grabek155 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 witam co najlepiej sprawdzić przed założeniem instalacji lpg i czy silnik jeszcze sie do takowej nadaje
wesz82 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Podstawa to zdrowy silnik. Jak masz gdzie zrób logi,potem wrzuć je na forum i po kłopocie. Jak nie to jedź do dobrego zakładu na mały przegląd włącznie z mierzeniem komprechy Twój silnik znosi b dobrze gaz Nie chce Cie martwić ale zaraz znowu zacznie się zagorzała dyskusja za i przeciw gazowaniu auta....
grabek155 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2014 witam kompresje sprawdzałem trzyma po 11 na kazdym cylindrze a zas na komputerze nie było żadnych błędów sonda i przepustnica pracują dobrze
jacek70 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Wygląda na to że jest ok. Zakładaj LPG i ciesz się tanią jazdą.
om602 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Nie wiem jak dlugo masz to auto, ale jesli krotko to pamietaj aby przed zalozeniem LPG sprawdzic czy nie bierze oleju.
Labiel Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 A rzecz najważniejsza przy zakładaniu LPG (oprócz tego co koledzy napisali wyżej - czyli ogółem zdrowy silnik) to układ WN. Na pb może działać "znośnie", ale jak będzie już słaby to możesz być pewien że wszystkie jego "ubytki" wyjdą przy jeździe na LPG.
Rekomendowane odpowiedzi