Opublikowano 20 Czerwca 201412 l Koledzy kumpel ma problem z hamulcami w swojej b6..Problem polega na tym że. Po przejechaniu nawet 20m pokazuje sie kontrolka ABS i ESP.Zgasi auto i zapali kontrolki znikają..lecz na wszystkich 4 kołach zaciskają się hamulce..po 30min lub dłuższym czasie czekania hamulce odpuszczają i można jechać dalej lecz problem sie pojawia od nowa.w czym może być problem.Auto ma silnik 1.9 Tdi AWX
Opublikowano 20 Czerwca 201412 l jemu głownie chodzi o te zaciskające sie hamulce pod czas jazdy..a nie o kontrolki.
Opublikowano 20 Czerwca 201412 l ok to mu przekaże...jak bede wiedział co i jak to napisze..dodam ze wczesniej było ok jak kupił auto..wymienił tylko klocki na tyle i od tej pory tak sie dzieje.
Opublikowano 20 Czerwca 201412 l wiec lepiej rozebrać i jeszcze raz powoli złozyc czy najpierw Vaga podpiać?
Opublikowano 21 Czerwca 201412 l Sterownik do naprawy, wystarczy odpiac go od bloku ABS i wyslac komus kto ogarnia ten temat. Na allegro sporo osob ogłasza się w tej materii.
Opublikowano 21 Czerwca 201412 l Możesz spróbować odpiąć wtyczkę i przeczyścić styki często śniedzieją
Opublikowano 23 Czerwca 201412 l Dzięki kolego , jutro wykonam powyższe czynnosci, napisze czy pomoglo . Pozdrawiam
Opublikowano 24 Czerwca 201412 l nie, nic jeszcze z tym nie robiłem. co ciekawe czasami działa, często jak deszcz popada. słyszałem że jak pompa walnięta to nie ma prawa wogóle działać. a tu ma jakieś przebłyski.
Opublikowano 25 Czerwca 201412 l W starej b5 miałem coś podobnego, po wymianie tarcz i klocków problem znikł(w serwisie wymiana). Przypuszczam, że musiał być kabel przetarty,albo coś z takiej drobnicy, bo nic nie dopłacałem. Wymiana planowana, a abs przy okazji pewnie zaizolowali.
Opublikowano 26 Czerwca 201412 l ok..to powiem i bede na bieżąco pisał co sie dzieje. ---------- Post dopisany 26-06-2014 at 20:27 ---------- Poprzedni post napisany 20-06-2014 at 21:09 ---------- I wszystko jasne..padłą pompa hamulcowa i cały sterownik.
Opublikowano 26 Czerwca 201412 l A co to ma wspolnego z kontrolkami ABS/ESP ??? Chyba ktos Cie w ....uja robi. Sterownik zgoda ale pompa ??? Nigdy !!!!
Opublikowano 27 Czerwca 201412 l to nie moje auto..tylko kumpla..Vag mu pokazał ze sterownik coś tam z servem też..zamówił i sie zobaczy czy to to.. ---------- Post dopisany 27-06-2014 at 16:41 ---------- Poprzedni post napisany 26-06-2014 at 21:21 ---------- Dev kumpel dziś zamienił sterowniki i jest problem.tego co kupił trzeba programować? wyskoczył mu błąd nr 1044.. i teraz nie czytam anie tego co kupił ani tego ci był w aucie..