Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Temat odnośnie kół do Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ;) mam pytanko. Jako, że oryginalne koło zapasowe w rozmiarze 16" zajmuje mi sporo miejsca i nie jestem w stanie ustawić go w pionie to zastanawiam się nad jakąś alternatywą. Ratuje mnie dojazdówka, ale pozostaje jedno ale: czy mając klasyczną skrzynie automatyczną mogę założyć dojazdówkę zamiast oryginalnej 16" w lato i oryginalnej 15" w zimę? Czy ew. rozwiązanie, że jak z przodu walnie to przełożyć tylną na przednią i wtedy dojazdówkę na tył dać zda egzamin?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

witam ma pytanie. Posiadam felgi 18. 8.5j ET 43 do nich opony 215/45 czy bede musial dawac jakis dystans bo jak przymierzalem przod to byl bardzo blisko wachacza gdzies okolo 5mm ( bez opony).

Opublikowano

Witajcie na dniach chce kupic do a4 b5 sedan koła 16 *7j i opony 225, et 42 do-47 ,czy tak szeroka opona nie bedzie nigdzie obcierac ? prosze o inf ori mam et 45 rozumiem ze dystanse to tych et nie beda potrzebne?

dzieki za pomoc

Edytowane przez Jacktdi99

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam chciałbym kupić felgi najlepiej 17" tylko czy opony 225/45 nie beda obcierac .? oraz jakie Et musze miec bo na tym to wgl sie nie znam, w neidlugim czasie mysle o gwincie. Mam 1.8T 150KM. Pozdrawiam

Opublikowano

A dlaczego mialy by obcierac? S4 mialo wlasnie 17' 225/45/17 przy ET45 i szerokosci 7.5j

Opublikowano

To czy będzie ci obcierac zależy jak szeroka ta 17-tka będzie a potem jakie będzie miała et

Dla przykładu felga 8' et 35 przód lekko schowany na tył dystan jeszcze dawałem.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam serdecznie wszystkich zebranych :D

Moje pytanko jest następujące: Czy dam rade naciągnąć oponki 215/45 na felgę 8j? Zaznaczam, że chodzi o rozmiar felgi 18, chociaż chyba nie ma to aż takiego znaczenia? I jeśli już dam radę wykonać to zadanie to oczywiście czy spasuje mi to do a4 b5 95r w sedanie przy et felgi 30 ? żadna eSka żadne quattro. Z góry dziękuje wam za pomoc.

PS tak - oglądałem w góglach różne fotki i na jednych wygląda tak a na innych deko inaczej. Dlatego chciałem zapytać Was - fanatyków i znawców :) Pozdrawiam!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

siema od dluzszego czasu szukam jakiś ciekawych 19" do swojej b5, myślicie ze te wejdą bez problemu? generalnie i tak bym chciał wyrolować nadkole i włożyć dystanse, żeby było jak najszerzej ale czy ogólnie to upcham

http://allegro.pl/19-9-5j-schmidt-5x112-z-225-35-r19-5-5-mm-cena-kpl-i6250063131.html#thumb/7

Edytowane przez panas71

Opublikowano

Bardzo szerokie te fele. Ja u siebie włożyłem eskowe 19" et niestety nie znam, opona 235/35/19. 3 Felgi są 8j jedna 8,5j. 8,5 przy tym kole z przodu raczej mi nie wejdzie, 8j ma bardzo, bardzo blisko do końcówki drążka kierowniczego. Tak apropos, to chętnie bym je zamienił na coś deko mniejszego (troszkę przesadziłem z rozmiarem kółek) ;)

Fotki, pod linkami:

https://drive.google.com/open?id=0B8GclULO0MbfUVQ2RmoyaFVXeW93TnhNYUpQamU4WGdfa2xF

https://drive.google.com/open?id=0B8GclULO0MbfTTlOZmdqQ2U2YzR1elEwbUV5QS1SODhRRmFR

https://drive.google.com/open?id=0B8GclULO0MbfT2NqbllSemZvM1Z4czRwaVZSYU9xVzEwRDdZ

Opublikowano

felgi 17 cali enzo, opony 225x50x17. samochod a4b5 1.8t quattro. da rade na tym jeździć? czy lekka przesada, wg katalogu niby jest ok ale chodzi mi raczej o opinie użytkownikow

Opublikowano

Jasne że da rade ;) No może nie B5 z 1991r bo jeszcze takiej nie widziałem :P

Opublikowano

a no tak, nawet nie zauważyłem xd i nie avant tylko sedan :D

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witajcie!

Kupiłem sobie w końcu wymarzony wzór 18x8 ET45,

ale na nich są nałożone opony 245/40R18.

Auto jest obniżone na Eibachu -30mm.

No i o ile z przodu prawie się mieszczą (ocierają o górny wahacz i końcówkę drążka kier) o tyle z tyłu bardzo nie mieszczą się z tym wahaczem, który idzie z tyłu do górnego trójkątnego wahacza.

Pewnie nie byłoby takiego problemu, ale to quattro.

I teraz pytanie do Was doświadczonych, bo przejrzałem te 20 stron i nie znalazłem pomysłu.

- dać dystans z 10mm i wystarczy?

- sprzedać te opony i założyć 225/40R18 i dać np 5mm dystans na stronę? Od strony nadkola powinno wystarczyć, ale czy z doświadczenia ktoś z Was wie, że to się zmieści w A4 B5 Q?

- czy ogólnie szukać czegoś w innym rozmiarze, jakiejś 17stki, bo taka 18 w A4Q nie wejdzie?

90bkti.jpg

Opublikowano

Jak by coś, to 245/40R18 wchodzą na 18x8 ET35 z tylu i ET40 z przodu nawet przy glebie 30mm. Tylko przednie błotniki na progach zwalniających przycierają :)

Wysłane z mojego GT-S7710 przy użyciu Tapatalka

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Siemka, mam audi a4 b5 1.8. Zastanawiam się nad zmiana felg z 17" na 16" na przyszłe lato. I gdybym kupował to chciałbym jakąś szerszą felgę i opony 225/55/16 albo 215/55/16. Które były by lepszym wyborem? Może profil większy czy coś? Pisać śmiało i jak macie podobne felgi na aucie to chciałbym zobaczyć jak to wygląda. Najlepiej jak auto byłoby na oryginalnym zawieszeniu, w sensie nie obniżone ani nic.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Siemka, mam audi a4 b5 1.8. Zastanawiam się nad zmiana felg z 17" na 16" na przyszłe lato. I gdybym kupował to chciałbym jakąś szerszą felgę i opony 225/55/16 albo 215/55/16. Które były by lepszym wyborem? Może profil większy czy coś? Pisać śmiało i jak macie podobne felgi na aucie to chciałbym zobaczyć jak to wygląda. Najlepiej jak auto byłoby na oryginalnym zawieszeniu, w sensie nie obniżone ani nic.

Trochę minęło od posta ale może zajrzysz. Luknij tutaj:

https://tyrestretch.com/

Niestety nikt nie wie jaką szerokość felgi chcesz założyć. Skoro to 17 czy 16 to pewnie ma być komfortowo. Dla mnie między 215 a 225, największa różnica to prowadzenie w koleinach. 215/55/16 starczy Ci jak najbardziej. Na zime mam 195/55/16 i jest wygodnie, dla mnie aż za :grin:

https://tyrestretch.com/

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

bolero 7x17 ma ktoś moze u siebie na aucie? mogłby wstawic zdjęcie jak to sie prezentuje?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam. Zakupiliśmy do dziewczyny auta (audi a4 b5 1.8 sedan) koła o rozmiarze 7Jx16H2 ET31 opony przód 205x55x16 a tył 225x50x16 i teraz moje pytanie czy te tylne nie będą za szerokie i nic nie będzie obcierać? Jeśli okażą się za szerokie to czy mogę do swojego quattro założyć przód 205x55x16 a tył 225x50x16 różnica w obwodzie wynosi 0,08% felgi oryginalne audi.

Edytowane przez Mateusz Wiśniewski

Opublikowano
Dnia 1.03.2017 o 08:09, Mateusz Wiśniewski napisał:

Witam. Zakupiliśmy do dziewczyny auta (audi a4 b5 1.8 sedan) koła o rozmiarze 7Jx16H2 ET31 opony przód 205x55x16 a tył 225x50x16 i teraz moje pytanie czy te tylne nie będą za szerokie i nic nie będzie obcierać? Jeśli okażą się za szerokie to czy mogę do swojego quattro założyć przód 205x55x16 a tył 225x50x16 różnica w obwodzie wynosi 0,08% felgi oryginalne audi.

U dziewczyny nie powinno nic się dziać.

W quattro wszystkie koła mają być takie same.