Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

skąd i jaki łącznik elastyczny tłumika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

A tam wydech jest jak w bfb podwojny? Moze to to samo :)

Opublikowano

ŁĄCZNIK ELASTYCZNY WYDECHU FISCHER 55X120 vw audi (4178923455) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

---------- Post dopisany at 14:35 ---------- Poprzedni post napisany at 14:32 ----------

każdy 1.8T w a4 b6 ma podwójny.

Opublikowano
  • Autor

Aha czyli myslisz ze to to samo ?? W sumie to logiczne by było nie? :)

Opublikowano

Daje 99,9 % że to samo :) turbiny tam siedzą te same, wtryski te same silniki różnią się softem i pewnie kilkoma innymi mniej istotnymi rzeczami :)

Opublikowano
  • Autor

A niech strace zamówiłem ;) .

Opublikowano

Byłem wczoraj po pracy u dwóch tłumikarzy.Masakra! Jeden podrzędny "czaruś" wyszedł ze swojej kanciapy w oparach alkoholowych, kazał wjechać na połowę rampy(auto pod kątem 45st), wleźliśmy pod auto. Mówię mu co chcę zrobić, że wymienić rurę kolektorową, nie mam śrub i obejm, mam uszczelkę i rurę. Ten zaczął jęczeć że to wszystko na gorąco było skręcane, że trzeba grzać by odkręcić, śruby samozaciskowe, nakrętki kontrujące itd, itp "roboty, jak dobrze pójdzie, na 3-4godziny, cena 300-400zł". k**wa, zamurowało mnie. Nic nie mówiąc podziękowałem i pojechałem do drugiego. Warsztat ładny, poczekalnia, kawka, herbata, wydzielone miejsca dla aut do czekania. Schludnie i profesjonalnie. Myślę sobie "no to ten mi powie 500 :facepalm: " Wjeżdżam na rampę, wchodzimy pod auto. Mówię co chcę zrobić, co mam, czego nie mam, jaka cena i ile czasu zajmie. Mechanik pełna profeska, mówi że wszystko da rade zrobić (nawet jeśli będzie problem z odkręcaniem itp) w jakąś godzinę i razem z jego śrubami i obejmami wyjdzie 120ziko. Umówiłem się na jutro z bananem na gębie w dalszym ciągu nie dowierzając w tego pierwszego alkoholowego czarusia. W sumie jak na to popatrzyłem to faktycznie mając kanał/rampę i narzędzia bez problemu można zrobić to samemu tyle że jak śruba zapieczona to palnik. Z tak starym wydechem jak mój wolę zapłacić tą stówkie za profesjonalną robotę niż bawić się w pomysłowego Dobromira i coś sp***dolić ;) Pozdrawiam i życzę uczciwych mechaników, o takich coraz trudniej!

Opublikowano
  • Autor

No niestety kiedyś już coś podobnego przerabiałem :D .

Opublikowano

Takich gości nie brakuje... A ile jest buraków to już nie wspomnę. Ostatnio wymieniałem szybę czołową i ile się nerw najadłem to szkoda słów na tych pożal się boże fachowców..

Opublikowano
  • Autor

Ja raz szybke zamowilem do domu kurierem i szklarza z dojazdem :) ogarnol temat w b5 chwila moment i to za stowke :)

Opublikowano

No to u mnie wziął 150 zł z uszczelkami a ile nawymyślał to masakra.. Jeszcze filtr kabinowy miałem zajechany i zobaczył po czym mi pokazał mówiąc: Teraz to za***rdalaj Pan po piwko bo życię temu samochodowi ratuję" A ja zabiegany byłem i nie było czasu sprawdzić stanu filtrów itp. Ale tak to jest jak się człowiek spieszy. Teraz pilnuje wszystkiego :grin:

Opublikowano
  • Autor

Hehehe dobre :D

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam podobny problem.

Mam urwaną tą siatkę, już raz miałem to spawane i wytrzymało 2 miesiące. Teraz chciałbym wymienić całą rurę.

W audi powiedzieli mi 800zł, czy wiecie jaki producent produkuje tą rurę kolektorową do Audi? Czytałem, że może to być BOSAL, ale nigdzie nie mogę znaleźć tej rury.

Pytałem wielu sprzedawców i odpowiedź zawsze ta sama: "Nie posiadamy tej rury do pańskiego modelu samochodu".

Prośba o pomoc w temacie.

SILNIK: BFB (1.8T)

MODEL: B6

Opublikowano
  • Autor

Ja juz po spawaniu zobaczymy ile pohula :)

Opublikowano

Próbowałeś szukać całej rury?

Opublikowano
  • Autor

Po przejzeniu neta razem z wujkiem gogle odpuściłem sobie :) .

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Mam podobny problem.

Mam urwaną tą siatkę, już raz miałem to spawane i wytrzymało 2 miesiące. Teraz chciałbym wymienić całą rurę.

W audi powiedzieli mi 800zł, czy wiecie jaki producent produkuje tą rurę kolektorową do Audi? Czytałem, że może to być BOSAL, ale nigdzie nie mogę znaleźć tej rury.

Pytałem wielu sprzedawców i odpowiedź zawsze ta sama: "Nie posiadamy tej rury do pańskiego modelu samochodu".

Prośba o pomoc w temacie.

SILNIK: BFB (1.8T)

MODEL: B6

Tutaj masz komplet tłumików do Audi A4 produkowanych przez BOSAL-a (sklepu szukasz w google, po numerze części z poniższego linka):

Bosal International

Nie znalazłem odpowiednika dla silnika BFB...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Kupiłem tłumik bosala i rurę również bosala od 2.0 ALT (wszystko pasuje i śmiga). Rura od 2.0 ALT ma troszkę inne mocowanie, ale da się je dopasować do 1.8T. Trzeba tylko kupić dłuższą śrubę i zrobić sobie tulejkę. Jakby ktoś potrzebował zdjęć, to mogę podesłać. Info na priv.

Opublikowano

pojechałem do drugiego. Warsztat ładny, poczekalnia, kawka, herbata, wydzielone miejsca dla aut do czekania. Schludnie i profesjonalnie.

na mnie to nie działa ,wręcz przeciwnie ,jak taki widze od razu jakde gdzie indziej ,nie mają czym to muszą jakoś skusić klienta. i to nie ważne czy zrobia auto dobrze ,poprostu nie lubie takiego czegoś ,najlepiej jak nic nie ma. wstawiasz auto to i to do zrobienia jaka cena ..... pasuje zostawiasz.

Opublikowano

Też ciekaw jest jaki łącznik do AWX'a idzie, bo EGR puszcza olej i wypaliło dziure w plecionce i powyżej 1400 obr mam dźwięk jak polonez. :wink: Wie ktoś coś?

Opublikowano

Wszystkie 1.8T miały 55x120 :)