Radex121 Opublikowano 10 Marca 2014 Opublikowano 10 Marca 2014 Witam koledzy mam do was pytanie Od razu mówi ze na biegu jałowym tego nie ma Gdy jadę na 1-2-3-4-5-6 przy puszeniu gazu słyszę chrupotanie dość głośne gdzieś z przodu auta i sie zastanawiam czy to moze mieć związek ze sprzęgłem albo dwu masą ? jak myślicie ?
grzech84 Opublikowano 18 Marca 2014 Opublikowano 18 Marca 2014 Witaj kolego, czy to chrupanie, czy takie jakby ocieranie wiatraka cykliczne? Czy jeśli delikatnie wyhamowujesz silnikiem i puścisz sprzęgło to dźwięk znika? To raczej na pewno nie dwumas, bo od kilku dni mam to u siebie i wstępna diagnoza to skrzynia:/. Dodam że sprzegło tj dwumas docisk tarcza etc robilem miesiac temu..
skarabeusz696 Opublikowano 18 Marca 2014 Opublikowano 18 Marca 2014 turbina się odzywa tez tak miałem czyszczenie geometri i po problemie
exc Opublikowano 19 Marca 2014 Opublikowano 19 Marca 2014 U mnie podobny dźwięk jak by coś wpadało w rezonans w dolnych okolicach silnika na wysokości EGR (taki delikatny metaliczny odgłos w momencie zmniejszania się obrotów), najwyraźniej słyszalny przy zmianie biegu z 2 na 3 i z 3 na 4 i tylko na zimnym silniku przez dwa-trzy cykle. Kiedy dojeżdżam do mechanika wsio wpariadkie, na luzie nic nie telepie budą sprzęgło też się nie ślizga. Jakieś pomysły? Potwierdzam, po czyszczeniu turbo wszystko wróciło do normy.
Rekomendowane odpowiedzi