Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

problem z laptopem firmy Samsung

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam laptopa firmy samsung zakupionego nie cały rok temu i coś jest z nim nie tak ponieważ jeżeli laptop pracuje na zasilaniu z baterii to intensywność podświetlenia jest mniejsza ale gdy się podłączy go pod zasilacz to powinno się od razu rozjaśnić podświetlenie ekranu lecz tak się już u mnie nie dzieje cały czas świeci tak jak by chodził na baterii. Laptop normalnie widzi podłączenie pod zasilacz bo po jego podłączeniu normalnie zaczyna ładować baterie. Ten sam problem miałem 2 miesiące temu i laptop był w servisie na gwarancji naprawiono go ale co z tego jak teraz znowu to samo czy jest ktoś na forum kto zna się trochę i może powiedzieć czym to może być spowodowane? Jestem pewien że w ustawieniach nie było nic zmienione z bo tylko ja z niego korzystam i wczoraj jeszcze było ok a dzisiaj już nie .

Opublikowano

Zainstaluj oprogramowanie power manegment. Na stronie samsunga pewnie cos jest. Gdybys podał chociaż jaki to model to byłoby łatwiej pomoc

---------- Post dopisany at 20:21 ---------- Poprzedni post napisany at 20:19 ----------

W serwisie to pewnie naprawili przywracając system

Opublikowano

No własnie może to właśnie wina jest w ustawieniach. Też mam samsunga i tam się ustawia w trybach rozjaśnienie. Może jest ustawione jednakowe dla zasilania na baterii i z kabla.

Opublikowano

Jeżeli na nim jest WIN 7 to w zarządzaniu energią w ustawieniach w systemie może ustawiać jasność na baterii, jasność na zasilaczu, jasność kiedy bateria na wyczerpaniu i tak dalej. Takie ustawienia zdaje się też są i w starszych laptopach. Kiedyś w bardzo starym były ustawienia tego też w BIOS ie.

Opublikowano
  • Autor

mam win 8.1 i sprawdzałem opcje zasilania i na zasilaniu bateryjnym jest na połowę jasności a z zasilania sieciowego to na max

Samsung NP350E5C-A05PL to jest mój model laptopa

---------- Post dopisany at 22:09 ---------- Poprzedni post napisany at 22:06 ----------

według informacji serwisowej jaką otrzymałem z laptopem po naprawie to że została wymieniona płyta główna

Opublikowano

Podaj pełną nazwę laptopa. Jaki laptop Samsunga masz?

Nawet na klawiaturze są przyciski od jasności ekranu. Tak mam w swoim starym Fujitsu-Siemens S7010 i nowszym eMachines E725.

W zarządzaniu energią masz ustawienia jasności. Jak będziesz miał włączony laptop na baterii to kliknij na ikonkę baterii prawym przyciskiem myszki i tam będzie.

Opublikowano

Czy recznie mozesz zmienic rozjasnienie ekranu (za pomoca klawiszy funkcyjnych)? Jesli tak to pod zasilaczem rozjasnij ekran, nastepnie odlacz zasilacz i po chwili podlacz, zobacz czy sie rozjasni?

Opublikowano
  • Autor

sprawdziłem jeszcze raz i ustawienia w opcjach zasilania jak jest podłaczony do sieci to jasność pokazuje że jest na max a jak odłączę i przejdę na zasilanie z baterii to w opcjach pokazuje że jasność jest na mniejszą połowę ale po podłączeniu zasilacza nic się nie zmienia na wyświetlaczu cały czas tak samo próbowałem przyciskiem na klawiaturze ale pokazuje max

---------- Post dopisany at 22:28 ---------- Poprzedni post napisany at 22:25 ----------

na pudełku tylko jest taka nazwa i to już jest pełna Samsung NP350E5C-A05PL

Samsung NP350E5C-A05PL W8 w Sklepie RTV EURO AGD

tu jest opis i dane techniczne mojego laptopa tylko on już w tym sklepie nie jest w sprzedaży

---------- Post dopisany at 22:32 ---------- Poprzedni post napisany at 22:28 ----------

Czy recznie mozesz zmienic rozjasnienie ekranu (za pomoca klawiszy funkcyjnych)? Jesli tak to pod zasilaczem rozjasnij ekran, nastepnie odlacz zasilacz i po chwili podlacz, zobacz czy sie rozjasni?

po przyciśnięciu klawisza od zwiększenia jasności czyli F3 pokazuje się pasek ze od jasności ale jest już na max a jak wcisnę F2 żeby zmniejszyć nic się nie dzieje nie reaguje na wciśnięcie klawisza jak przesunę myszką w dół też nic się nie dzieje z ekranem

Opublikowano

Jesli na komputerze nic nie kombinowales z partycjami a na dysku jest partycja recovery to skopiuj swoje nawjazniejsze dane na jakis nosnik i przywrocic system do ustawien fabrycznych - albo w systemie windows uruchamiasz program Samsung Recovery albo wylaczasz komputer, wlaczasz i wciskasz F4. Dalej postepujesz wg podpowiedzi na ekranie. Jesli zaraz po przywroceniu systemu problem bedzie wystepowal wysylaj na gwarancji...to cos mechanicznego.

Opublikowano
  • Autor

ok czyli mam go przywrucić do fabrycznych a czy wszystkie sterowniki też sie skasują i aktualizacja systemu z win 8 do win 8.1

---------- Post dopisany 17-06-2014 at 20:37 ---------- Poprzedni post napisany 16-06-2014 at 23:33 ----------

Witam po cofnieciu systemu do fabrycznych działa jak należy tylko teraz pytanie dlaczego tak się dzieje

Opublikowano

Pisales cos wyzej o aktualizacji do 8.1 - byc moze tutaj jest problem. Samsung zaleca instalacje programu SW UPDATE (masz go pewnie zainstalowanego po przywroceniu systemu) i aktualizacje wszystkich sterownikow i programow poprzez ten program po aktualizacji do 8.1... w ogole Samsung jakis czas temu pisal zeby wstrzymac sie z aktualizacja do 8.1 bo moga byc problemy z komputerem, ze rozwiaze te problemy jak najszybciej sie da.

Opublikowano

Najnowszych sterowników trzeba poszukać na stronie szaysunga. Pewnie inne pod 8.1. Ewentualnie aktualizacja biosu.

Opublikowano
  • Autor

no tak mam taki program w systemie ale czemu to dopiero się zaczęło po 2 miesiącach bo zara po odebraniu z naprawy zrobiłem aktualizację do 8.1 czyli teraz muszę się powstrzymać z aktualizacją lub poszukać jakiś aktualizacji dla laptopa tak

Opublikowano

Jesli od razu po naprawie zaktualizowales do 8.1 i bylo OK tzn ze albo zlapales jakis syf ktory namieszal albo jakas latka / aktualizacja Microsoftu lub Samsunga, ktora zainstalowala sie ostatnio zrobila to co zrobila.

Opublikowano
  • Autor

No to by wiele wyjasnialo bo jak by to było spowodowane usterka mechaniczną to by teraz nadal tak było bez względu na cofanie systemu

---------- Post dopisany 21-06-2014 at 16:34 ---------- Poprzedni post napisany 18-06-2014 at 11:05 ----------

Koledzy mam teraz taki problem ponieważ po cofnięciu systemu do fabrycznych wszedłem dzisiaj w program sw update i wprowadzam swój modl i nic dalej się nie dzieje nie ma żadnego sprawdzania czy szukania przed cofaniem jak wchodzilem to spradzal czy jest coś do pobrania aktualnego

---------- Post dopisany at 18:37 ---------- Poprzedni post napisany at 16:34 ----------

Mam jeszcze jeden problem z 3 godziny temu laptop instalowal aktualizację systemu windows i po aktualizacji zrestartowal się i konfigurowal system ale od 2 godzin się wyświetla obraz taki jak na zdjęciu i nie idzie nic dalej co chwilę się restoartuje ale po tym i tak dalej to samo

DSC_0001.jpg

Opublikowano

Z tymi Samsungami są same problemy. Weź uruchom system w trybie awaryjnym i włącz przywracanie systemu. Powinno pomóc lub w ostateczności zainstaluj sobie WIN 7 :decayed:

Opublikowano

Albo nastepnym razem po przywroceniu systemu wylacz aktualizacje w Windows Update.

Jak zainstalujesz Windows 7 zaloze sie ze pozniej bedzie problem z przywroceniem 8ki z RECOVERY... w takiej sytuacji najlepiej najpierw zrobic sobie obraz calego dysku np. Acronis'em na dysk zewnetrzny.

Opublikowano
  • Autor

ok dzięki uruchomiłem awaryjnie i po raz kolejny cofnąłem do fabrycznych ale teraz już aktualizację normalnie się zainstalowały bez żadnego problemu a sw update nadal nie działał ale pobrałem nowszą wersje ze strony Samsung i też lata jak należy teraz jeszcze raz dzięki wielkie za pomoc bo już miałem go wysyłać na gwarancję do wawy i bym był bez kompa przez 2 tygodnie