Awra Opublikowano 15 Marca 2014 Opublikowano 15 Marca 2014 Panowie chciałem samemu sobie wymienić springi. Większość prac jakie robiłem do tej pory przy aucie robiłem dzięki Waszej pomocy i teraz też chciałem działać bez pomocy mechanika. Przeglądam forum i internet i niestety nie mogę się natknąć na jakiś manual czy poradnik jak to zrobić w B7 Niestety pojęcia za dużo nie mam ale do tej pory dzięki forum przekopywałem się przez różne części silnika w swojej B7 i nigdy nic nie napsułem więc wierzę że tym razem też się uda. Możecie mi więc podpowiedzieć co mam rozbierać krok po kroku żeby wyjąć ori sprężyny 1BA i wpakować te weitec? Może któryś z Was natknął się na instrukcję DIY? Byłbym wdzięczny za pomoc... ---------- Post dopisany at 17:22 ---------- Poprzedni post napisany at 07:50 ---------- Nie mam już pytań. Za to mam wyjętą całą zwrotnicę, upier***oną śrubę od wahacza i teraz rzeźba z wyjęciem jej. Mam tylko sugestię, nie róbcie tego samemu w domu
MAT1000 Opublikowano 15 Marca 2014 Opublikowano 15 Marca 2014 Tył już przełożyłeś ? Z tą przednią, walczyłem ponad trzy godziny, ale udało się wykręcić urwaną śrubę
Awra Opublikowano 18 Marca 2014 Autor Opublikowano 18 Marca 2014 Nie, na szczęście tata mi trochę pomaga i on powiedział że jak mu to wyjmę to on ją na warsztacie wydostanie stamtąd. Zaraz będziemy działać w tym temacie ale najpierw było standard - urwana główka - potem dospawana nakrętka i urwanie jej kluczem bez przedłużki gołą ręką i kluczem nie wiem z czego co jest zrobione, ze słomy czy z papieru ale radzę i będę radził każdemu robienie tego u mechanika. Grzać to nie bardzo bo znowu strach o wahacze, jedno to gumki a drugie to w środku muszą być jakieś smary...grzałeś Ty to? ---------- Post dopisany at 19:22 ---------- Poprzedni post napisany at 18:01 ---------- Pozamiatane - kilka strzałów z jednej strony - kilka z drugiej i śrubka sama wypadła. Oczywiście nie do zrobienia na samochodzie bo nie ma gdzie zrobić takiego zamachu. Pewnie z drugiej strony podejdę do tematu inaczej i od razu wyjmę zwrotnicę żeby uniknąć takiego filmu jaki miałem dziś ---------- Post dopisany 18-03-2014 at 10:17 ---------- Poprzedni post napisany 15-03-2014 at 19:22 ---------- Panowie to może ktoś pomoże, bo pojawił się kolejny znak zapytania. Wczoraj wszystko poskładane, auto usiadło bardzo ładnie itd... miałem odłączony aku bo było spawanko na aucie no i podłączam go spowrotem, odpalam i świeci się ESP. Przejechałem kilka km i nadal się świeci, zgasiłem zgasło no i teraz w czasie jazdy się samo włącza a przyciskiem nie daje się wyłączyć o co komą?
Bieniu Opublikowano 19 Marca 2014 Opublikowano 19 Marca 2014 U mnie jak się tak działo to wina była czujnika przy pedale stopu, zreszto na forum to wyczytałem i diagnoza była trafna.
MAT1000 Opublikowano 19 Marca 2014 Opublikowano 19 Marca 2014 Lub przy kole coś odłączyłeś, ABS działa ? Z tyłu najlepiej ścisnąć sprężynę i wyciągnąć bez odkręcania wszystkich śrub. Jak dobrze pamiętam dwie są od ustawiania zbieżności i kątów, więc uważajcie co odkręcacie. Te przednie temu są miękkie, bo w oryginale siedzą mniejszej twardości, moja po wyjęciu była w łuk wygięta Teraz wkładam zawsze 10.9 i dokręcam według instrukcji odpowiednim momentem.
Awra Opublikowano 20 Marca 2014 Autor Opublikowano 20 Marca 2014 Problem z ESP ustąpił po ustawieniu zbieżności dostałem też info że do wymiany końcówka drążka
Rekomendowane odpowiedzi