michalll95 Opublikowano 12 Marca 2014 Opublikowano 12 Marca 2014 witam mam problem ze spalaniem ostanio po wlaniu paliwa za 60 zl zrobilem prawie 170 km po miescie a teraz po wlaniu paliwa za 50 zl zrobilem 60 km po miescie ,na liczniku pokazuje mi sie dystans do przejechania i ostatnio zalczol cos wariowac,raz mialem 30 km do przejechania a nastepnego dnia odpalam auto i jest 100 ,w czym moze byc problem?
STANIV Opublikowano 12 Marca 2014 Opublikowano 12 Marca 2014 kup paliwa wiecej tak aby zgasła rezerwa bo komp wariuje
cougarr2 Opublikowano 12 Marca 2014 Opublikowano 12 Marca 2014 Miałem kiedyś taki cyrk. Dystans pokazywał 200 km po przejechaniu 30 zapalała się rezerwa i pokazywało już tylko 80 km. Zostawisz auto na kilka godzin znowu pokazuje 150 km itd. Finalnie się okazało że ktoś nieumiejętnie licznik cofną i narobił coś przy okazji. Jeśli samo co kupiłeś auto to może być coś z licznikiem ale jak masz auto i wcześniej nie działy się komedie to trzeba szukać przyczyny w innym miejscu,
michalll95 Opublikowano 12 Marca 2014 Autor Opublikowano 12 Marca 2014 auto mam od prawie roku,licznik był cofnięty na pewno sprawdziłem wyciągi z aso przed zakupem.wiec jak sobie z tym poradzić?teraz nawet jak postoi kilka godzin to nic .
Duch^ Opublikowano 15 Marca 2014 Opublikowano 15 Marca 2014 A ja się zastanawiam czy problem nie leży w potencjometrze ilości paliwa który się znajduje na pompie paliwa:wink:
Rekomendowane odpowiedzi