Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Nie pali na jeden gar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam taki problem, auto jeździ ale nie pali na jeden garniec na benzynie i na Lpg,

Po podpięciu do vaga wyskakuje błąd:

17645 - Fuel Injector for Cylinder 1 (N30) open circuit

P1237 - 004 - No Signal/Communication - Intermittent

Zawór wtryskowy cylindra 1 (N30). Przerwa w ciągłości przewodów. Brak sygnału. Brak komunikacji

W aucie są nowe świece i cewki, było już u gazownika i niby od strony gazu jest wszystko ok, ktoś ma jakieś pomysły ?

Opublikowano

potraktuj ten komunikat doslownie, sprawdz kabelek od tego wtrysku, wtyczke, ewentualnie zamien go miejscem z innym wtryskiem i zobacz czy blad przeskoczy na ten drugi wtrysk czy zostanie na pierwszym

jesli zostanie to znaczy ze przewod kicha

a jesli przeskoczy to znacyz ze wtryskiwacz powiedzial papa

Opublikowano

ale czy auto nie powinno jechać normalnie na Lpg jak walnięty jest wtrysk benzyny, chyba że to wszystko razem współgra (nie wiem, nie znam się:decayed:)

Opublikowano

to zalezy, przeciec sygnal na wtrysk lpg jest brany z sygnalu wtrysku benzyny, wiec jesli jest przerwa na ten wtryskiwacz nawet w samym ecu to wtrysk lpg tez nie bedzie dzialal

Opublikowano

ok, jutro będę próbował zamienić ten wtrysk z innym to zobaczymy co tam wyjdzie, dzięki za info

---------- Post dopisany at 20:40 ---------- Poprzedni post napisany at 20:28 ----------

a jeszcze mam takie pytanie o rozmieszczenie cylindrów?

kabina

3-6

2-5

1-4

przód

auta

Opublikowano

dokładnie tak