lmatys Opublikowano 8 Stycznia 2007 Opublikowano 8 Stycznia 2007 Witam. Otoz o szumieniu juz pisalem, obecnie skala halasu sie ustabilizowala... Najlepiej slychac przy predkosci ok 70km/h.. Szumi niezaleznie czy jade na biegu, czy tez wdurze luz, czy tez jade na birgu jałowym, czy tez jade na biegu jałowym z wduszonym sprzeglem...Przy predkosci 20km/h tez slychac...potem juz mocno slabnie...i jak stoje cisza;-). Prosze napiszcie w ktorych sytuacjach pracuje skrzynia biegow? Tylko na biegu? Moze to skrzynia mi szumi...??? P.S-podlaczyli mi wszystkie 4 kola pod rozpedzarke, i stwierdzili w ASO ze lozyska sa ok! Chyba ze lozysko moze byc walniete, a nie wyje?!?! Pozdrawiam.
wustyle Opublikowano 8 Stycznia 2007 Opublikowano 8 Stycznia 2007 walniete lozysko z tego co mi wiadomo zawsze wyje... moze tarcza gdzies obciera? sam nie wiem...
szogun0 Opublikowano 8 Stycznia 2007 Opublikowano 8 Stycznia 2007 Walnięte łożysko może nie wyć, jeśli nie ma obciążenia, więc test z rozpędzarką nie zawsze jest miarodajny. Jeśli po zmianie kół wycie nie ustaje, to stawiam na łożysko koła.
pre_pl Opublikowano 8 Stycznia 2007 Opublikowano 8 Stycznia 2007 Jeśli po zmianie kół wycie nie ustaje, to stawiam na łożysko koła. też tak mysle, wielokrotnie miałem sytuacje, że po podniesieniu nic. Trzeba się przejechać z "mechanikiem-muzykiem" :053:
Rekomendowane odpowiedzi