nike166 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Panowie , czy jest jakiś sposób na kalibracje wskaźnika paliwa , rozbieralem licznik i wyciagalem wskazówki i teraz co innego mi pokazuje niż jest w baku ... Pomóżcie
marcin_franz Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 1000 razy było Podłącz vaga ( może być nawet polski vag) Wchodzisz w grupę 17 (zegary) Robisz test wyjść Pierwszy test zakreci wskazówkami i po zatrzymaniu powinny być w pionie. Wtedy wyciągasz wskazówkę i ustawiasz aż do skutku.
nike166 Opublikowano 3 Maja 2014 Autor Opublikowano 3 Maja 2014 dzięki bardzo :) szukałem ale nie moglem sie doszukać... ---------- Post dopisany 03-05-2014 at 14:58 ---------- Poprzedni post napisany 23-04-2014 at 23:25 ---------- Ok ogarnąłem temat i wskazówka była sporo odchylona podczas testu od środka, ustawiłem na środek tak jak reszta wskazówek ok. Teraz moje pytanie, pali mi się rezerwa, a wskazówka jest delikatnie poniżej tej cienkiej czerwonej kreski nie zachodzi na tą grubą (nie ta grubsza ostatnia tylko ta druga czerwona cienka) czy to od tej cienkiej czerwonej kreski powinna zapalić się rezerwa czy od tej ostatniej czerwonej ?
marcin_franz Opublikowano 3 Maja 2014 Opublikowano 3 Maja 2014 Powinna zapalac sie od cienkiej czerwonej. Zrob jeszcze raz test wskazowek. Moze padl silniczek. Licznik VDO czy JAEGER?
nike166 Opublikowano 3 Maja 2014 Autor Opublikowano 3 Maja 2014 VDO, podczas testu wszystko ok nie zacina sie stoi idealnie prosto jak reszta wskazówek, ale na rezerwie przejechałem już z 20km więc dlatego jest poniżej czerwonej tej cienkiej linii, a tylko pytałem od której kreski się zapala więc jest dobrze wcześniej zapalała się od tej czerwonej grubej więc stą moje pytanie
Rekomendowane odpowiedzi