Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż modułu coming home - nie ori

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chodzi o moduł :)

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Wrzuć link do modułu

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Super sprawa i o wiele mniej kosztuje takie rozwiązanie. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam do Was pytanie. Kupiłem moduł CLH od Proeltec. Instrukcja mówi jasno, żeby: 

• Szary (2x) - Wyjścia modułu (do wybranych świateł doświetlających). Obydwa przewody muszą mieć równomierne obciążenie. W żadnym wypadku nie należy pozostawiać wolnego kanału („w powietrzu”) – w takim przypadku należy połączyć razem obydwa szare przewody i podłączyć do obciążenia (świateł); 

Mam MCE HIGH, co do halogenów - można podłączyć oba osobno, na dwa wyjścia.  Chciałbym jeszcze podłączyć tylne oświetlenie rejestracji (mam LEDy) no i blendy lusterek (LED). Bledny dorobię sobie zasilanie na L i P stronę, zostaje zasilanie podświetlania rejestracji. Jest to zasilane z jednego przewodu na dwie lampki. Jak to ugryźć, żeby zrobić równomierne obciążenie ?

Opublikowano
Mam do Was pytanie. Kupiłem moduł CLH od Proeltec. Instrukcja mówi jasno, żeby: 

• Szary (2x) - Wyjścia modułu (do wybranych świateł doświetlających). Obydwa przewody muszą mieć równomierne obciążenie. W żadnym wypadku nie należy pozostawiać wolnego kanału („w powietrzu”) – w takim przypadku należy połączyć razem obydwa szare przewody i podłączyć do obciążenia (świateł); 
Mam MCE HIGH, co do halogenów - można podłączyć oba osobno, na dwa wyjścia.  Chciałbym jeszcze podłączyć tylne oświetlenie rejestracji (mam LEDy) no i blendy lusterek (LED). Bledny dorobię sobie zasilanie na L i P stronę, zostaje zasilanie podświetlania rejestracji. Jest to zasilane z jednego przewodu na dwie lampki. Jak to ugryźć, żeby zrobić równomierne obciążenie ?

Jeśli i w blendach i w rejestracji masz ledy to spróbował bym obie blendy dać pod jeden kabel i rejestracje pod drugi i powinno się równoważyć

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam!
Podłączyłem wszytko jak trzeba, mam wszystkie zasilania, ale nadal nie działa...

Podpinam się pod przewód biało- zielony (halogeny) i nadal nie świecą. Gdy podpinałem się pod szary przewód postojówki świeciły, ale już pod zółty (postojówki i mijania) i też świeciły same postojówki. Ma ktoś na to jakiś pomysł? Może muszę wpinać się gdzieś indziej? 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, moduł ma funkcje przejścia z drl na mijania wraz z zmierzchem, wypuszczony jest do tego kabel sterujący masowy, który daje na przekaźnik i z przekaźnika wychodzi 12v 40A, i tu pytanie czy jest możliwość wpięcia się gdzies aby po podaniu 12v zapaliły się światła mijania postojowe przód tyl i podświetlenie deski? 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

witam, u mnie nic się nie zgadza, po pierwsze w module pod wykładziną czarna kostka ma 12pin nie 16 czy ile tam..... w każdym bądź razie tu jest opis dla wersji z korbą a ja mam 4x szyby el. ale mimo wszystko jak podłączam moduł doświetlenia w przełączniku od świateł wpinam się w żółty kabel by świeciły mi wszystkie światła ale jest lipa bo przecież po wyłączeniu zapłonu światła mijania nie działają. u mnie zapalają się tylko postojowe i tył. jak u was jest że działają wam halogeny albo mijania skoro po zgaszeniu auta nic nie działa?

Opublikowano
W dniu 10.09.2018 o 06:55, kubix9417 napisał:

Witam, moduł ma funkcje przejścia z drl na mijania wraz z zmierzchem, wypuszczony jest do tego kabel sterujący masowy, który daje na przekaźnik i z przekaźnika wychodzi 12v 40A, i tu pytanie czy jest możliwość wpięcia się gdzies aby po podaniu 12v zapaliły się światła mijania postojowe przód tyl i podświetlenie deski? 

czy rozwiązałeś swój problem? bo u mnie jest to samo, czyli pod żótym świecą tylko pozycje i tył, a mijania nie świecą.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

jeśli ktoś będzie miał podobny problem że po podłączeniu według instrukcji moduł nie działa to sposób jest na to taki że trzeba się wpiąć pod MCE przynajmniej u mnie pomogło.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam wszystkich troche odgrzewam starego kotleta ale mam problem

posiadam modul clh z 2 wyjsciami na podpiecie swiatel

moc maxymalna 2x65w i podpialem to u siebie tak

1szy kabel - halogen(55w 19pin kostka b) i 2 osobne kable od postojowek tyl (2x5w 4 i 7 pin kostka b) czyli na styk 65w

drugi kabel - halogen 21 pin kostka b

oraz podswitlenie tablicy led 6 pin kostki c (8w) czyli 63w 

wszystko dziala jak nalezy zapala ladnie swiatelka, tylko jest jeden ogromny minus... po odpaleniu pozycji/mijania zapala mi rowniez halogeny i nie moge ich wylaczyc... czy ktos spotkal sie z podobnym problemem?

Edytowane przez komzuald
dodanie materialu

Opublikowano
9 godzin temu, kamil-vag napisał:

Jakie masz MCE w wersji Low czy High ? 

wersja high

Opublikowano

Napisałeś, że 

10 godzin temu, komzuald napisał:

kable od postojowek tyl (2x5w 4 i 7 pin kostka b)

Na pewno kostka B, bo to jest akurat na C.

Załóż diodę zaprowo na przewodach tylna rejestracja i tylne postojówki, bo może wraca napięcie na moduł i przepuszcza na halogeny...

Opublikowano

siemano pytanie z innej beczki, probowal ktos uzyc czujnika zmierzchu z nie oryginalnego modulu clh aby sam decydowal czy maja sie palic drle czy mijania?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 30.10.2018 o 22:04, komzuald napisał:

Witam wszystkich troche odgrzewam starego kotleta ale mam problem

posiadam modul clh z 2 wyjsciami na podpiecie swiatel

moc maxymalna 2x65w i podpialem to u siebie tak

1szy kabel - halogen(55w 19pin kostka b) i 2 osobne kable od postojowek tyl (2x5w 4 i 7 pin kostka b) czyli na styk 65w

drugi kabel - halogen 21 pin kostka b

oraz podswitlenie tablicy led 6 pin kostki c (8w) czyli 63w 

wszystko dziala jak nalezy zapala ladnie swiatelka, tylko jest jeden ogromny minus... po odpaleniu pozycji/mijania zapala mi rowniez halogeny i nie moge ich wylaczyc... czy ktos spotkal sie z podobnym problemem?

podpytam... skąd masz moduł o mocy 2x65W ? 

Opublikowano
2 godziny temu, jaś-u napisał:

podpytam... skąd masz moduł o mocy 2x65W ? 

modul proelteca z allegro, aktualnie nie widze zeby takie widnialy

Opublikowano
1 godzinę temu, komzuald napisał:

modul proelteca z allegro, aktualnie nie widze zeby takie widnialy

:hi:

dlatego pytałem, bo od kilku dni nic nie ma.. 

Opublikowano

Witam . Zakupilem modul clh z proeltec , z tej aukcji :

https://allegro.pl/modul-doswietlania-drogi-do-domu-doswietlanie-clh-i6917817287.html?snapshot=MjAxOC0xMC0yMlQxOTowNTo0OC44NDZaO2J1eWVyOzM0Y2MwNmQ2MTRhNjYzOWY5NjNmM2Y3Y2JlZmFiMzMzNjliMDk4NTM2NzUzN2YzOGFkMTZhMDg3YzE0N2IzOTY%3D

Posiadam wlacznik swiatel wersje High .Podlaczylem wszystko wedle instrukcji . Plus na stale z aku , plus ze stacyjki pin 1 - wl swiatel , dwa szare pod pin 8 halogeny i 14 postojowki, masa pod pin 10 . No i zostal ten jeden centralnego. I teraz pytanie , czy to jest ktorys ze zdjecia ? Bo probowalem pod jeden i drugi i nie bylo reakcji na zamykanie auta , jedynie samoczynnie wlaczenie clh lub jak przyswiecilem latarka do czujnika zmierzchu.  Ktos wie o co chodzi ?

20181126_212818.jpg