zizel Opublikowano 23 Marca 2014 Opublikowano 23 Marca 2014 Witam jako ze nigdy nie mialem podobnej sytuacji chcialbym sie doradzic jak mam teraz postepowac: wczoraj wyprzedzal mnie chlopaczek na prostym odcinku drogi i zahaczył o moje lusterko, szkody jakie ponioslem to rozbite szklo lusterka, i sfatygowana oczywiscie obudowa lusterka, na dodatek mam jeszcze mam jeszcze obite drzwi ponieważ jak szklo wypadlo z lusterka, zawieszone bylo na kablach od podgrzewania i w ten sposob obijało mi drzwi az do momentu kiedy sie nie zatrzymalem. oczywiscie zaraz zadzwonilem na policje, numery goscia spisalem bo sam sprawca uciekl. Po tym jak u mnie policja zrobila swoje procedury pojechala szukac goscia, po okolo godzinie znalezli i gosc sie przyznal i dostal mandat, jeszcze policjant dal mi go do sluchawki bo gosc chcialby sie dogadac poza ubezpieczalnia wiec podalem mu moj numer zeby zadzwonil pozniej i odeslal swoj kontakt, no ale sie nie odezwal do mnie. Wiec ja teraz mam dzwonic do swojego ubezpieczyciela? ile moge dostac za taka szkode? pozdrawiam
owieczka Opublikowano 23 Marca 2014 Opublikowano 23 Marca 2014 Masz jego dane więc sprawdź czy jego samochód jest ubezpieczony: https://zapytania.oi.ufg.pl/SASStoredProcess/guest?with=zpp1 Wtedy notatka z policji i do jego ubezpieczalni.
zizel Opublikowano 23 Marca 2014 Autor Opublikowano 23 Marca 2014 Ubezpieczony jest, wiec rozumiem ze teraz muszę isc Na policje po notatkę która sporządzili i iść do ubezpieczalni w celu umowienia rzeczoznawcy?
owieczka Opublikowano 23 Marca 2014 Opublikowano 23 Marca 2014 Tak, dokładnie. Może być ciężko wydostać taką notatkę, ponieważ policja nie zawsze chce ją dawać. Następnie uderzasz do ubezpieczyciela.
Dev Opublikowano 23 Marca 2014 Opublikowano 23 Marca 2014 Nie ma zadnego dogadywania !!!! Sam juz widzisz ile masz teraz problemów. Jest sprawca, wina i policja, nic wiecej.
zizel Opublikowano 23 Marca 2014 Autor Opublikowano 23 Marca 2014 rozumiem, a jesli juz bedzie rzeczoznawca to jak to bedzie wygladalo? czy teoretycznie nalezy mi sie nowe lusterko i lakierowanie drzwi?
Awra Opublikowano 23 Marca 2014 Opublikowano 23 Marca 2014 Musisz mieć auto doprowadzone do stanu z przed szkody i tyle, nie baw się w dogadywanie bo to jakiś cwaniaczek.
szakal222 Opublikowano 23 Marca 2014 Opublikowano 23 Marca 2014 ja mialem podobna sytuacje ,i sprawa wisi na sadzie grodzkim ,typ mnie tirem dziabnal prawie czolowa byla ,od nowego roku sie z tym bujami , nie chce sie przyznac ja mam swiadka i jego nr . i dalej syf
barthek11 Opublikowano 23 Marca 2014 Opublikowano 23 Marca 2014 w takim przypadku jego ubezpieczyciel-, wypłaci ci odszkodowanie a od niego kasę sobie ściągnie bo uciekł z miejsca kolizji-, dobrze burakowi całe szczęście koleś był mało rozgarnięty-, bo z kolizji lusterkami- bardzo łatwo zrobić winę obustronną...
jugo Opublikowano 25 Marca 2014 Opublikowano 25 Marca 2014 To ubezpieczyciel ma obowiązek zgłosić się po notatkę na policje. Dzwonisz na infolinie ubezpieczyciela sprawcy, zglaszasz co się stało i mówisz która policja byla na miejscu. To wszystko, bo ubezpieczalnia reszte zalatwia.
zizel Opublikowano 25 Marca 2014 Autor Opublikowano 25 Marca 2014 zglosilem wszystko i czekam na rzeczoznawce, czy na drzwiach te nie wielkie odpryski ktore powstaly na wskutek obijania szkielka lusterka o drzwi beda podlegac malowaniu?
Rekomendowane odpowiedzi