ppa4 Opublikowano 7 Marca 2014 Opublikowano 7 Marca 2014 Hej, Ok kilka miesięcy słyszę odgłos, stłumiony, regularny dochodzący jakby z prawej strony z przodu z koła. Pojawia się w zakresie 30-50km/h , to odgłos jechania jakby po betonowych płytach, czyli nie metaliczny i nic takiego .... BYłem na ścieżce i wszsytko mam w normie, nic nie widać, zmienione wszsytkie hamulce, tarcze, klocki. Opony (nówki) zdejmowane i zakładane 3x, przeważane z 6x, nawet w ASO się kołom przyglądali i zawieszeniu, nihuhu nie znaleziono. Zmieniłem przód na tył i dalej to samo. Po zakręceniu wyszło że wszsytkie alusy mam lekko trafione, ale według szpeców to nie powinno się przekładać na dyskomfort bo to małe odchyły ... zapewne udam się tak czy siak na ich prostowanie ... Także układ hamulcowy nowy, zawieszenie sprawdzone i też ok, opony na pewno ok, felgi lekko sfalowane (ale zmiana kól przód tył nic nie poprawiła), czy orientujecie się co jeszcze może wywołać taki efekt ? coś z konkretną piastą czy czymś na styku felga/auto ? Felgi ori, wszsytko ori.
ppa4 Opublikowano 10 Marca 2014 Autor Opublikowano 10 Marca 2014 Postaram się je w takim razie sprawdzić, BTW jakiego producenta wstawić jeśli trzeba będzie wymieniać ? ---------- Post dopisany 10-03-2014 at 10:33 ---------- Poprzedni post napisany 07-03-2014 at 11:25 ---------- Pytanie pomocnicze laika, ale czy przypadkiem problem z łożyskiem nie powinien raczej objawiać się ciągłym szumieniem obcieraniem itp itd przy cały zakresie prędkości ? a nie pseudostukotem przy określonej prędkości ?
egon_81 Opublikowano 10 Marca 2014 Opublikowano 10 Marca 2014 ja bym się przyjrzał oponom, zamieniałeś komplety zima/lato? w tym przedziale prędkości huczą chińskie opony.
ppa4 Opublikowano 22 Marca 2014 Autor Opublikowano 22 Marca 2014 Nokiany wr a3 od ruskich ... i były już sprawdzane pierdylion razy :/ tyle samo przeważane i zdejmowane/przekładane... za 2tyg kupuję nowe letnie i od razu naprostuję felgi oby przestało ... ---------- Post dopisany 22-03-2014 at 19:10 ---------- Poprzedni post napisany 10-03-2014 at 11:18 ---------- Po zmianie na letnie bez prostowania felg odgłosu już nie ma .... oddałem nokiany na reklamację ...
Rekomendowane odpowiedzi