samekgsx550 Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Witam teraz zauważyłem że sporo się poci na dole pompy po prawej stronie. Dokładnie z tego zaworka na dole. Sączy się w miejscu gdzie wchodzi kabek do środka. Co z tym zrobić ? ---------- Post dopisany at 19:46 ---------- Poprzedni post napisany at 19:19 ----------
samekgsx550 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2014 To się dowiedziałem. Wymienić to każdy głupi potrafi. Chodziło mi bardziej o to, czy ktoś to naprawiał. Czy bez wyciągania pompy wymienie o ringi na tym elemencie, oraz czym uszczelnić kabelki. Wiem że jakoś się rozbiera te zaworki.
bebos Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 napisałem wymień bo wiem, że z drutowania nic dobrego nie wychodzi. Raczej czujnik nie jest rozbieralny wiec o uszczelnianiu zapomnij.
vp-tdi Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 widze ze bez mojej pomocy nie ogarniacie ,a to akurat prosta robota ,tylko troch trzeba sie po gimnastykowac i da sie wyjac bez wykrecana pompy. kupujesz zestaw naprawczy pompy i tam masz takie male uszczelki okragle wlasnie do wymiany na tym zaworku. ---------- Post dopisany at 13:46 ---------- Poprzedni post napisany at 13:45 ---------- napisałem wymień bo wiem, że z drutowania nic dobrego nie wychodzi. Raczej czujnik nie jest rozbieralny wiec o uszczelnianiu zapomnij. a poco bedzie wymieniac sprawny zawor ? wyczyscic z rdzy itp ,nowe uszczelki i musi dzialac.
samekgsx550 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Tak też bym zrobił. Tyle że nie cieknie z o ringów, tylko z tych jeb... dwuch kabelków co to tam wchodzą. I nie wiem. Chyba że się mylę i oring to uszczelni. Pozdr.
vp-tdi Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 jak z kabli to silikon,tam nie ma cisnienia
bebos Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 A to sory. Nie wiedziałem, że są tam jakieś oringi.
vp-tdi Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 A to sory. Nie wiedziałem, że są tam jakieś oringi. wszedzie na łaczeniach są uszczelki oringi itp .zawsze
Rekomendowane odpowiedzi