Skocz do zawartości
IGNOROWANY

falujące obroty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie mam taki problem. Otóż falują mi trochę obroty. Np. przy odpaleniu silnika wrzucam na luz i dodaje gazu to obroty spadają do 900 i raz falują do ok 1300. Przy jeździe w mieście, taka sytuacja ma miejsce kiedy zaczynam hamować. Co może być przyczyną?

Opublikowano

na początek podłącz pod vaga i zobacz czy są jakieś błędy. przepustnice też by się przydało wyczyścić i adaptacje przeprowadzić

Opublikowano

no to ja bym teraz wyjął przepustnicę wyczyścił i potem adaptację przeprowadził i zobaczył co będzie po tym. u mnie czyszczenie pomogło bo miałem tam syf

Opublikowano

witam, mam pytanie co do falujacych obrotow, mam problem w audi silnik 1.6 tzn. autko zachowuje sie normalnie, pali na dotyk, silnik nie muli, obroty trzyma okolo 900 na biegu jałowym przy jezdzie ok. do 10km, problem zaczyna sie przy trasie powyzej 10km auto zaczyna lekko szarpac przy dodawaniu gazu i wchodza mu obroty rowno 4tys. i nie wazne czy jest na biegu (na biegu sie rospedza) czy na luzie. dopiero po zgaszeniu silnika i odczekaniu okolo 2 min jest juz normalnie.

prosze o pomoc :)

Opublikowano

a to przepustnica tak robi zrob adp

Opublikowano

Panowie odświeżam temat. Przepustnica wyczyszczona i zaadaptowana, choć po zdemontowaniu okazało się, ze strasznie

nie była brudna. Dodam ze mam silnik 1.6 oraz gaz sekwencyjny od około 5 miesięcy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...