Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] [ALL B7] Wymontowanie tylnej lampy. Wymiana żarówki.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak wymontowac tylne lampy celem wymiany zarowki?

Wykrecilem ta srube z czarnym plastikowym lepkiem schowana pod zaslepka przy uszczelce bagaznika (odkrecalem ta srube sruba 17 bo imbusa takiego nie mialem), ale lampa dalej nie wychodzi jakby cos jeszcze ja trzymalo.

PZDR

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Też mam z tym problem nie mogę wymienić żarówki,a do Audi do tych parziłatów co też wiedzą co jo o naprawie i każą jeszcze słono zapłacić :kwasny:

Opublikowano

Sympatyczny kolego ,wykręcasz śrubę a następnie musisz wypchnąć lampę w stronę zewnętrzna (lewa lampa w lewa stronę a nie do siebie ponieważ jest na gumowym zabezpieczeniu).Troszkę za pierwszym razem się pomęczysz ale do opanowania, tez za pierwszym razem się męczyłem ale praktyka czyni mistrza :>

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Udało mi się ją wyjąć,ale trzymała i miałem obawy żeby jej nie uszkodzić, ale jest wszystko ok :> dzięki :hi:

• 4 lata później...
Opublikowano

Czas na odgrzanie kotleta :) jesli chodzi o a4 b6 to czy przy wykrecaniu sruby ktora przytrzymuje lampe jest mozeliwosc aby ona wypadla i spadla tam gleboko nizej, bo juz zaslepka tej sruby mi tam wpadla i niewiem jak tam sie dostac ;/ moze ktos podac jakich kluczy uzyc aby zdjac ta cala wykladzine przy lampie aby tam siegnac, lub czy ktos moze podac numer zaslepki sruby tylkej lampy ? pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Poszukaj w necie lub na forum w instrukcjach książkę sam naprawiam tam jest wszystko opisane. A pozatym musisz wyciągnąć z bagażnika zasłonę zapasu, odkręcić metalowe mocowania, następnie wszystkie śrubki mocujące boczki i sprawnie ciągnąć tak żeby nie połamać plastików (są metalowe uchwyty które wchodzą w karoserię samochodu) i wtedy dostaniesz się do miejsca którego potrzebujesz.

• 2 lata później...
Opublikowano

Nie mogę odkręcić lampy tylnej [ A4 B6 ] śruba mocująca lampę obraca się lecz nie wysuwa . Prośba o pomoc jak można sobie z tym poradzić . Dziękuje .

Opublikowano

Ja uzywam do tego srubokreta z końcówką magnetyczną

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam. Otóż ostatnio zmieniałem żarówkę stopu w tylnej lampie , śruba odkręciła się itd ... jednak po założeniu lampy jak chciałem przykręcić śrubę to ona obracała się ,nie można jej dokręcić przez co lampa trochę rusza się , myślicie że trzeba śrubę wymienić ? :huh: Z góry dzięki za pomoc

• 6 lat później...
Opublikowano

A jak wykręcić tą część tylnej lampy co jest w klapie? Trzeba tapicerkę klapy ściągać?

Opublikowano

Tak. 5 minut roboty.

Opublikowano
1 minutę temu, Langista napisał(a):

Tak. 5 minut roboty.

W międzyczasie znalazłem na necie, że wystarczy te klapki wyciągnąć co są za tymi lampami. Wreszcie wiem po co są tam takie jakby klapki ?