grubcio1980 Opublikowano 21 Marca 2014 Opublikowano 21 Marca 2014 (edytowane) Po b5 nadszedł czas na zmianę i oto jest:B7 1.8TQ BFB 2005r. AVANT !!!Początek historii:Wyposażenie:-bixy i drl-szyby i lusterka w prądzie-RNSE-tempomat-pakiet oświetlenia tj. podświetlane klamki,przestrzeń pod nogami, ambiente-dekory szczotkowane alu 1nk, taka bida, ale dla mnie wszystko czego wymagam.Pierwsze fotkiNa pierwszy ogień poszedł gaz, wiadomo ekonomia, wpadła sekwencja-KME Gold-Wtryski Hana niebieskie-Zenit PRO OBD.Zrobione mody:-obudowy lusterek srebrna satyna -lustro wew. fotochrom, czujnik deszczu,CLH, AUTO światła-kiera s-line mf -gałka biegów s-line-automatycznie otwierana klapa bagażnika -DP + wtryski BEX + program-dokładka od cupry-sytem mocowania bagażu z A6C6 -nakładki z podstopnicą RS Kilka nowych fotek Najbliższe plany:-wymiana stołków-mała gleba-ciemne szyby (obowiązkowo)To tyle na razie.Sugestie mile widziane Edytowane 12 Listopada 2014 przez grubcio1980
shakal Opublikowano 22 Marca 2014 Opublikowano 22 Marca 2014 Fajna baza do modów Obudowy lusterek malowałeś czy kupowałeś ori? Powodzenia w dalszym modzeniu i bezawaryjności
grubcio1980 Opublikowano 22 Marca 2014 Autor Opublikowano 22 Marca 2014 Lusterka dorwałem ori.Przewaga taka ,że moduły ma high, więc tylko dokładać.
MAT1000 Opublikowano 22 Marca 2014 Opublikowano 22 Marca 2014 A jest co dokładać Szykuj wolny czas i kieszeń, bo modów sporo brakuje Co do sugestii: - relingi na czarne - lusterka w kolor lub czarne. Nie masz ramek, a te dwie rzeczy łatwiej wymienić niż ramki
grubcio1980 Opublikowano 22 Marca 2014 Autor Opublikowano 22 Marca 2014 A widzisz Mariusz.Ja obudowy miałem w kolorze, ale zmieniłem ,bo mi się to bardziej podoba niż czarnochy.Jakoś do TEGO koloru black mi nie pasi.Zamierzam właśnie zastawić relingi i obudowy w chromie,grill też z obramówką chrom.Tak delikatnie, żeby nie ociekało srebrem.A skoro już tak mówisz że sporo do dołożenia to zarzuć pomysły.Ogólnie wózek krótko więc życie zweryfikuje pomysły (tak było z b5,najpierw festyn w głowie,a później gust doszedł - wpływ forum i wydaje mi się,że z b5 mi się udało, bo dużo ludzi mówi, że wcześniejsza była fajniejsza)
Bielun22 Opublikowano 25 Marca 2014 Opublikowano 25 Marca 2014 Nice wóz fajnie ze Q masz... koło inne i do ziemi Pozdro
jacko.t Opublikowano 12 Maja 2014 Opublikowano 12 Maja 2014 witam na jaki kolor zamierzasz sciemniac te szyby w tym niebieskim b7 tak sie sam zastanawiam jaki kolor by pasował by było ze smakiem . Pozdrawiam
grubcio1980 Opublikowano 16 Maja 2014 Autor Opublikowano 16 Maja 2014 Wrzuciłem fotki z nową kierą, gałką, systemem bagażu i dokładką od cupry.Ja jestem za lekką ściemą, ale do okoła samochodu.Na chwilkę ściemę odłożę, bo wreszcie doprowadziłem troszkę do ładu silnik.Teraz czeka DP, muszę kupić wtryski z bex-a i program.W tej chwili to mój priorytet (mam nadzieję, że nic się nie wysra)
akjam Opublikowano 20 Maja 2014 Opublikowano 20 Maja 2014 Lista modów słuszna! Teraz tylko życzyć ich realizacji. No i na bank lista się wydłuży! Fajna sprawa z tym systemem bagażu.
grubcio1980 Opublikowano 10 Września 2014 Autor Opublikowano 10 Września 2014 (edytowane) Czasu troszkę brakowało żeby uzupełnić.Z nowości: - pod maską DP, wtryski bexa i soft - nakładki na pedały z podstopnicą RS-a - szufladki pod fotele - jeszcze szukam włącznika AUTO świateł z końcówką D i mogę zakładać pakiet ,aaa do systemu trzymania bagażu doszła aluminiowa listwa (nie byłem do tego przekonany, ale po wakacjach uważam, że sprzęt zajebiaszczy). Foto nakładek Edytowane 10 Września 2014 przez grubcio1980
jarfab0511 Opublikowano 11 Września 2014 Opublikowano 11 Września 2014 Czasu troszkę brakowało żeby uzupełnić.Z nowości: - pod maską DP, wtryski bexa i soft - nakładki na pedały z podstopnicą RS-a - szufladki pod fotele - jeszcze szukam włącznika AUTO świateł z końcówką D i mogę zakładać pakiet ,aaa do systemu trzymania bagażu doszła aluminiowa listwa (nie byłem do tego przekonany, ale po wakacjach uważam, że sprzęt zajebiaszczy). Foto nakładek powiedz kolego jaka cena tego systemu w bagazniku?? i co trzeba kupić zmienić zeby załozyc?
grubcio1980 Opublikowano 11 Września 2014 Autor Opublikowano 11 Września 2014 A Kolego trzeba kupić system z a6c6, ceny różne. Można nawet powoli sobie kupić na części ( ja tak zrobiłem , najpierw szyny na allegro , a później resztę zdobyłem ). Montaż jest w warsztacie. Udzielałem się tam. Banalnie prosty. Na początku byłem sceptyczny, ale po pierwszych wakacjach...... jak wyżej. SUPER
jarfab0511 Opublikowano 12 Września 2014 Opublikowano 12 Września 2014 Szyny mam nawet kilka kompletów jakby ktos szukał potrzebuje tylko poprzeczki
grubcio1980 Opublikowano 13 Października 2015 Autor Opublikowano 13 Października 2015 (edytowane) Z nowości: -pakiet s-line tj. lotka, dyfuzorek i listwy drzwiowe -grill ala RS -zakończony pakiet clh, auto światła, czujnik deszczu-zmierzchu, podświetlane blendy lusterek, fotochromy w bocznych lustrach -oświetlenie wnętrza led -heble 320 z przodu -we wnętrzu wpadła popiołka przód-tył oraz ramka przy skrzyni biegów w 1NK, ESP,wizytownik i kubek w chromie, ręczny w pikowanej skórze no i oczywiście ciemne szyby ( dla mnie podstawa) .Teraz priorytet to stołki ( bo ciągle naleśniki ), zawias w dół i drugi smic, bo z jednym tragedia Wykres z kpowera Edytowane 15 Października 2015 przez grubcio1980
Capulet Opublikowano 13 Października 2015 Opublikowano 13 Października 2015 (edytowane) Nie otwiera się część zdjęć :/ w zasadzie to tylko 3 działają. P.s Masz może link do tematu odnośnie montażu szun bagażnika z A6 C6 ?? Szukam, szukam i go nie widzę :/ Edytowane 13 Października 2015 przez Capulet
grubcio1980 Opublikowano 13 Października 2015 Autor Opublikowano 13 Października 2015 Zdjęcia wstawilem przez ten nasz klubowy wynalazek. Postaram się poprawić. Stary co do montażu to 10 min. roboty. Docinasz, bo są za dlugie i jeden lub dwa otwory wiercisz w miejscu gdzie są stare mocowania siatki (one oczywiscie wylatują).
takstiven Opublikowano 13 Października 2015 Opublikowano 13 Października 2015 @grubcio1980 możesz napisać jak zrobiłeś moda z automatycznie otwieraną klapą? szukam części do tego do swojej b7. możesz na PW
Rekomendowane odpowiedzi