Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Trzy pytania z Krakowa (turbina, wtryski, dymienie ) z prośbą o polecenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Nie mam jak większość wystarczającej wiedzy technicznej by zadawać fachowe pytania, więc prosze mi wybaczyć ale jestem w tej dziedzinie laikiem;)

Czy któryś z kolegów może pomóc mi w sprawie, mianowicie:

Potrzebowałbym namiar na dobrego i w miarę niedrogiego fachowca który zajrzałby pod maskę Audiczki i odpowiedział mi na parę pytań.

1) Zauważyłem, że od jakiegoś czasu auto dochodzi do 100-110km/h a dalej juz nie przyśpiesza, czytałem o tym trochę na forum - może to być spowodowane min turbosprężarką, kwestia polecenia dobrego zakładu/warsztatu który by się tym zajął

2) Przy ponad dwóch tysiącach obrotow kiedy chce dodac wiecej gazu, dymi na czarno i zaczyna się takie jakby "świszczenie" które ucicha jeśli się odejmuje nogę z gazu, czytałem z kolei że przyczyna może być różna od lejących wtrysków poprzez małą dziurkę w wężach ciśnieniowych - czy i kto mógłby mi to zdiagnozować?

3) Często mam wrażenie że jeśli wciśnie się gaz w podłogę to już nie przyśpiesza a jest ciut żwawszy kiedy się tą nogę z gazu odejmie - tak jakby było jakieś powietrze które daje dodatkowego kopa przy odjęciu nogi, trudno mi to inaczej opisać.

Będę wdzięczny za odpowiedź - wiem że trudno tu oszacować ewentualne koszty przed sprawdzeniem, ale może ktoś spotkał się już z taką sytuacją?

Pozdrawiam.

PS. i czy w niedzielę na dachu galerii ktoś byłby tak uprzejmy i zerknął, podłączył pod VAGa i zdiagnozował ?;)

Opublikowano

wyglada na dziurawy dolot. poszukaj na forum, bylo na ten temat trochę

Opublikowano

miałem podobnie BYł TO PRZEPłYWOMIERZ!!!

radze podjechać gdzieś na kompa,zrobić logi na twoim przepływomierzu,następnie zrobić na sprawnym przepływomierzu z innego auta(oczywiście ten sam typ w miare możliwości) i porównać wyniki.ja tak zrobiłem,na przepływce z innego auta chulał dużo lepiej,wymieniłem na nową i jest jeszcze lepiej.

Polecam sprawdzenie zeby od razu nie pakować sie w koszty,tylko musisz znalesć drugą przepływke.

powodzenia i pozdrawiam