adrian92 Opublikowano 25 Maja 2014 Opublikowano 25 Maja 2014 (edytowane) Witam, na forum jestem od niedawna, od kiedy zacząłem szukać b7ki. po obejrzeniu kilku sztuk zdecydowałem się na zakup wcześniej śmigałem golfikiem mk4 gti 1.8t na konkretnej glebie:whistling:, fotki niżej. samochód z końcówki 2007, odebrany z salonu 02,08 poprzez pierwszego właściciela, ja jestem trzecim przebieg dość mały bo 57 600 tys mil / 92 160 tys km - udokumentowany i sprawdzony. pełna historia z rachunkami na części. furka ogólnie b.d zadbana lecz będę musiał przemalować/wypolerować tylny zderzak ponieważ posiada trochę rys od wskakiwania psa do bagażnika. plany na pewna jakieś są, lecz zależy to wszystko od stanu portfela oraz czasu. -prywatne tablice -tablice prasowane -podświetlenie klamek w środku na czerwono -gwint ap KUPIONY -air ride - brakuje tylko poduszek -fele, ZROBIONE -czarny znaczek tył -DP 2.5' oraz reszta wydechu -przyciemnienie szybek- ZROBIONE -odwiedzenie detailera -wycieraczka z Q7 -owiewki na szyby heko - ZROBIONE -podłokietnik przód- ZROBIONE -led na tablice- ZROBIONE -led do wnętrza - ZROBIONE -rozbudowa navigacij o tuner, kamerke - ZROBIONE -przyciemnienie lamp przod (Joey Mod) - ZROBIONE -czarny gril - ZROBIONE -wymiana żarówek - ZROBIONE -tempomat - ZROBIONE -żółte halogeny- ZROBIONE -dokładka z seata leona cupry r - ZROBIONE -wywalenie znaczków z klapy a4 & 1.8T - ZROBIONE ale najpierw serwis, wymiana: -f.powietrza maan - ZROBIONE -f.kabinowego maan - ZROBIONE -f.paliwa maan - ZROBIONE -f.oleju maan- ZROBIONE -olej - ZROBIONE -świece - ZROBIONE i cokolwiek jeszcze przyjdzie mi do głowy, zazwyczaj budzę się z pomysłem i dążę do realizacji tym śmigałem: a teraz tym wyposażenia na razie nie rozgryzłem hehe, na pewno jest, -navi -pełen fis -sterowanie głosowe -bluetooth -'rekin' na dachu -sterowanie z kierownicy -domykanie szyb z pilota -zmieniarka cd -podłokietnik tyl MODY: od razu po zakupie wywaliłem znaczki a4 oraz 1.8t z klapy dołożony tempomat - tutaj wielkie podziękowania koledze barrowiec1 za pomoc w kodowaniu! oraz koledze turbobastard za przeczyszczenie lasera w navi! adapter kamery + dekoder tv led środka kamera cofania zółte halogeny / nowe zarówki h7 + postojowe / czarny gril / dokładka z leona cupry r / dymione lampy vim hack + Polski język led na tablice podłokietnik przód: dymione szybki pozdro! Edytowane 11 Sierpnia 2015 przez adrian92
kubaja11 Opublikowano 28 Maja 2014 Opublikowano 28 Maja 2014 Fura git też jestem na etapie kompletowania gratów do tempomatu, w razie czego odezwę się na priv gdybym miał jakieś pytania odnośnie tempo Powodzenia w modach
Lutek90 Opublikowano 28 Maja 2014 Opublikowano 28 Maja 2014 Widzę że kolega z UK ale jednak kawałek ode mnie już myślałem że jakiś spot ogarniemy CO do furki ładny kolorek też miałem wnętrze w tym kolorze ale jednak bardziej przekonany byłem do czarnego i dlatego zmieniłem ale jak byś potrzebował jakieś graty z wnętrza to coś mi zostało w tym kolorze to zawsze za piwko coś mogę wysłać ;]
adrian92 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2014 Widzę że kolega z UK ale jednak kawałek ode mnie już myślałem że jakiś spot ogarniemy CO do furki ładny kolorek też miałem wnętrze w tym kolorze ale jednak bardziej przekonany byłem do czarnego i dlatego zmieniłem ale jak byś potrzebował jakieś graty z wnętrza to coś mi zostało w tym kolorze to zawsze za piwko coś mogę wysłać ;] tez bym wolał czarne lecz nic nie było z tym silnikiem w kombi/małym przebiegiem, możliwe ze w przyszłości się wymieni - ile tak trzeba szykować na taką imprezę? (możne być pw , na razie szukam podłokietnika lecz nic nie mogę znaleśc w tym moim kolorze :| wyskoczył mi bład na vagu:1 Fault Found:17700 - Map Controlled Engine Cooling Thermostat (F265): Open CircuitP1292 - 004 - No Signal/Communication - Intermittentwiec zadzwoniłem do aso i zamówiłem:jakoś w tygodniu jak będzie wolna chwila to się zamontuje.---------- Post dopisany 01-06-2014 at 19:38 ---------- Poprzedni post napisany 31-05-2014 at 22:42 ----------dziś wpadły na pokład nowe świece:---------- Post dopisany 02-06-2014 at 20:26 ---------- Poprzedni post napisany 01-06-2014 at 19:38 ----------a dziś filtry:-paliwa-powietrza - zamontowany-kabinowy - zamontowany-oleju
Wielki Dao Opublikowano 2 Czerwca 2014 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zawsze jak widzę furkę to mam uśmiech na twarzy Mówiłem już kilkakrotnie, bardzo mi się podoba, powodzenia w modach
turbobastard Opublikowano 2 Czerwca 2014 Opublikowano 2 Czerwca 2014 tez bylbym za jakims spocikiem ogolno wyspowym, to by bylo cos Adrian, zerknij na wlepe z wyposazeniem i uzyj dekodera wyposazenia a dowiesz sie ciekawych rzeczy zamontowanych fabrycznie takich jak ja sie np dowiedzialem ze mam servotronic. Twoj temat przypomnial mi o filtrach, moj dopowoz ktory mam od niedawna byl serwisowany w aso ale oni maja tendencje do wymieniania samego filtra od oleju z olejem co rok pomijajac reszte filtrow kiedy tylko sie da, pewnie za sprawa ceny.
adrian92 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2014 kiedyś trzeba będzie zrobić jakiegoś spota może dziś spróbuje rozkodować wlepe, co do filtrów to miał niby serwis niedawno ale ja zawsze jak kupuje samochód to staram się powymieniać wszystko, lecz dość mało zabrudzone filtry które były w samochodzie potwierdziły mi ze był zrobiony serwis a nie tylko pieczątka dziś zamontowany termostat i na razie błędu nie ma - oby tak pozostało.
turbobastard Opublikowano 3 Czerwca 2014 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Cool, wedlug mojej ksiazki serwisowej ja filtru paliwa nie mialem wymienianego wogole... Jutro to zalatwie. Srubki sie przydaly do tempomatu? Tych laserow od tego goscia miec nie bede. Zamow z ebaya z chin tak bedzie najtaniej, kiedys widzialem za okolo £40 tylko trzeba poczekac 2-3 tyg pewnie
adrian92 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2014 no filtr paliwa niestety najdroższy z filtrów bo do mojego kosztował 30f dziś juz nie daliśmy rady wymienić, dopiero jutro. śrubki oczywiście ze się przydały! bez nich byłbym w , w aso mi nic o nich nie powiedzieli heh. czyli szukać na ebay'u 'rns e lens' - tak to się nazywa?
turbobastard Opublikowano 3 Czerwca 2014 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Spoko, sprobuj pod rns-e laser, wlasnie patrzalem i jest tego.sporo, nawet z niemiec wysylaja wiec nie bedziesz musial dlugo czekac
adrian92 Opublikowano 8 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2014 filtr paliwa dziś ogarnięty, było trochę problemów z odpaleniem lecz daliśmy rade filtr manna miał odwróconą przepływowośc w stosunku do fabrycznego i paliwko wracało do zbiornika a nie do silnika :| jeszcze mam uszczelkę pokrywy do wymiany ---------- Post dopisany 08-06-2014 at 22:08 ---------- Poprzedni post napisany 05-06-2014 at 21:23 ---------- uszczelkę tez już ogarnęliśmy wczoraj ori z aso
turbobastard Opublikowano 8 Czerwca 2014 Opublikowano 8 Czerwca 2014 Co sie dzialo z uszczelka? Duzo roboty przy wymianie?
adrian92 Opublikowano 9 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2014 wstawiliśmy samochód na podnośnik w celu oględzin oraz wymiany filtra paliwa, i silnik był dość mocno spocony, po śladach oleju doszliśmy ze to uszczelka pokrywy cieknie, już wymienione 30f z aso
turbobastard Opublikowano 9 Czerwca 2014 Opublikowano 9 Czerwca 2014 A robocizna? Bo o to sie najbardziej martwie
adrian92 Opublikowano 9 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2014 z wymianą roboty dożo nie ma, ściągasz osłony, odpinasz kable, wyciągasz cewki, odkręcasz 8 śrub 10mm (od środka na krzyż) i parę innych śrub imbusowych/torxowych i pokrywa do góry, dobrze trzeba wyczyścić, trochę silikonu po rogach i nowa uszczelka, robota na ok godzinki.
turbobastard Opublikowano 9 Czerwca 2014 Opublikowano 9 Czerwca 2014 Ok pogadamy potem o tym jak podjedziesz, pokazesz mi co i jak
adrian92 Opublikowano 30 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2014 wiec tak wczoraj wruciłem z Polski, km troche przybyło bo w ciagu 2tych zrobiłem ponad 5100 km lol ale pojawiły sie też nowe graty: zestaw kabli do navi od kolegi wosza oraz dekoder, muszę jeszcze dokupić kamerkę cofania i może antenę i biorę się za montaż.
turbobastard Opublikowano 30 Czerwca 2014 Opublikowano 30 Czerwca 2014 daj znac jaka antenka i kamerka, moze podjade do ciebie jak bedziesz montowal i sam zamontuje tez taki zestawik A vim hacka bedziesz robil czy jakis adapterek do tego dokupujesz zeby smigalo podczas jazdy?
adrian92 Opublikowano 24 Lipca 2014 Autor Opublikowano 24 Lipca 2014 dziś listonosz przyniusł dawno zamówioną paczke z chin i wstępnie podłączone i zakodowanie, teraz trzeba się brać za przeciągniecie kabli wpadły też ledy do wnętrza (sory za jakosc fotek- telefon + noc) oraz żółte halogeny
Rekomendowane odpowiedzi