raf-a4 Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Witam, Problem z moim klimatronikiem polega na tym, że czasami się zacina, lecz nie wszystkie przyciski. Zaobserwowałem ostatnio że jeżeli się zatnie to nie działa zmniejszanie temp. i zwiększanie mocy, a także wyłączanie/włączanie klimy. Czasami jest tak że wszystko działa ok. Co to może być za problem i jak go rozwiązać?
wester Opublikowano 18 Września 2008 Opublikowano 18 Września 2008 Podłaczam sie pod temat bo u mnie jest podobnie. Po właczeniu klimy nieraz nie chce sie wyłaczyć i niemozna tez zmniejszyc temperatury (zwiekszanie dziala). Czasami po ponownym uruchomienu silnika (nie zawsze) lub po jakims czasie problem znika. Myslalem ze moze trzeba poczekac az załpie temp etc. ale nieraz i po dlugiej jezdzie tez nie chce dzialac. Najgorzej jest jak mi sie klima właczy w zimny dzien albo jak jest ggaco a tu jeszcze orgrzewanie chodzi....:-/ W czym moze byc problem?
Smieszny Opublikowano 18 Września 2008 Opublikowano 18 Września 2008 Ja tez tak mialem ale jezdzilem i nic z tym nie robilem i na szczescie juz dawno mi sie nie zawiesila :>
otis8 Opublikowano 18 Września 2008 Opublikowano 18 Września 2008 ja mam inny problem moze ktos wie jak do tego podjesc. działa(świeci) wyswietlacz działają(świecą) kotrolki poszczególnych przycisków.. ale niema podswietlenia samych opisów guzików? co za to odpowiada? jakias jedna dioda? dzieki za odp.
wester Opublikowano 19 Września 2008 Opublikowano 19 Września 2008 No miales farta ale czy ktos moze wie jak rozwiazac ten konkretny problem...?
qveit Opublikowano 25 Listopada 2008 Opublikowano 25 Listopada 2008 słyszałem że centralkę klimatronica w tym przypadku należy na nowo przeprogramować. a gdzie? szukać u speców co sie głębiej bawią elektroniką samochodową, chiptuningi liczniki diagnozy ale nie vagami cdeif-ami vagcom-ami tylko bardziej zaawansowanymi progsami
Rekomendowane odpowiedzi