Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 BEX] Czarny Avant bez szału, ale jeździ…

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:hi::whistling:

Jakoś nie mogłem nigdy znaleźć czasu na założenie tematu, ale im więcej w nim grzebie tym bardziej jednak wypada…

Przedstawmy się:

Region: Germany

Fabryka/Producent: Ingolstadt

Marka: AUDI

Model: A4 Av. 1.8

Wersja: B6

Rok modelowy: 2003

Silnik: 1.80 [140kW] [190HP] [4cyl.]

Date of production:

12.03.2003

Model year:

2003

Sales type:

8E509C

Engine code:

BEX

Transmission code:

GEA

Axle drive:

6S

Interior trim code:

LA

Roof color:

4Z

Exterior color/Paint Code:

4Z/Z9W

Przyjechał do mnie od Niemca, wzięty prosto z podwórka, nie bity, serwisowany… i tak został i pewnie będzie jeszcze długo. Długo szukałem S-line’a – tutaj brak - ale przekonał mnie silnik – jeżdżę mało, a uturbiona benzynka zawsze była moją ulubioną wersją. Auto w 99% tylko dla mnie – żona ma swoją furmankę. Niestety tylko ośka, ale plan na wsadzenie Q oczywiście jest.

Z dodatków to tak:

->Xenon,

->ESP

->grzane d*py,

->podświetlane kratki :polew: podłokietnik, drzwi, popiołka,

-> ele szyby przód + lustra (grzane) + opuszczane (+wkodowany rygiel automat >15kmh)

-> 8 poduch

->nagłośnienie Audi Concert 9 głośników + sub,

->schowek na kluczyk,

->ISOFIX,

->stoi na 1BE, jak dla mnie wystarczająco nisko i twardo... i na tym koniec

Auto jest w moim posiadaniu od X.2012, zrobiło całe 20kkm do tej pory i wszystko co się z nim działo (czyli niewiele) - o tym niżej - wie KarolChrz :wink:, u którego w warsztacie jestem stałym bywalcem, co do gratów elektronicznych to nikt inny jako Domin... :drinks:- podziękowania przy okazji dla obu.

Parę zdjątek...

IMG_3020.jpg

w butach letnich

na_lato.jpg

IMG_2593.jpg

na zimie...

na_zimie.jpg

Zrobione

- Zamiast S-Line i quattro, jest znaczek custom :banan:

zamiast_sline.jpg

- Wycieraczka z tyłu Q5

wycieraczkaq.jpg

- Pełen FIS + tempo + blutek

- Xcarlink MP3/SD/USB pod zmieniarkę fabryczną

- Włącznik świateł AUTO

kiera2.jpg

- Kierownica Multi z A6 C5 obszyta przez Reggiego...

kiera1.jpg

- Wymiana hebli z przodu Tarcze Textar 312 + FERODO PREMIER FDB1717

tarczki.jpg

- Wymiana hebli z tyłu - Tarcze textar 255 + FERODO 1083

- Wymieniony KAT na oryginał używke z rozbitka, bo stary stukał środkiem i ciągle wywałał błąd (sondy OK)

- Podświetlenie LED tylnej tablicy wpadło

led.jpg

- Zaczął ginać płyn - była podejrzewana uszczelka - skończyło się Wymianą termostatu (pęknięta obudowa) + spróchniała chłodnicą wew (jest nowa) + korkiem na zbiorniczku wyrównawczym + przy okazji świece

- Listwy wewnątrz - fabryka rybia łuska - oklejone na czarny carbon - jak dla mnie robi robotę

carbon2.jpg

carbon1.jpg

carbon3.jpg

IMG_3047.jpg

IMG_3062.jpg

- Sprzęgło LUK z wymianą oleju w skrzyni jakieś 10kkm wstecz...

sprzeglo.jpg

- Seria vs Ulterki 90 (nieźle wyglądają)

seria.jpg

ulter2.jpg

ulter1.jpg

ulter3.jpg

Czeka aktualnie na przeróbkę - DRL/CLH (przełącznik jest), MCE F - jedzie, lustro fotochrom wew z czują (leży grzecznie) razem z modułem na 30% H7 na dzień

Co jeszcze z planów:

- za chwilę lampy do przeróbki na BIX B8 u Gwertego z malowaniem na czarno

- choruje na 17 MOMo DRONE na lato (ogólnie mam 2 komplety szesnastek teraz)

- gałeczka S-line

- zhamować to wreszcie i zobaczyć co się da wycisnąć więcej z serii

- kłartro :-)

- RNS

- może kiedyś korbotronik z tyłu wyleci a będzie elektryka z boczkami z roletką

- fotele sport, najlepiej pół-skóra...

... tyle tymczasem – zapraszam do komentowania i dodawania pomysłów… :wink:

Opublikowano

Przyjemne autko, pokaż jeszcze foty środka, miło jest mieć s-line ale rzeczywiście ciężko teraz znaleźć coś zadbanego a BEX-a w szczególności.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
Przyjemne autko, pokaż jeszcze foty środka, miło jest mieć s-line ale rzeczywiście ciężko teraz znaleźć coś zadbanego a BEX-a w szczególności.

Dzięki - więcej fotek - mówisz masz - uzupełniony opis w międzyczasie :naughty:

---------- Post dopisany 23-05-2014 at 17:32 ---------- Poprzedni post napisany 05-05-2014 at 18:52 ----------

Przyjechały wreszcie BIX'y od Gwertego :thumbup: - wsadziłem ale jeszcze nie miałem okazji cyknąć fotek - w weekend coś wpadnie - ale wygląda :banan:

---------- Post dopisany 27-05-2014 at 18:13 ---------- Poprzedni post napisany 23-05-2014 at 17:32 ----------

IMG_3481.jpg

IMG_3484.jpg

:decayed::dancing::kox::cool:

Opublikowano

Nice car:decayed:

Opublikowano

czorno coś

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Przód na żywo fajnie wygląda. Ramke grilla dac w czerń ładniej będzie. Dobre masz wozidło.

Opublikowano

sorki ale ten znaczek na grill nie pasuje wogole

motorownia super :kox:

---------- Post dopisany at 17:57 ---------- Poprzedni post napisany at 17:53 ----------

ktos robil na forum piekne znaczki klubowe z odlewu czy cos poszukaj i takie cos zamontuj:wink:

Opublikowano

Były, ale już nie będzie, a bardzo fajnie zrobione: http://a4-klub.pl/naklejki-magnesy-logo-aluminiowe-115/logo-metalowe-dostepne-42596/index26.html

Autko powoli robi się ciekawe, daruj tylko te 17" i mierz w większe rozmiary na lato :wink:

Opublikowano
  • Autor
sorki ale ten znaczek na grill nie pasuje wogole

motorownia super :kox:

---------- Post dopisany at 17:57 ---------- Poprzedni post napisany at 17:53 ----------

ktos robil na forum piekne znaczki klubowe z odlewu czy cos poszukaj i takie cos zamontuj:wink:

:hi: Podziękował... za komentarz do znaczka też :wink: - akurat tu się z Tobą nie zgodzę - dla mnie qrde ten znaczek jest na wypasie dokładnie w tym miejscu... :kox:

Opublikowano

No bardzo zacne wozidełko...dobra baza do modów no i silnik:kox:

• 1 rok później...
Opublikowano
  • Autor

:hi:

Żeby nie było że nic się nie dzieje: w ramach zimowych prac utrzymaniowych :grin: wymienione zostało / dodane parę zabawek:

- 11/2014-> przyszło sobie nowe zawieszenie - komplet 4x amorki Sachs 1BE... (8E0413031BN) + osłony odboje itp itd.

- 11/2014-> nowe buty na ten mijający sezon - komplet Firestone Winterhawk 2 Evo 205/55R16 91H - bardzo fajne gumy, trafiły się w dobrej cenie... polecam!

- standardowa wymiana oleju po niecałych 10k...

- 12/2014-> nowe aku Bosch srebrny 64/640Ah

- 01/2015-> jest sobie wreszcie lustro fotochrom wewnętrzne :kox:

- 03/2015-> jest nowy wahacz Lemforder lewy dolny prosty, zanosi się na prawy tak samo w najbliższych dniach...

- 03/2015-> cieknący silniczek tylnej wycieraczki, który zalał mi lampkę led podświetlenia :kwasny: rejestracji został zastąpiony oryginałem Valeo (8E9955711E) wraz z nowym podświetleniem.

- 03/2015-> poszedł komplet nowych sprysków do bixa na przód :naughty: (bo prawy stary puszczał płyn niestety)

- Dziś: było Valeo Silencio X-TRM VM302 -> jest... to samo bo sprawdzone, tylko świeżutkie.

Żeby nie było że nic się nie dzieje: w ramach zimowych prac utrzymaniowych :grin: wymienione zostało / dodane parę zabawek:

- 11/2014-> przyszło sobie nowe zawieszenie - komplet 4x amorki Sachs 1BE... (8E0413031BN) + osłony odboje itp itd.

- 11/2014-> nowe buty na ten mijający sezon - komplet Firestone Winterhawk 2 Evo 205/55R16 91H - bardzo fajne gumy, trafiły się w dobrej cenie... polecam!

- 03/2015-> jest nowy wahacz Lemforder lewy dolny prosty, zanosi się na prawy tak samo w najbliższych dniach...

- 03/2015-> cieknący silniczek tylnej wycieraczki, który zalał mi lampkę led podświetlenia :kwasny: rejestracji został zastąpiony oryginałem Valeo (8E9955711E) wraz z nowym podświetleniem.

- 03/2015-> poszedł komplet nowych sprysków do bixa na przód :naughty: (bo prawy stary puszczał płyn niestety)

- Dziś: było Valeo Silencio X-TRM VM302 -> jest... to samo bo sprawdzone, tylko świeżutkie.

W zeszłym tygodniu przy okazji wyjazdu służbowego autko zostawione na wymianę łożyska w lewym przodzie i wreszcie wjechały na pokład sporty z przodu - trafiły się w dobrej cenie jakiś czas temu. Fotel kierowcy dostał odnowe tapicerki i nowa matę bo ta na stanie okazała się lekko przypalona w jednym miejscu... Wysuwane podudzia i elektryczne lędźwie z grzaniem całego fotela to jest to - trzymanie boczne niebo a ziemia... Polecam każdemu kto jeszcze nie ma!

W zeszłym tygodniu przy okazji wyjazdu służbowego autko zostawione na wymianę łożyska w lewym przodzie i wreszcie wjechały na pokład sporty z przodu - trafiły się w dobrej cenie jakiś czas temu. Fotel kierowcy dostał odnowe tapicerki i nowa matę bo ta na stanie okazała się lekko przypalona w jednym miejscu... Wysuwane podudzia i elektryczne lędźwie z grzaniem całego fotela to jest to - trzymanie boczne niebo a ziemia... Polecam każdemu kto jeszcze nie ma!

Kiedyś ta chwila musiała nadejśc... I guess so... :P

Jednocześnie z przykrością patrzyłem jak odjeżdża A4-ka kiedy w sobotę auto znalazło nowego właściciela, chociaż nawet nie było specjalnie wystawione do sprzedaży... Cóż, ten etap i temat jest zamknięty

Z drugiej strony - co by nie było z radością w oczekiwaniu na coś nowego, które juz tymczasem zostało skonfigurowane i zamówione...

Czekam na 19sty tydzień roku na dostawę niebieskiej Octavii RS 220 w Challenge'u z kupą innych bajerów na pokładzie...

Edytowane przez jcwpl

Opublikowano

Octavka RS fajna..;) w serii rzeczywiście osiąga moce ok. 250-255koni. chociaż za ta gotówkę zastanowiłbym sie nad czymś sportowym z palety audi ;)

Opublikowano
  • Autor

Octavka RS fajna.. ;) w serii rzeczywiście osiąga moce ok. 250-255koni. chociaż za ta gotówkę zastanowiłbym sie nad czymś sportowym z palety audi ;)

:hi: Hmm.. w sumie to więcej czytałem o 1.8 TSI które zamiast książkowych 180 dają 190-200 od ręki, ale może dobrym pomysłem może być "zhamowanie" RS'a po odbiorze...

Co do wyboru - długo chodziłem za Audi - ale jedyne co mi się podobało z nówek to A5... które w moim konfigu w 2.0TFSI w Q i s-line'ach kosztowało dokładnie 2x tyle... przeważyła funkcjonalność i finanse - Octavka zamknęła się w 120k... a kupowanie używki za takie pieniądze jakoś do mnie nie przemawiało :huh: ... Pozdro!