Labiel Opublikowano 26 Marca 2014 Opublikowano 26 Marca 2014 Szybkie pytanie. Czy ramki przednich drzwi od polifta będą pasować do przedlifta? Będę zakładał elektrykę szyb i nie wiem czy bawić się w zmienianie prowadnic czy podmienić całe ramki razem z szybami itp. Coś gdzieś mi się obiło że lusterka nie pasują ale nie wiem na ile to jest prawda. ---------- Post dopisany 26-03-2014 at 20:41 ---------- Poprzedni post napisany 24-03-2014 at 18:39 ---------- Up. Nikt nie wie? Sobota się zbliża i chciałbym wiedzieć co robić
ŁYSY44 Opublikowano 26 Marca 2014 Opublikowano 26 Marca 2014 ramki pasują, a o lusterkach pierwsze słyszę jak nikt nie da informacji czy pasują to jutro wieczorem mogę sprawdzić te lusterka
Labiel Opublikowano 26 Marca 2014 Autor Opublikowano 26 Marca 2014 Gdzieś właśnie się natknąłem na info, że właśnie lusterka przedliftowe nie pasują do ramki poiftowej. Jakbyś mógł to sprawdzić to byłbym wdzięczny bo nie chciałbym rozbierać auta i dowiedzieć się że coś nie pasuje.
zgredek27 Opublikowano 27 Marca 2014 Opublikowano 27 Marca 2014 A w etce masz różnice? Z tego co mi się wydaje noga lusterka i mocowanie jest to samo.
majkel_majki Opublikowano 27 Marca 2014 Opublikowano 27 Marca 2014 Dawno temu próbowałem założyć ramę poliftową i za dużo nie pamiętam, ale: rama nie pasuje, masz inny mechanizm przesuwu szyby. Do tego podwójne uszczelki, a w przedlifcie były pojedyncze. Jeszcze chyba było coś z mocowaniem ramy do poszycia inaczej rozwiązane.
Labiel Opublikowano 27 Marca 2014 Autor Opublikowano 27 Marca 2014 Mechanizm przesuwu itp to myślę że w moim przypadku nie ma żadnego znaczenia. Przekładałbym całość. To znaczy ramkę, z szybą i całym mechanizmem więc te różnice nie powinny mieć żadnego znaczenia. Kwestia czy mocowanie ramy do drzwi (chyba 4 albo 2 śruby z tego co pamiętam) będzie pasować i właśnie same lusterka. Reszta różnic jest chyba nieistotna. Chodzi o to że wyjąć całą górną część drzwi z szybą i całym mechanizmem to 10 minut. A przekładanie samego mechanizmu podnoszenia szyby pod elektrykę to już więcej zabawy.
majkel_majki Opublikowano 27 Marca 2014 Opublikowano 27 Marca 2014 Wiem o co chodzi. Sęk w tym, że reszta różnic raczej jest istotna, ja pamiętam, że oddałem tą ramę z polifta bo z jakiegoś powodu nie pasowała, już pomijając inny mechanizm.
Labiel Opublikowano 27 Marca 2014 Autor Opublikowano 27 Marca 2014 No nic, będę musiał chyba sprawdzić organoleptycznie Jak starczy mi czasu to może siądę do tego w sobotę i dam znać.
ŁYSY44 Opublikowano 28 Marca 2014 Opublikowano 28 Marca 2014 Lusterko pasi z lifta do przed i na odwrót
Labiel Opublikowano 29 Marca 2014 Autor Opublikowano 29 Marca 2014 Dzięki za info. To przynajmniej jedno z głowy ---------- Post dopisany 29-03-2014 at 23:18 ---------- Poprzedni post napisany 28-03-2014 at 15:32 ---------- Jestem już po całej operacji i mogę powiedzieć że wszystko pasowało P&P. Wyjąłem stare ramki, włożyłem ramki poliftowe.
majkel_majki Opublikowano 30 Marca 2014 Opublikowano 30 Marca 2014 Jak poradziłeś sobie z podwójną uszczelką drzwi?
Labiel Opublikowano 30 Marca 2014 Autor Opublikowano 30 Marca 2014 O jaką uszczelkę dokładnie ci chodzi i dla czego miałbym mieć z jakąkolwiek problemem skoro cała górna części drzwi - czyli ta ramką którą przekładałem była taka sama jak u mnie?
majkel_majki Opublikowano 30 Marca 2014 Opublikowano 30 Marca 2014 To nie wiem w takim razie co ja miałem, na całej długości ramy była uszczelka taka jak w drzwiach, pod zdjęciu tego ta rama nijak nie pasowała. Może taką z B6 wtedy dostałem, ale wyglądała jak z B5.
Labiel Opublikowano 30 Marca 2014 Autor Opublikowano 30 Marca 2014 Hmy, no widocznie jakaś nie taka ta ramka musiała być. W ramce poliftowej uszczelka wygląda tak samo jak w przedliftowej.
Rekomendowane odpowiedzi