krzychot Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Witam! Mam zamiar przeczyścić przepustnicę w moim silniju - 2,4 V6, tylko nie wiem jak się do tego zabrać. Co i gdzie trzeba odkręcić (żebym nie szukał i zastanawiał się pół dnia). Pytam, ponieważ ciasno tam pod maską :gwizdanie:
meidzer Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Mi też by sie przydała taka informacja, też mam zamiar zabrać sie za jej czyszczenie, tylko nie wiem co gdzie i jak. Koledzy pomóżcie
krzychot Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Cisza na forum....... :gwizdanie:
sparki Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Opublikowano 30 Sierpnia 2008 masz temat w warsztacie http://vps.a4-klub.pl/smf/b5_adr_czyszczenie_przepustnicy-t16943.0.html ale dotyczy on silnika 1,8 ale lepsze to niż nic
habeta Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Opublikowano 30 Sierpnia 2008 po przeczyszczeniu przepustnicy trzeba zrobić adaptacje nie trzeba żadnego komputera odpalią auto i zagrzać go do 90 stopni ale na wolnych obrotach i on sam sie ustawi!!ja to robilem dzisiaj przed czyszczeniem miałem obroty ok 850 po przeczyszczeniu 1600 zostawiłem go rzeby sie zagrzal do 90stopni pochodził i po minucie zmienił obroty nazot na okolo 850
meidzer Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Dzięki za informacje, ale czy adaptacje przepustnicy bez VAG, jak opisał Habeta, można też wykonać w silniku 2,0 benzyna w modelu B6, chodzi mi o to czy nie jest on bardziej zaawansowany elektronicznie i bez interwencji VAGiem nic nie zdziałam?
Lewy01 Opublikowano 4 Września 2008 Opublikowano 4 Września 2008 Na serwisie Adar 150pln z kompemwiec nie ma tragedi
Rekomendowane odpowiedzi