Kamiszu Opublikowano 14 Maja 2014 Opublikowano 14 Maja 2014 Witam Mam u siebie radio z dużym kolorowym wyświetlaczem i nawigacją. Niestety nawigacja nei działa bo jak się doczytałem po niemiecku nie ma cd z mapą i moje pytanie jest takie jaką płytę musiał bym zakupić i gdzie ją wsadzić aby taka navi działała? Zrobiłem fotkę tego co mam w klapce bagażnika bo nie bardzo wiem co do czego służy. Gdyby ktos był łaskaw mi napisac co jest co to był bym wdzięczy. Fotkę ponumerowałem i wiem tylko ze nr2 to zmieniarka ale z resztą czarna magia. Po za tym na wyświetlaczu mam taki komunikat czy to oznacza ze czytnik cd w radiu jest zepsuty czy to coś normalnego?
rafalklon Opublikowano 16 Maja 2014 Opublikowano 16 Maja 2014 3 ja tam widze miejsce na karte wiec obstawiam tuner dvb. rodzice mieli kiedys taki w suzuki grand vitara i w taki tuner w bagazniku mieli wsadzona karte PREMIERE ( to taka płatna telewizja w niemczech )
Kamiszu Opublikowano 16 Maja 2014 Autor Opublikowano 16 Maja 2014 Ok rozumiem więc wychodzi na to ze moge odbierać tv w samochodzie w takim razie pytanie jak to aktywować i gdzie włożyć płytkę z mapami do nawigacji oraz jaką płytkę zakupić?
rafalklon Opublikowano 17 Maja 2014 Opublikowano 17 Maja 2014 Płytke z mapami wsadzasz do navigacji nad ekranem . płytke z mapami mozna kupic na internecie musisz szukac Teleatlas_DX_Poland&Czech_Republic
Kamiszu Opublikowano 17 Maja 2014 Autor Opublikowano 17 Maja 2014 Dzięki serdeczne za pomoc w rozszyfrować co jest co. Ale czy wszystko jest ok z tym radyjkiem bo jak widać pisze na nim defekt cd
rafalklon Opublikowano 17 Maja 2014 Opublikowano 17 Maja 2014 pewnie masz jakas płytke w srodku i nawet nie wiesz o tym . probowałes wyciagac ? u mnie jak kupiłem audi tez tak było płytke wyciagnałem przeczysciłem wsadziłem i mapa ruszyła . tyle ze jak chciałem wyciagnac płytke to mi nie chciała wyjsc . wychodziła tylko jakies 2 mm z tej przestrzeni na płyte i sie chowała . złapałem ja penceta zony zeby wyciagnac płyte musisz wejsc w opcje i tam jest eject cd
Kamiszu Opublikowano 17 Maja 2014 Autor Opublikowano 17 Maja 2014 Ok w takim razie schodzę do garażu popróbować wyciągnąć bo bardzo możliwe iż coś jest w środku. Ostatnio chciałem wsadzić tam płytę i niechciała wejśc to na siłe nie próbowałem. Zdam relację co mi się udało lub nie udało
rafalklon Opublikowano 17 Maja 2014 Opublikowano 17 Maja 2014 to na bank siedzi w srodku płyta . navi - mode - setings- cd eject
Kamiszu Opublikowano 17 Maja 2014 Autor Opublikowano 17 Maja 2014 Faktycznie w środku siedziała płyta i po rozgryzieniu menu wyszła sama. Pytanie czy można zmienić język np na angielski? PS gdzie mogę dostaś taka płytkę do navi i mniej wiecej w jakich pieniądzach?
karol24 Opublikowano 19 Maja 2014 Opublikowano 19 Maja 2014 Płytę sam sobie nagrasz jak masz kompa stacjonarnego ze stara nagrywarką, która może nagrywać z prędkością x1, czyli jak najwolniej tylko się da w odpowiednim dziale znajdziesz linki z mapami i CD Clonem, albo napisz PW to Ci podeślę.
Rekomendowane odpowiedzi