktoś kto wymyślił wyjście wężyka od dołu chyba sobie zażartował. Może wstawić w wężyk coś na zasadzie syfonu.
Bartollo Opublikowano 6 Marca 2014 Opublikowano 6 Marca 2014 OCT -Oil Catch Tank czyli zbiornik wyłapujący olej który puszcza odma w dolot.
wesz82 Opublikowano 7 Marca 2014 Opublikowano 7 Marca 2014 OIL CATCH TANK ZBIORNIK ODMY NA OLEJ D1 SPEC rajdy (3978825905) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Mozna zrobić samemu wychodzi taniej.
Rekomendowane odpowiedzi