beckham23 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 drodzy userzy z racji tego , że chce montować antenę cb - SIRIO TRIFLEX na dachu mojej B7 sedan proszę o info w którym miejscu położona jest oryginalnie antena radia o ile w ogóle była montowana na dachu (w mojej jest w tylnej szybie) proszę podać ile cm od szyby tylnej jest antena ?
piotrsob1 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Nie widziałem jeszcze sedana B7 z anteną na dachu (oprócz CB oczywiście ) Na twoim miejscu postawił bym na dachu dobrą magnesówkę (duży magnes, długi promiennik) i dziurawienie dachu odpada U siebie mam ML145 i taki patent żeby weszła do garażu :
beckham23 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Tak właśnie myślałem że w sedanie nie będzie orginalnej antenty radiowej Co do magnesowki (nawet jestem w posiadaniu syrio ml 145cm z poprzedniego auta) wiem jakoś. Ale teraz postawiłem na estetykę, jakoś mi bat nie pasuje Dlatego zdecydowałem się na sirio triflex
Ans Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 powiedz mi co ma wspólnego dziurawienie dachu z estetyką? jeszcze z triflexem lepiej kup sobie Floride jak lubisz wykałaczki na dachu i ogień Najlepiej Omege 27 na duzym magnesie i jest estetyka i praktyczność
piotrsob1 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Żeby tylko nie okazało się po montażu triflexa, że i tak będzie trzeba obok stawiać porządną magnesówkę Jakoś ciężko będzie mnie przekonać do wartości użytkowej tej anteny, przy jej długości całkowitej 500 mm i w dodatku 3 w jednym:facepalm: ( stare , mądre przekadło mówi że jak coś jest do wszystkiego to raczej do niczego ) ---------- Post dopisany at 09:26 ---------- Poprzedni post napisany at 09:14 ---------- Co do estetyki to chyba z ML-ką tragedii nie ma:
beckham23 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2014 kurcze no nie powiecie mi, że magnesówka będzie lepiej wyglądać niż wspomniany triflex, nie mowie że wygląda taka ml źle bo sam uzywałem ale chce teraz założyć coś dyskretnego wiem wiem parametry anteny nie są oszałamiające ale na anty miska wystarczy, a czytając rożne opinie w necie antenki to jak na swoje rozmiary działa bardzo dobrze, w mieście 2-3 km w terenie 5 km a nawet więcej na anty miska wystarczy (do pracy dojeżdżam codziennie 15 km krajówką a niebieskich pelikanów strasznie dużo ) bo odbiegliśmy od tematu wie ktoś może czy jest w oryginale antena dachowa i w którym miejscu ? a po skończonym montażu pochwale się efektem
Rekomendowane odpowiedzi