Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Luz łopatek zmiennej geometri

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Czyściłem dziś zmienną geometrię po wpadającym trybie awaryjnym ,czy luz boczny na łopatkach około 0,8 mm to norma ,łopatki jakby kantowały się podczas ruchu i przycierały( typowe skrzypienie,) na powierzchni płaskiej cienki osad sadzy którego palcem można usunąć,czy ten luz może być przyczyną częstej konieczności czyszczenia.(2,5miesiąca temu czyściłem na lustro)gdzie ewentualnie można kupić zmienną geometrię .pozdrawiam

Opublikowano

Samemu tego raczej nie zrobisz. Wirnik musi być odpowiednio doważany ze względu na bardzo wysokie obroty. Oddaj komuś kto da Ci koniecznie gwarancje i zrobi za rozsądną cenę.

Opublikowano
Samemu tego raczej nie zrobisz. Wirnik musi być odpowiednio doważany ze względu na bardzo wysokie obroty. Oddaj komuś kto da Ci koniecznie gwarancje i zrobi za rozsądną cenę.

Wirnik jest ok,chodziło mi pierścień zmiennej geometrii z 11-toma łopatkami naprowadzającymi spaliny, NOWA ZMIENNA GEOMETRIA GARRETT GT1646V/GT1749V (4326048020) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. i mam

luz boczny na każdej z łopatek i przycierają .

Opublikowano

jak czyściłem dwie turbiny to nie miałem takich luzów na tych elementach. może być jak przedmówca napisał, kończy się