Skocz do zawartości
IGNOROWANY

1ba plus sprezyny -30

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema

co o tym myslicie mam amory 1ba, czy dadza rade z sprezynami -20 -30 ??

Opublikowano

witaj ja tez mam 1ba w quattro i zalozylem sprezyny super sporta przod -40 a tyl - 35 i fajnie sie jezdzi a uto tez fajnie wyglada

Opublikowano

tak się składa, że też akurat szukam sposobu żeby obniżyć tą mende w miarę ludzkich pieniądzach

Może ktoś podpowie czy takie ustrojstwo jak ten komplet mts`a Zawieszenie sportowe Audi A4 B5 Sedan - 40mm MTS (4089639084) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. w ogóle nadaje się do użytkowania ? i czy tył normalnie wejdzie w stare 1ba do przed lifta, bo coś tam mi się kiedyś rzuciło w oczy że tył ma różne mocowania ? Oświećcie mnie :dontknow:

wybaczcie jeżeli wpierniczyłem się Wam w temat :)

Opublikowano

W quattro różni się tylna sprężyna, co do MTS jedni chwalą drudzy odradzają, no górna półka to to nie jest :naughty: Popatrz może coś z używki się znajdzie, czasem nawet w okazyjnych cenach ale trzeba poszukać i mieć trochę cierpliwości nim się coś znajdzie :wink:

Opublikowano

ja kupilem super sport auto fajnie siedzi i komfort jazdy jest polecam

---------- Post dopisany at 00:10 ---------- Poprzedni post napisany at 00:09 ----------

to jest zawieszenie do sedana a po co ci amorki kup same springi

Opublikowano
tak się składa, że też akurat szukam sposobu żeby obniżyć tą mende w miarę ludzkich pieniądzach

Może ktoś podpowie czy takie ustrojstwo jak ten komplet mts`a Zawieszenie sportowe Audi A4 B5 Sedan - 40mm MTS (4089639084) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. w ogóle nadaje się do użytkowania ? i czy tył normalnie wejdzie w stare 1ba do przed lifta, bo coś tam mi się kiedyś rzuciło w oczy że tył ma różne mocowania ? Oświećcie mnie :dontknow:

wybaczcie jeżeli wpierniczyłem się Wam w temat :)

Nie ma znaczenia jakie miałeś wcześniej zawieszenie bo to masz kompletne, może jednak lepiej odłożyć parę groszy i kupić troszkę lepszy zestaw np to:

Sportowe zawieszenie VOGTLAND Audi A4, Typ 8D (B5) (4071300138) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

bądź jakiś gwint, czasami używkę fajną się trafi :wink:

Może coś takiego:

AUDI A4 B5 Zawieszenie sportowe WEITEC Sprężyny (4123160721) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

---------- Post dopisany at 01:14 ---------- Poprzedni post napisany at 01:13 ----------

siema

co o tym myslicie mam amory 1ba, czy dadza rade z sprezynami -20 -30 ??

Do -30 mm niby dają radę choć nie polecam takiego rozwiązania, lepiej zastosować z amorkami o krótszym skoku :wink:

Opublikowano

I sam komfort jazdy się zmieni gdy wrzucisz amorki o krótszym skoku, na plus oczywiście, najlepiej szukaj kompletu, zawsze się coś znajdzie :wink:

Opublikowano

Vogtland oczywiście, czemu nie ;) tylko że budżet raczej nie na moje kieszenie. A ten zestaw weitec, nie wiem czy do końca to prawda ale spotkałem się z opiniami że przy tym jest naprawdę TWARDO:D fakt akurat i z kosztami było by nawet lepiej niż ten mts. Także rzeczywiście albo szukać okazji albo ryzykować z tym mts.

Tak czy siak dzięki za wszystkie podpowiedzi :thumbup1:

przynajmniej wiem że jak coś kupie to chociaż bedzie pasowac:D

Opublikowano

ogolnie chodzi mi czu dadza rade na 1ba bo ogolnie mam w dobrym stanie je po 74% i szkoda wymieniac na 1be

Opublikowano

cos mi sie wydaje ze 1ba szybko sie wykonczy przy takich sprezynach

Opublikowano

Pamiętaj że pozorne oszczędności podwójnie się mszczą. Oczywiście że szybciej się zużyją amorki i nie wiem czy chciałbyś pogorszyć właściwości jezdne swojego autka, ty bardziej jeśli lubisz bardziej agresywną jazdę to nawet się nie zastanawiaj nad wymianą. W sumie decyzja należy do Ciebie.

Opublikowano

a jak wachacze sie maja na takim niskim zawieszeniu ?

Opublikowano

Bardzo dobrze się mają, ja na glebie 64cm na MS zrobiłem ok 43tys km na 17" i gwint kw v2.

Opublikowano

Ja na gwincie MTS jeżdzę od jakiegoś czasu skręcony na około 61/62 i chyba lubie twardo bo mi to nie przeszkadza:decayed: Zależy czego szukasz wkoncu w jakich pieniądzach...sprężyny napewno te co w Twoim pierwszym poście bedą cos bardziej wygodne tylko i zawiecha 1BA długo na tym nie pociągnie. Kolego wyżej jaka wygoda na KW v2 bo sie zastanawiam jak z gwintem wyższej półki...bawiles sie regulacja twardości?

Opublikowano

Ciezko mi powiedzieć jakie odczucia bo nie jeździłem innym gruntem. Ale ma porównanie z seryjna audi to na nierownych drogach czasem można by masło ubić :) tak teraz na sezon trochę odkrecilem tył w twardości jest różnica a tak to za dużo nie ruszałem.

Opublikowano

watpie ze na wiochach takie zawieszenie z 10tys wytrzyma

Opublikowano

Ja nie jezdze po autostradach tylko wiochy, okolice + czasem trasa. Taki ten MS.

Opublikowano

tyle ze masz quatro a podobno to lepiej jak oska.

Opublikowano

A tego nie wiem czy ma wplyw.