Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaki napinacz łańcucha polecacie i jaki łańcuch oraz rozrzad

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak w temacie jaki napinacz , łańcuch, jaki rozrzad pompa oraz o czym nalezy pamietac przy robocie komletnego rozrzadu czy uszczelniacze wałków równierz, dodatkowo pompa oleju równierz zmieniać .... czy jakis napinacz paska alternatora czy jakos tak ?

czy lepiej wszystko w aso czy skompletowac i do aso z czesciami???

silnik 1.8 t avj , 2001r sedan:wink:

Opublikowano

W ASO możesz cały portfel zostawić :grin:

Raczej zaleca się kupno ori części poza ASO i do dobrego magika.

Opublikowano
  • Autor

hmmm tutaj magicy wołają mi za robote 300e czyli 40 -45 e za godzine... w aso w pl za robote wolali 1200 pln ale mam pewniej bo boje się oddać autko jakiemus panu edziowi którego bliżej można nazwac wymieniaczem :wink:

a jakiej firmy kompletowac rozrzad oraz napinacz i łańcuch? co jeszcze powinienem wymienić :naughty:

Opublikowano

Czemu chcesz łańcuch wymieniać? Masz jakieś objawy?

Opublikowano
  • Autor

objawy są takie rano po zapaleniu wyrczenie 2-3 sekundy pozniej cisza nie wiem czy jak sie rozgrzeje to czy wyrczy raczej nie , tylko ze rok czasu jeżdzenia nie bylo tego halasu przy starcie a były właściciel nie wspominał nic o jego wymianie ,,, a skoro rozrzad będę robił to i tak mógłbym przy okazji zrobic ,nie chce by mi tam wyrczało, jakies inne propozycje :naughty:

Opublikowano

U mnie na nowym też to słychać po 24h postoju przy odpalaniu. Jak olej spłynie to ma prawo hałasować

Opublikowano
  • Autor

a czy nie powinno byc tam gdzies w glowicy zaworu zwrotnego zatrzymujacego

Opublikowano

jak nie warczy na cieplym to zostaw! kase w bloto wyrzucisz... ja zmienialem i tez przez 2 s rano warczalo... poki na cieplym jest cisza zostaw!

Opublikowano

koledzy a pytanko, bo u mnie ten łańcuszek słychać jak gwałtownie chce przyśpieszyć, jak spokojnie się rozpędzam to nie, ale po redukcji i daniu w palnik słychać niestety przy pewnym zakresie obrotów mały rechot. czy to już jego czas się zbliża :facepalm: ?

Opublikowano
objawy są takie rano po zapaleniu wyrczenie 2-3 sekundy pozniej cisza nie wiem czy jak sie rozgrzeje to czy wyrczy raczej nie

Jaki masz olej?

Opublikowano
koledzy a pytanko, bo u mnie ten łańcuszek słychać jak gwałtownie chce przyśpieszyć, jak spokojnie się rozpędzam to nie, ale po redukcji i daniu w palnik słychać niestety przy pewnym zakresie obrotów mały rechot. czy to już jego czas się zbliża :facepalm: ?

ja bym najpierw sprawdzil czy katalizator nie grzechocze...

Opublikowano
  • Autor
objawy są takie rano po zapaleniu wyrczenie 2-3 sekundy pozniej cisza nie wiem czy jak sie rozgrzeje to czy wyrczy raczej nie

Jaki masz olej?

olej 5w40 niezmiennie i nie bierze oleju:wink:

---------- Post dopisany at 18:46 ---------- Poprzedni post napisany at 18:45 ----------

jak nie warczy na cieplym to zostaw! kase w bloto wyrzucisz... ja zmienialem i tez przez 2 s rano warczalo... poki na cieplym jest cisza zostaw!

kurcze tylko że cały rok było cicho tylko teraz cos tak zaczęlo gadać :kwasny:

rozrzad za niedługo idzie do roboty więc zastanawiam sie nad napinaczem i jezeli bym się zdecydował to brać razem z czujnikiem czy bez:kox:

Opublikowano

tak mówisz? a jak to sprwdzic? potłuc w niego ? bo ten dźwiek się pojawia jak jest zapotrzebowanie ma duzo mocy, i ktoś mi podpowiedział ze to ten napinacz z łańcuszkiem

Opublikowano
  • Autor

jak potłuczesz w kata to raczej mu nie pomożesz tylko popsujesz:wink: jak kat się sypie to wywala błąd kata oraz najlepiej słychać jak gasisz silnik to takie stuki jak by panewka w silniku ja tak miałem i ku..... myslalem ze to panewka:facepalm: a to kat:banan:

ja tak miałem raz na zimnym dla próby po odpaleniu jak ucichł po chwili kawałek depłem i dzwięk był jak w maluchu zagrzanym na trasie(chyba kazdy wie jaki to dzwięk chrobotania ghhryytryygry) ale po 200m się uciszyło :kox: na cieplym chyba nic nie słychac

Opublikowano

to jutro sprawdze kompa, bo mi check ciągle świeci to nie wiem czy coś nowego się pokazuje :D

ale nie wiem czy to to bo na postoju u mnie cisza

Opublikowano

olej 5w40 niezmiennie i nie bierze oleju

Tez mialem 5w40 i trykanie przy porannym starcie, po zmianie na 0w30 problem znikl, 8tys na 0w30 i lyknal max 3,5 setki, auto lekko nie ma

Opublikowano
  • Autor

0w30??:whistling::whistling: nie wiem czy z 5w40 dobrym pomyslem jest zejsc na 0w30 :slina:

cały roczek było dobrze teraz tak to sie jakos nasililo:kwasny: moze spróbowac 5w30 ale czy bedzie rzadszy od 5w40:naughty:

Czy napinacz i łańcuch swag to dobry zestaw:naughty::naughty::naughty::naughty:

Opublikowano

Przeszlem i moge powiedziec ze to byl dobry ruch

Gdzies tu na forum wyczytalem ze Swag = Febi wiec to dobry zestaw

Opublikowano

Ja zmienilem na Swaga juz jezdze prawie rok i jestem zadowolony

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

czyli zestaw Swag oraz Febi są dobre:naughty: tylko że one nie maja czujnika w komplecie :kwasny:czy mozna założyć swój? ze starego napinacza?