dawid.bary Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Witam, mój problem polega na tym że zamki boczków bagażnika w moim avancie wpadają w rezonans i zaczynają strzelać, wpryskałem tam pół puszki silikonu w sprayu i nic nie dało, dopiero jak podkładałem szmatami to się troche uspokoiło ale nie na długo. Macie jakieś pomysły, albo ktoś się już borykał z takim problemem. Może jakiegoś smaru tam napchać czy coś? Bo nie wiem czy inwestycja w nowe coś pomoże
treczKu Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Opublikowano 4 Kwietnia 2014 nie wiem czy dobrze zrozumiałem, chodzi Ci o te klapki zamknięcia boczków bagażnika? Drgają? Wibrują? Ogólnie hałasują? U mnie było to samo, może to dziwnie zabrzmi ale wyciągłem je na kolano i odpowiednio powyginałem tak,że nie zgrzypią i nie odstają od reszty...
dawid.bary Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2014 No właśnie o te klapki, Chyba są luźne i strzelają gdy wpadają w wibracje. Głównie te plastikowe zamki z mechanizmem co są w nie wbudowane. Może to pierdoła, ale strasznie drażni jak zaczną strzelać. Myślałem nad kupnem nowych ale boje się że będzie to samo, więc wolę naprawić
treczKu Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Opublikowano 4 Kwietnia 2014 yhym... to spróbuj zrobić tak jak pisałem, podegnij je delikatnie "na kolanie" tylko z wyczuciem i zobaczysz wtedy co i jak:) nie wiem może to trochę śmieszny pomysł w każdym bądź razie u mnie to pomogło:)
edekxp Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Opublikowano 4 Kwietnia 2014 A nie otwierają się? U mnie prawy czasem się otwierał.Podłożyłem piankę pod wykładzinę - tam gdzie wkłada się boczek. Teraz jest trochę wyżej i ciaśniej się zamyka
dawid.bary Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2014 właśnie się otwierają, tylko te klamki takie luźne są i stukają jak się nimi potrząśnie. Zobaczymy, pobawię się z tym
Bruuuum Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Trzeszczą zapewne te elementy wewnątrz mechanizmu zatrzaskowego. Najlepiej podklej jakimiś gumkami antyuderzeniowymi w jednym miejscu tak grubo, żeby odpychało prawie pokrywę od boczku i wtedy będziesz miał mechanizm napięty, bez luzów i nie powinno stukać. Miałem to w poprzedniej A4 Swoją droga audi kijowo postarało się o wygłuszenie tych elementów, kiedy wiadomo, że znajduje się tam subwoofer i elementy będą drgały.
ryfi01 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 albo podklej uszczelke tam gdzie sie stykaja te elementy
Rekomendowane odpowiedzi