Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[A4 B8 CAHA] by Simon__75

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
14 godzin temu, komoornik napisał:

Mam poprzednika RT jeden sezon, nie narzekam. 

Poprzednika RT mam teraz założone u siebie i też wszystko OK  z nimi.....a że jest RT2 to możliwe, że będą "lepsiejsze" ;)
W sumie biorę pod uwagę jeszcze dwie inne opony....

Opony.JPG

Opublikowano

Ja mam Goodyeara Asimetric 2 i rewelacja :)

Opublikowano
  • Autor

Kilka zimowych fotek z dzisiejszego wyjazdu.

ezg4ur6j.jpg

h665cwv6.jpg

rvbgskf9.jpg

hxexpn94.jpg

hra9rjwx.jpg

h85dab8u.jpg

Edytowane przez simon__75

Opublikowano

Ale do takiego tła to chyba quattro powinno być? :P

Opublikowano
  • Autor
11 godzin temu, komoornik napisał:

Ale do takiego tła to chyba quattro powinno być? :P

Powinno być quattro oj powinno :):)
Ośka troszkę się wczoraj namęczyła żeby podjechać pod tę tamę :)
Następne auto mam nadzieję będzie z napędem na 4 koła ;)

Opublikowano

Świetne mody, ale fakt - brak quattro to troche niedosyt jednak :)

Opublikowano
  • Autor
11 minut temu, maciej12312 napisał:

Świetne mody, ale fakt - brak quattro to troche niedosyt jednak :)

No quattro raczej modzić nie będę ;)
Szkoda że nie udało się zakupić z napędem na 4 koła....trzeba jakoś żyć ;)

Opublikowano

Też ubolewam z powodu braku quattro... ale niezawsze można wszystko mieć. ;)

Robiłeś już pogram?

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, Mango155 napisał:

Też ubolewam z powodu braku quattro... ale niezawsze można wszystko mieć. ;)

Robiłeś już pogram?

Jeszcze nie robiłem. Może na wiosnę się uda :)

Edytowane przez simon__75

Opublikowano

Zdecydowanie odradzam ECU Project z Wrocławia. Poprzedni właściciel robił tam program w moim samochodzie. Co się okazało, bezczelnie wpinają się we wiązkę idącą do sterownika, zamiast zdjąć blokadę anty-tuningową i wyciągnąć sterownik na stół jak należy. W dodatku po całym swoim mizernym "zabiegu" nie posprzatali nawet po sobie i nie zaizolowali dobrze wiązki przewodów. Kiedy chciałem zrobić remap softu, po wyciągnięciu sterownika na stół (ruszeniu wiązki), poszło zwarcie i uwaliło dwa tranzystory w sterowniku. Na szczęście mój tuner miał taki sam na "dawcę", przelutował potrzebne podzespoły i ożył. 

Druga kwestia to ich hamownia (chyba specjalnie) skalibrowana tak żeby klient zobaczył jak największe cyferki. W moim przypadku u nich niby pokazało 181,9 KM, a rzeczywistości na hamowni MAHA 12 KM mniej... Jak ostatnio poinformowal mnie moj tuner - "mieliśmy ostatnio bmw z ecuprojectu seria 535d, tam wyplul 580Nm i 276KM, nam wyplul 545Nm i 258KM. Auto przyjechało bezpośrednio z Wrocławia po ich pomiarze. Juz wiesz czemu brakowało cyferek w Audi".

Wszystko w temacie, reasumując moją wypowiedź - absolutny brak profesjonalizmu ze strony wspomnianego ECU Project. Nie polecam :)

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, Mango155 napisał:

Zdecydowanie odradzam ECU Project z Wrocławia. Poprzedni właściciel robił tam program w moim samochodzie. Co się okazało, bezczelnie wpinają się we wiązkę idącą do sterownika, zamiast zdjąć blokadę anty-tuningową i wyciągnąć sterownik na stół jak należy. W dodatku po całym swoim mizernym "zabiegu" nie posprzatali nawet po sobie i nie zaizolowali dobrze wiązki przewodów. Kiedy chciałem zrobić remap softu, po wyciągnięciu sterownika na stół (ruszeniu wiązki), poszło zwarcie i uwaliło dwa tranzystory w sterowniku. Na szczęście mój tuner miał taki sam na "dawcę", przelutował potrzebne podzespoły i ożył. 

Druga kwestia to ich hamownia (chyba specjalnie) skalibrowana tak żeby klient zobaczył jak największe cyferki. W moim przypadku u nich niby pokazało 181,9 KM, a rzeczywistości na hamowni MAHA 12 KM mniej... Jak ostatnio poinformowal mnie moj tuner - "mieliśmy ostatnio bmw z ecuprojectu seria 535d, tam wyplul 580Nm i 276KM, nam wyplul 545Nm i 258KM. Auto przyjechało bezpośrednio z Wrocławia po ich pomiarze. Juz wiesz czemu brakowało cyferek w Audi".

Wszystko w temacie, reasumując moją wypowiedź - absolutny brak profesjonalizmu ze strony wspomnianego ECU Project. Nie polecam :)

Hm...
Robiłem u nich 3 auta i do dziś wszystko w nich OK. Co prawda z żadnego nie było konieczności wyciągania ECU ale z tego co robili to byłem i jestem bardzo zadowolony.
Nie mam odniesienie co do mapowania na wyciągniętym sterowniku...szczerze pisząc nie znam nikogo kto u nich B8 robił.
Teraz to nie wiem gdzie miałbym robić program :/

Opublikowano

Mógłbym Ci polecić dobra firmę spod Opola, jednak od siebie kawałek drogi masz...

Opublikowano

Co do chipa to słyszałem bardzo dobre opinie o VAGTune (niedaleko Wrocławia) https://www.facebook.com/vagtune.tuning/

Myślę że warto się zainteresować.

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, leewang napisał:

Co do chipa to słyszałem bardzo dobre opinie o VAGTune (niedaleko Wrocławia) https://www.facebook.com/vagtune.tuning/

Myślę że warto się zainteresować.

Będzie chyba potrzeba zapoznania się z ofertą firm mapujących z okolicy....

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Jako, że jestem w trakcie poszukiwania opon letnich, to też zacząłem rozglądać się w temacie nowych wentyli do felg.
Macie jakieś doświadczenie w tego typu sprawach ?
Rzuciły mi się takie wyroby (ceny ich pomijam):

1.

http://allegro.pl/zawory-wentyle-skrecane-wentyl-zawor-skrecany-tpi-i6668803828.html
1.jpg

2.
http://allegro.pl/ukryte-wentyle-zawory-felg-aluminiowych-11-3-imbus-i6341025933.html?bi_s=ads&bi_m=p2,1&bi_c=175653#imglayer
2.jpg

3.
http://allegro.pl/ms525al-metalowy-zawor-wentyl-skrecany-tuning-hit-i5051502113.html
3.jpg

Czy olać to to powyżej i iść w tradycyjne gumiaki ??

Opublikowano

Ja brałem te z nr 3. Polecam założyć zamiast tradycyjnych, raz że powietrze nie uchodzi (jak nabiłem na początku sezonu 2,2 tak pod koniec też było 2,2), a dwa że ładnie wyglądają.

Opublikowano

Mam w swoich felgach numer 2, wyglądają rewelacyjnie :) wentyl jest praktycznie niezauważalny, jednak musisz pamiętać, że ewentualne pompowanie kół jest trochę uciążliwe. Musisz mieć przy sobie zawsze imbusik żeby wykręcić zaślepkę i wkręcić wentyl. Mimo wszystko polecam :)

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, Mango155 napisał:

Mam w swoich felgach numer 2, wyglądają rewelacyjnie :) wentyl jest praktycznie niezauważalny, jednak musisz pamiętać, że ewentualne pompowanie kół jest trochę uciążliwe. Musisz mieć przy sobie zawsze imbusik żeby wykręcić zaślepkę i wkręcić wentyl. Mimo wszystko polecam :)

A czy na tej przedłużce do pompowania nie ma na końcu imbusika do odkręcania zaślepki ??

Opublikowano
1 minutę temu, simon__75 napisał:

A czy na tej przedłużce do pompowania nie ma na końcu imbusika do odkręcania zaślepki ??

A wiesz, że nawet nie zwróciłem na to uwagi? :glupek2:

Być może rzeczywiście tak jest, mój błąd. :glupek2:

Opublikowano
  • Autor
Teraz, Mango155 napisał:

A wiesz, że nawet nie zwróciłem na to uwagi? :glupek2:

Być może rzeczywiście tak jest, mój błąd. :glupek2:

Zerknij w wolnej chwili i daj znać ;)