lucasg55 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Witam. Może ktoś podpowiedzieć jak samodzielnie wymienić pasek kompresora klimatyzacji?
karbonek Opublikowano 16 Czerwca 2014 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Luzujesz napinacz, zmieniasz pasek, naciągasz napinacz i skręcasz.
lucasg55 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2014 To oczywiste, możesz napisać gdzie jest napinacz i które śruby poluzować? Z góry dzięki
Kejsi Opublikowano 16 Czerwca 2014 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Jak stoisz przed samochodem prosto to masz po lewej stronie dla wygody możesz podlewarowac prawą strone auta i bd miał tam są śruby na imbus luzujesz zdejmujesz zakladasz i napinasz; na imbus bodajże 8 Wysłane z mojego HTC One S przy użyciu Tapatalka
rafal9119 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Opublikowano 16 Czerwca 2014 jak sama nazwa mowi napinacz klimatyzacji znajduje sie przy sprezarce klimy
lucasg55 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2014 Ok, dzieki;) Sprawdze i dam znac jak poszlo ---------- Post dopisany at 15:20 ---------- Poprzedni post napisany at 09:26 ---------- No i jest problem, nie mam tam napinacza, jest jedna sruba 17 po ktorej poluzowaniu kompresorem mozna poruszac gora/ dol. Problem w tym ze po max odchyleniu w dol nie da sie zalozyc paska. Stary pasek jakos wytargalem ale nie da rady zalozyc nowego. Jakies porady? ---------- Post dopisany at 23:21 ---------- Poprzedni post napisany at 15:20 ---------- Nikt nie pomoze? Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
bartek1605 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Opublikowano 17 Czerwca 2014 pokaż foty jak wygląda ten stwór, wygląda że masz samorube
lucasg55 Opublikowano 18 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2014 Dolna srube luzuje i mozna regulowac Wysłane z mojego Galaxy S3 przy użyciu Tapatalka
bartek1605 Opublikowano 18 Czerwca 2014 Opublikowano 18 Czerwca 2014 jest tak jak pisałem wcześniej musisz zobaczyć czy w sklepie mają zbliżoną długość paska do starego, jeśli nic innego nie znajdziesz to po bandycku trzeba będzie go założyć poluzuj kompresor ile sie da, pasek załóż na niego następnie naciągnij na koło pasowe na wałku ile to tylko będzie możliwe i kluczem przekręć wałem korbowym, powinien wskoczyć na swoje miejsce
lucasg55 Opublikowano 19 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2014 Pasek jest dokladnie taki jaki byl, sprobuje jak piszesz i dam znac Wysłane z mojego Galaxy S3 przy użyciu Tapatalka ---------- Post dopisany at 15:50 ---------- Poprzedni post napisany at 00:34 ---------- Ok, zrobione. Zalozylem pasek ile sie da i na 5 ruszalem autem az wskoczyl na swoje miejsce Wysłane z mojego Galaxy S3 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi