Gibons Opublikowano 27 Lutego 2014 Autor Opublikowano 27 Lutego 2014 Tak wyglądają myślę że jest ok ? Jedna rzecz mnie tylko wkurzyła że uchlastali przewody hamulcowe od drugiej strony niż zacisk. Podejdą mi te seryjne przewody ? czy muszę kupić nowe ?
roman999 Opublikowano 20 Marca 2014 Opublikowano 20 Marca 2014 Drodzy forumowicze, dziś wymieniłem koła i pan w warsztacie poinformował mnie, że mam tarcze hamulcowe w opłakanym stanie: przednie niebieski odcień z rowkami i widocznymi dwoma okręgami, świadczącymi o nierównej powierzchni styku klocków.Tylne: rowki, okręgi i rdza.A więc czeka mnie wymiana, w zwiazku z tym podzwoniłem po serwisach Audi i koszt części plus robocizna to około 1100 Euro. Można powiedzieć że to conajmniej lekka przesada. Zatem chciałbym poszukać tańszego rozwiazania i w związku z tym mam do Was kilka pytań: Czy można jakoś sprawdzić jaką średnice tarcz na przód i tył mam szukać bez mierzenia tych które mam założone? Jakie klocki założyć i gdzie znaleźć odpowiednie? Szukałem w sklepach internetowych ale są dostępne albo z obsługą elektronicznego hamulca ręcznego albo z czujnikami zużycia a ja potrzebuje z tym i z tym. Pytałem w audi i mi powiedzieli że oni mają klocki specjalnie pod ten model, nie chce mi się w to wierzyć. Czy ktoś z Was posiada numery orginalnych części? Audi A4 B8 8K Silnik CAGB 136 PS 100kW Z góry dziękuję za pomoc
wrclaguna Opublikowano 20 Marca 2014 Opublikowano 20 Marca 2014 Napisz do speca to cos ci poleci ===> http://a4-klub.pl/members/devastation-9483/
Dev Opublikowano 20 Marca 2014 Opublikowano 20 Marca 2014 Tarcze TRW 314/25mm - DF4866S Klocki Ferodo Premier FDB4045
roman999 Opublikowano 20 Marca 2014 Opublikowano 20 Marca 2014 Witam, chciałym podziekowac za szybka odpowiedz. Mam tylko takie pytanie: z tymi klockami Ferodo Premier FDB4045 to czy one właśnie nadają się do hamulca recznego sterowanego elektronicznie oraz do czujników zużycia klocków. Wiem ze moze to glupie pytanie, ale wlasnie o to chodzi ze obie te opcje przewaznie sie wykluczaja wzajemnie a mi w audi powiedzieli ze takie klocki sa specjalne do tego modelu auta i kosztuja chyba 440zl za sztuke. Poza tym drugie pytanie czy jest taka mozliwosc ze przednie i tylne tarcze sa inne? Znow odniose sie do rozmowy z serwisem audi. Oni podawali mi zupelnie inne ceny na tarcze na przod i na tyl a Pan zaproponowal jeden typ tarczy : Tarcze TRW 314/25mm - DF4866S.
Dev Opublikowano 20 Marca 2014 Opublikowano 20 Marca 2014 Tyl: Tarcze Ferodo DDF1666 tarcza 300/12mm Klocek Ferodo FDB4050 Wszystko co podalem jest P&P Zakladasz i jezdzisz
Gibons Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Ile mają nowe tylne klocki grubości pod tarcze 330mm ?
Gibons Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Minimum 17, 6 mm z blachą Dzięki Dev przód rozumiem że jest taki sam ?
delll Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Jaki jest koszt kompletu na przód tarcz wraz z klockami ?? Mógłbym kolego dostać jakieś info na PW dzięki
Dev Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Poniżej masz nr do mnie, jak coś to dzwoń.
roman999 Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udało mi się kupić za pół darmo komplet tarcz i klocków na przód i tył firmy ATE, wiem że pewnie nie jest to najlepszy wybór ale na moje jeżdżenie powinno wystarczyć. Chciałbym się zapytać jeszcze tylko czy wymiana klocków i tarcz jest dość łatwa i można to zrobić samemu czy raczej trzeba się udać do warsztatu ze względu na potrzebe specjalnych narzędzi? Gdzieś czytałem że należy sprawdzić jakimś urządzeniem odchylenie tarcz które niepowinnno przekraczać +-0,03mm czy coś takiego?
Gibons Opublikowano 2 Maja 2014 Autor Opublikowano 2 Maja 2014 Mam pytanko jak widać na foto poniżej do klocków nie ma żadnego czujnika czy powinien oryginalnie tam być czujnik ? ewentualnie czy podejdzie mój który teraz jest na samochodzie ? nie orientuje się czy czujnik to osobna rzecz czy jest jakoś wtopiony w klocek z jednej strony ? bo rozumiem że jak założę tak jak jest teraz będzie walić błąd czujnika pewnie....
Dev Opublikowano 2 Maja 2014 Opublikowano 2 Maja 2014 Kabelek jest jeden w B8, od strony kierowcy i powinien byc razem z klockami w komplecie. Mozesz taki kupic w ICarsie
Gibons Opublikowano 2 Maja 2014 Autor Opublikowano 2 Maja 2014 Bez problemu zamontuje go do tych klocków ? wiesz może jaki on powinien mieć numer ?
Dev Opublikowano 3 Maja 2014 Opublikowano 3 Maja 2014 wszystko masz w ETCE ori: 8K0 615 121 TRW: GIC243 ---------- Post dopisany 03-05-2014 at 23:12 ---------- Poprzedni post napisany 02-05-2014 at 19:39 ---------- potrzebujesz jeszcze zacisków i jarzm 330mm na tył ? będzie jeden świeży kpl z S4 kolor czarny
Rekomendowane odpowiedzi