Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Demontaż tylnej szyby w avancie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niestety dzisiaj przez przypadek "odkryłem", że gdzieś z lewej tylnej szyby przecieka woda. Wygląda na to, że będę musiał ją wyjąć i wkleić na nowo, bo nie chcę odwalać fuchy waląc silikonem z zewnątrz.

Wystarczy "tylko" ściągnąć boczek i słupki i będzie jakiś stelaż tej szyby czy jak to wygląda?

Z góry dziękuję za pomoc.

Opublikowano

Musisz rozebrać wszystkie plastiki wokół szyby czyli ostatni słupek D, słupek C i boczek bagażnika, sufit może zostać. Potem najlepiej udać się do zakładu która zajmuję się szybami samochodowymi, oni Ci ją wytną i wkleją od nowa.

Sam możesz próbować, ale raczej potniesz tą zewnętrzną uszczelkę :wink:

Opublikowano

Zbliżony koszt wycięcia i wstawienia tej szyby?

Opublikowano

Jak nie robiłeś z szybami to lepiej pojedź do szybiarza zanim wpakujesz się w koszty. Na przykład Nowa uszczelka , Nowa szyba.

Opublikowano

A tylna uszczelka nie jest przypadkiem razem z szybą ?

Opublikowano

jest. zobacz jak to wyglada od srodka moze tam gdzies cykniesz sylikonu do szyb i bedzie dobrze

Opublikowano

Jest razem - uszczelka i szyba to zintegrowany element. Ja kiedy zakładałem chromy u siebie czyli wycięcie i wstawienie dwóch bocznych tylnych szyb + przyklejenie później tego odcinka chromów który idzie wzdłuż tej szyby na dole płaciłem 180zł :wink:

Wycinali mi je specjalnym nożem elektrycznym - minuta i po bólu :decayed:

Opublikowano

samemu też wytnie nożem od środka , a jak jest elektryczny jak kolega wcześniej napisał to chwilę zajmuję