Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

proszę o analizę logów a4 1.8t

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Łukasz to w takim razie czym jest korekta zapłonu z bloku 20 i czym ona jest spowodowana .a paliwa niewiele ale brakuje , kiedy był wymieniany filtr paliwa ? swiece wymien na PFR6Q lub na bkr7e tylko je trzeba zmieniac co 15 tys km.

Opublikowano
  • Autor

filtr wymieniałem 2 tyg temu, ogólnie robiłem spory serwis, samochód kupiłem na początku marca - wszystkie płyny i oleje, filtry, rozrząd, świece. Teraz zająłem się tym aby sprawdzić co dokładnie w silniku siedzi... ta korekta z kanału 020 jest największa na 4 cylindrze a na 1 jest 0.0 ciągle. Może zamienić cewki miejscami i zobaczyć czy się wyniki też zmienią, to wtedy będzie można coś powiedzieć o cewkach?

Drugie pytanie: log z kanału 115 pokazuje ciśnienie zadane i takie jakie turbina wyrabia, to jest k03s wiec powinna dawać ok. 0,8 bara, takie ciśnienie ma zadane w tym logu do 2000obr, a potem już o wiele niższe, nawet poniżej 0,6. Czy przypadkiem k03s nie powinna ciągnąc w sporym przedziale 0,8?

Opublikowano

jesli filtr był wymieniany to zmierz cisnienie paliwa pod obciarzeniem bo zakresie wysokich obrotów brakuje paliwa cisnienie w całym zakresie obrotów pod obciazeniem powino byc min 4 bary . co do korekty zapłonu jest ona najwiekasz w zakresie niskich obrotów na 4 cylindrze i wynosi 4,5 stopnia co powoduje zmniejszenie doładowania . sprawdz łancuch i napinacz w głowicy bo on moze byc głownym winowajcom takiej korekty zapłonu i co zatym idzie mniejszej mocy .

Opublikowano

German co ty piszesz, cofniecie zaplonu na jednym cylindrze 4 st powoduje zmniejszenie doladowania? Niech se chlopak kosztow niepotrzebnych robi, zreszta robcie co uwazacie.

Wysłane za pomoca sputnika.

---------- Post dopisany 27-03-2014 at 00:08 ---------- Poprzedni post napisany 26-03-2014 at 23:48 ----------

A cisnienie jest dobre, kto powiedzial ze w bexie pompje 0,8 bar? Pompuje tak jak widac i na serii ma tak pompowac.

Opublikowano

BEX ma pompowac 0.6, caly czas a tutaj widac że nie dobija do tej wartosci

kolejna sprawa to przepływ, jest za mały

Opublikowano
German co ty piszesz, cofniecie zaplonu na jednym cylindrze 4 st powoduje zmniejszenie doladowania? Niech se chlopak kosztow niepotrzebnych robi, zreszta robcie co uwazacie.

---------- Post dopisany 27-03-2014 at 00:08 ---------- Poprzedni post napisany 26-03-2014 at 23:48 ----------

A cisnienie jest dobre, kto powiedzial ze w bexie pompje 0,8 bar? Pompuje tak jak widac i na serii ma tak pompowac.

U mnie tak nie stuka na doładowaniu 1,2bara. Wiec nie mow, ze jest ok

Opublikowano

A co ma piernik do wiatraka? dobra nie jest ok, silnik stuka, trzeba sie tym zająć. Podmienić cewki, zmierzyć ciśnienie, potem przepływka, jak nie pomoze to łańcuch z napinaczem, jak nie to głowice trzeba sciągać.

Opublikowano

Pstro. Czytaj ze zrozumieniem. Na silnym programie może tak stukac, a nie na serii.

Opublikowano
Pstro. Czytaj ze zrozumieniem. Na silnym programie może tak stukac, a nie na serii.

Dokładnie :) Na serii nie ma prawa stukać.

Vag nie wypuscil auta ktore chodzi na korekcji zapłonu przy serii sofcie , a z duzym zapasem :)

Opublikowano
  • Autor

A co ma piernik do wiatraka? dobra nie jest ok, silnik stuka, trzeba sie tym zająć. Podmienić cewki, zmierzyć ciśnienie, potem przepływka, jak nie pomoze to łańcuch z napinaczem, jak nie to głowice trzeba sciągać.

Łukasz13 jestem niepocieszony tymi przewidywaniami, zwłaszcza 2 ostatnimi:( na początek zamienię cewki miejscami 1 z 4 bo one najwięcej się od siebie różnią i zobaczę czy problem się też zamieni na logach.

Opublikowano

"Stukanie" to pojęcie względne. :wink: Co innego może być na 95 co innego na 98, a na LPG już całkiem.

Opublikowano

"Stukanie" to pojęcie względne. :wink: Co innego może być na 95 co innego na 98, a na LPG już całkiem.

Patrząc na logi nie widać na żadnym logu ciągłego spalania detonacyjnego a korekcje zapłonu i chyba o tym 'stukaniu' każdy tutaj piszę ?

Czy może ktoś pomyślał może że korekcja kilku stopni już wypala mu dziurę w tłoku: ?

Co innego może być na zdrowym silniku i PB95 , a co innego w zajechanym na PB98 , nawet LPG mu nie pomoże :wink:

Opublikowano
  • Autor

Właśnie zlogowałem z zamienionymi cewkami 1<>4 i oto wynik:

Grupy: 002,020,118 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

dla przypomnienia przed zamianą:

Grupy: 002,020,118 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

wyniki się zamieniły miejscami więc rozumiem, że to wina cewek??

Opublikowano

tak to wina cewek . jesli twoje auto nie łapie sie na akcjie serwisowa na cewki to kup sobie cewki beru

Opublikowano
  • Autor

dziś rano dzwoniłem do aso i powiedzieli, że łapie się na tą akcję, także za tydzień jestem umówiony (niestety tak długo bo jestem z lublina i najblizszy autoryzowany serwis jest teraz przynajmniej ze 100km :/) i zmieniam wtedy cewki, potem wrzucę loga na forum

Opublikowano

A co już nie ma tam ASO VW Audi na wylocie w stronę Zamościa??

Opublikowano

no to na akcje jedz i wymieniaj cewki.

Dla jasnosci - nie ma prawa być korekcji na 020 bloku na serii.

No i jeszcze masz problem z cisnieniem paliwa. Czasy wtrysku sa za długie.

Opublikowano
  • Autor

stracili autoryzację i sami odesłali mnie do rze/waw

co do ciśnienia - należy je zmierzyć manometrem, bo komputer nie ma takiej opcji, tak? jakie powinny być wyniki?

Opublikowano

tak musisz wpiac manometr w listwe na koncu listwy przy grodzi masz co ja wentylek tam wpinasz manometr . cisnienie mierzysz tak samo jak robisz logi czyli 3 bieg i noga do podłogi do odciecia i cisnienie nie moze byc mniejsze niz 4 bary .

Opublikowano
stracili autoryzację i sami odesłali mnie do rze/waw

co do ciśnienia - należy je zmierzyć manometrem, bo komputer nie ma takiej opcji, tak? jakie powinny być wyniki?

komputerem nie ma opcji, tylko manometr tak jak german Ci pisze , 4 bary, jak jest mniej pompa dead.