lord_maciek Opublikowano 17 Maja 2014 Opublikowano 17 Maja 2014 Witam, większość tu obecnych pisze o konkretnych felgach, ja natomiast nie mam nic na oku ale chcę wsadzić większe. Mam standardowe zawieszenie i oryginalne felgi z oponami 205x55 R16 (nie mam pojęcia jakie ET) Chciałbym wsadzić 17 tylko jaka szerokość i ET? Myślałem nad 18 ale znajomy mówił ze 18" na profilu 45 to tragedia na seryjnym zawieszeniu. Nie wiem. Nie miałem okazji tym się przejechać. Silnik mam 101 (1,9 TDI, b6 avant 2003) koni więc każdy kucyk się liczy. Jak wygląda sprawa spadku mocy zakładając felgi i opony 225 R17? Gdzieś na forum tu znalazłem, że 17" od 16" jest cięższa o 5 kilo. Pomógłby mi ktoś z dobraniem odpowiedniej felgi i opony? Jakie są wasze opinie na temat 18" w b6? interesuje mnie coś takiego, ten z prawej:
MAGIC87 Opublikowano 17 Maja 2014 Opublikowano 17 Maja 2014 Bez gleby będzie koza. seryjny zawias jako tako wyglada na 15 i 16 calach... wszystko wieksze prosi sie chociaz o - 40 mm:wink: na 18stkach po polskich dorgach jezdzi sie bardzo dobrze. 5 lat juz tak jezdze i jakos nie narzekam
lord_maciek Opublikowano 18 Maja 2014 Autor Opublikowano 18 Maja 2014 No to lipa. Jestem w UK. Chcem kupić troszkę większe fele ale bez dodatkowych modyfikacji. Kuzyn w pasku z 2001 miał 17" takie "szprychowe" i wyglądały mega ale to mega świetnie. Teraz to mnie zasmuciliście koledzy. Nie zdawałem sobie sprawy, że taki będzie problem z większymi butami.
Rekomendowane odpowiedzi