HatefulEvil Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Niestety dzisiaj przez przypadek "odkryłem", że gdzieś z lewej tylnej szyby przecieka woda. Wygląda na to, że będę musiał ją wyjąć i wkleić na nowo, bo nie chcę odwalać fuchy waląc silikonem z zewnątrz. Wystarczy "tylko" ściągnąć boczek i słupki i będzie jakiś stelaż tej szyby czy jak to wygląda? Z góry dziękuję za pomoc.
Revor Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Musisz rozebrać wszystkie plastiki wokół szyby czyli ostatni słupek D, słupek C i boczek bagażnika, sufit może zostać. Potem najlepiej udać się do zakładu która zajmuję się szybami samochodowymi, oni Ci ją wytną i wkleją od nowa. Sam możesz próbować, ale raczej potniesz tą zewnętrzną uszczelkę
HatefulEvil Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zbliżony koszt wycięcia i wstawienia tej szyby?
jacek70 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Jak nie robiłeś z szybami to lepiej pojedź do szybiarza zanim wpakujesz się w koszty. Na przykład Nowa uszczelka , Nowa szyba.
Mario82A4 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 A tylna uszczelka nie jest przypadkiem razem z szybą ?
Magicbattle Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 jest. zobacz jak to wyglada od srodka moze tam gdzies cykniesz sylikonu do szyb i bedzie dobrze
Revor Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Jest razem - uszczelka i szyba to zintegrowany element. Ja kiedy zakładałem chromy u siebie czyli wycięcie i wstawienie dwóch bocznych tylnych szyb + przyklejenie później tego odcinka chromów który idzie wzdłuż tej szyby na dole płaciłem 180zł Wycinali mi je specjalnym nożem elektrycznym - minuta i po bólu
ŁYSY44 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 samemu też wytnie nożem od środka , a jak jest elektryczny jak kolega wcześniej napisał to chwilę zajmuję
Rekomendowane odpowiedzi