Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 ALT] chip , daje jakieś efekty?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tj w temacie, ktoś może zakładał taki rezystor i odczuł jakąś różnicę?

Opublikowano

słyszałem że chip w alt podnosi moc zaledwie o kilka koni...raczej wielkiej różnicy nie ma. Różnica nie współmierna z wydatkiem.

Opublikowano

tak jak pisze kiko79 jedyne co mozna wycisnac z ALT to olej :)

Opublikowano
  • Autor

Jeśli chodzi o profesjonalną zmianę mapy to tutaj wyciskają z tego ALTa 17km +35Nm:

ChipTuning Audi A4 2.0 20V - 130HP | AutoChip

Opublikowano

Ale raz że daleko,a dwa za takie przyrosty chcą sporo siana...ale no niestety turbo nie ma więc dużo się nie wykrzesa ;/

Opublikowano

Kolega z forum robi czipy do ALT. Zapewnia że 10KM wpada minimum:whistling: Jest gdzieś na forum temat z a3 w ktorym podnosił moc. Robi pomiar drogowy przed i po:wink:

Opublikowano

Za ile robi? Podeślij jak możesz jakiś link ;-)

Opublikowano

Z każdego motoru można wycisnąć coś więcej, fabryka nigdy nie wypuści auta wykorzystującego w 100% podzespoły. Taki mod w połączeniu np z poprawionym dolotem i wydechem i już nie wypada to tak całkiem słabo :wink:

Jak ktoś ma parcie na każdego KM i Nm to czemu nie..

Opublikowano
Z każdego motoru można wycisnąć coś więcej, fabryka nigdy nie wypuści auta wykorzystującego w 100% podzespoły. Taki mod w połączeniu np z poprawionym dolotem i wydechem i już nie wypada to tak całkiem słabo :wink:

Jak ktoś ma parcie na każdego KM i Nm to czemu nie..

Po Częstochowie jeździ zmodzony golf 1.6:whistling:Ma grubo ponad serię:kox:

Opublikowano

No trochę niedosyt jest, a hajsu na zmianę nie ma.Zresztą trochę zainwestowałem już i jeszcze trochę chcę zrobić i szkoda ALT-ka sprzedawać.Tym bardziej że mało oleju bierze :-) A jakby się udało trochę koni i niutków uzyskać to przyjemniej by się jeździło ;-)

---------- Post dopisany at 22:45 ---------- Poprzedni post napisany at 22:39 ----------

W sumie tak teraz myślę, to niedaleko mnie jest oddział ABT.Może podjadę zapytać ile taka przyjemność i czy jest sens wogóle :-P

Opublikowano

wszystko kwestia grubości portfela.. dla mnie dobry N/A to co najmniej V6 lub VR6 ale co kto lubi.

Mając jednak 1,5 tonowe B6 i ALT pod maską wolał bym pewnie dołożyć do koła niż na siłę zbliżyć się do serii 1.8T :wink:

Opublikowano

O ile coś wciśniesz to 10 koni których nawet nie zauważysz a zapłacisz za nie sporo kasy. Tak między nami 10 koni to daje naklejka z logiem firmy tuningowej.:wink:

Opublikowano

No niby tak, ale maluch miał trochę więcej niż te 10-15 KM(chyba 23 o ile się nie mylę) a ile frajdy te kilkanaście koni dawało hehe :) Ogólnie nie odpalam się, pytam jako ciekawostkę.

Opublikowano

ma w domu 3 audi alt, b7 1,8t 163km i a6 c5 2,8 193km.tak naprawde to miedzy 2,0 a 1,8t nie ma jakiejś wielkiej róznicy (tak jak w ksiązce piszą 1s. tylko szybszy do setki 1,8t.)nie ma co kombinowac chyba z jakimiś chipami.A6 2,8 to juz całkiem inna liga nie ma co porównywac do 2,0 i 1,8t.niestety tata ma galaxy 1,9 tdi 2004r po chipie okolo 150km i ponad 400Nm i ledwo co mu odjeżdżam A6 a A4 b6 2,0 i b7 1,8t nie mam startu.

Opublikowano

Biorąc pod uwagę to, że ALT jest dość "delikatny" nic bym nie kombinował; tak jak piszą Koledzy wyżej wzrost mocy nie będzie jakiś spektakularny a umoczysz sporo kasy; ponadto ryzykując, że zacznie wciągać oliwę w sporych ilościach (piszesz, że teraz nie pije dużo oleju więc tak bym zostawił) :wink:

---------- Post dopisany at 21:18 ---------- Poprzedni post napisany at 21:17 ----------

tak jak pisze kiko79 jedyne co mozna wycisnac z ALT to olej :)

Dobre :decayed:

Opublikowano
ma w domu 3 audi alt, b7 1,8t 163km i a6 c5 2,8 193km.tak naprawde to miedzy 2,0 a 1,8t nie ma jakiejś wielkiej róznicy (tak jak w ksiązce piszą 1s. tylko szybszy do setki 1,8t.)nie ma co kombinowac chyba z jakimiś chipami.A6 2,8 to juz całkiem inna liga nie ma co porównywac do 2,0 i 1,8t.niestety tata ma galaxy 1,9 tdi 2004r po chipie okolo 150km i ponad 400Nm i ledwo co mu odjeżdżam A6 a A4 b6 2,0 i b7 1,8t nie mam startu.

Może to 1,8t jakieś zajechane i dlatego kiepsko chodzi.

Opublikowano

Również bym nic nie modził. Ja cieszę się z tego co mam, a uważam że coś mam. Szkoda, że mnie nie stać na nową taką gablotę tylko na ponad 10-cio letnią.

Ciesz się z jazdy. Jak chcesz coś więcej, to sprzedaj i kup coś innego, nie koniecznie Audi. Dołóż więc drugie tyle i kup coś świeższego, np. z 2010r. Tam na pewno wszelkie problemy z silnikami (z olejem) są już opanowane. Będziesz wówczas mógł wyciskać znacznie efektywniejsze moce.

Opublikowano

Tak tylko dyskusja trwa ;p Na pewno następne będzie mocniejsze.No i brachol też ma 1.8T 150KM w B5 kombi i nie widzę jakiejś kolosalnej różnicy...

Opublikowano

a ja byłem dzisiaj w ASO VW i usłyszałem tam to co mnie trochę zaskoczyło. Otóż panowie powiedzieli że patrząc całościowo to silnik ALT jest jedną z najbardziej udanych jednostek. Oczywiście podyskutowaliśmy trochę o nieudanym odpowietrzeniu skrzyni korbowej i "chyba" związanym z tym poborem oleju, ale jak powiedzieli nie tylko OOOO ma wadliwe systemy odpowietrzenia. Więc chyba AŻ TAK ŹLE to nie jest.

---------- Post dopisany at 13:33 ---------- Poprzedni post napisany at 13:30 ----------

Również bym nic nie modził. Ja cieszę się z tego co mam, a uważam że coś mam. Szkoda, że mnie nie stać na nową taką gablotę tylko na ponad 10-cio letnią.

Ciesz się z jazdy. Jak chcesz coś więcej, to sprzedaj i kup coś innego, nie koniecznie Audi. Dołóż więc drugie tyle i kup coś świeższego, np. z 2010r. Tam na pewno wszelkie problemy z silnikami (z olejem) są już opanowane. Będziesz wówczas mógł wyciskać znacznie efektywniejsze moce.

ja też wolałbym może mieć coś świeższego...ale w sumie to ponad 10-letnie auto wcale źle nie wygląda i nie rdzewieje (przynajmniej ja rdzy do tej pory nie znalazłem). A jeżeli jest w miarę bezawaryjny to czego chcieć więcej...

---------- Post dopisany at 13:34 ---------- Poprzedni post napisany at 13:33 ----------

jak się jeszcze nawoskuje lakier i wypucuje w środku to można śmiało powiedzieć że starzeje się całkiem nieźle...