gsekulski Opublikowano 6 Czerwca 2014 Opublikowano 6 Czerwca 2014 Witam. Na wstępie nadmienienie iż ciężko było mi określić do jakiego działu dać temat i jeśli źle trafiłem to przepraszam. Problem dotyczy tego iż ucieka mi gdzieś płyn do spryskiwaczy zazwyczaj ubywa go tak do ok połowy zbiorniczka oraz mam zalaną nim osłonę silnika. Za nic nie mogę zlokalizować gdzie to się dzieje. Autko mam od niedawna i nie przyglądałem się wcześniej lecz zastanawia mnie jeden przewód, wygląda jak urwany...przesyłam foto, może ktoś wie czy to jego wina?
tom5151 Opublikowano 6 Czerwca 2014 Opublikowano 6 Czerwca 2014 Weź kogoś niech wsiądzie do autka, zacznie naciskać spryskiwaczem a ty patrz czy leci z tego węża.
gsekulski Opublikowano 6 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2014 właśnie go dzis zauważyłem, póki co nie ma nikogo w domu. Ale kórcze wyglada jak urwany lecz przejrzałem gdzie się da i nie wiem gdzie mógłby iść:/
tom5151 Opublikowano 6 Czerwca 2014 Opublikowano 6 Czerwca 2014 Z tego co wiem to w takich "rurkach" prowadzi się przewody elektryczne wiec dziwne żeby to było od płynu spryskiwaczy. Ale głowy nie dam, bo znawcą nie jestem. Wrzuć może foto mokrej pokrywy, może to pomoże w diagnozie.
gsekulski Opublikowano 6 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2014 Sprawdzaliśmy teraz z bratem i jak załaczyliśmy spryskiwacze przedniej szyby to w tym momencie nie leciało z tego przewodu. Lecz czy elektryczny...sam nie wiem, ten przewód jest mokry od środka jakby jakis płyn nim szedł. Nie posiadam spryskiwaczy lamp.
szakal222 Opublikowano 6 Czerwca 2014 Opublikowano 6 Czerwca 2014 Odkrec gore zbiorniczka .i wyciagnij do gory 2 sruby .bedzie uszczelka .zloz razem z nia spowrorem na sylikon i tak samo sprawdz przy silniczku
gsekulski Opublikowano 7 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2014 No dzięki. Dzis juz późno jutro tak zobaczę ---------- Post dopisany 07-06-2014 at 12:06 ---------- Poprzedni post napisany 06-06-2014 at 21:26 ---------- Wstyd się przyznać, że wcześniej nie zobaczyłem ale ten przewodzik jest ok:) on idzie do akumulatora i spływa nim nadmiar elektrolitu:) Ale co do ubytku płynu do sprysków, zbiorniczek i pod nim jest sucho.
danielciagala Opublikowano 7 Czerwca 2014 Opublikowano 7 Czerwca 2014 spływa nim nadmiar elektrolitu On służy do odprowadzenie oparów ( gazów) z akumulatora.
gsekulski Opublikowano 7 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2014 Faktycznie masz rację Moja pomyłka.
szakal222 Opublikowano 7 Czerwca 2014 Opublikowano 7 Czerwca 2014 Pany jak to dziala bo ja mam to samo auto co autor a nie widzialem przy aku nic oprocz kabli
gsekulski Opublikowano 10 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2014 widocznie jeden ma a kolejny nie:) u mnie jak sie patrzy na aku z lewej strony jest podłaczony taki przewód
Dajmon Opublikowano 10 Czerwca 2014 Opublikowano 10 Czerwca 2014 spływa nim nadmiar elektrolituOn służy do odprowadzenie oparów ( gazów) z akumulatora. bardzo dobra odpwowiedź, trafna
Rekomendowane odpowiedzi