Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

S4 B6 S4 4.2 pytanie o spalanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mój nie stał nigdy warsztacie i jedeno auto w domu czyli s4

Opublikowano

No mój niestety stał :( ale zapewne teraz już dłuugo stał nie będzie :D chyba wszystko w nim wymieniłem co mogłem ... noo może oprócz fazatorów...

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Leciałem w weekend do Berlina ode mnie jakies 300km jechałem do 140km/h pozniej wracałem autostradą cały czas i średnia mi wyszła 15 litrów na autostradzie momentami po 260 leciałem a tak cały czas w kololicach 150-160, wiec spalanie nie najgorsze :)

Opublikowano

U mnie spalanie po mieście na zimnym silniku to ok 24l, jak sie silnik nagrzzeje i pojeździe ale spokojnie to w granicach 15l

Przy normalnej jeździe po mieście na rozgrzanym silniku 18l

Jeśli chce sie pobawić i powariowac to nawet 33l kiedyś wyszło...

Przy spokojnej jeździe na Wrocław do 140 km/ -12 l , a wracając nie wiecej jak do 180km/h 15,5l

Przy 180-280km/h - średnia wyszła 25l

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

u mnie na blacie pokazuje 16,7 pb 98 średnie, ale tak naprawdę nie wiem ile spala - nie interesuje mnie to :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Male miasto 20-25L jazda spokojna.

Trasa 90-100 9-10L

Trasa 120-130 11-11,5L

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Trasa 11.5 przy zwawej jeździe 50% 50% lajtowo..miasto delikatnie 15.5

Ok. Po kilku miesiącach razem ciężko zejść poniżej 18 :D

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie średnio 230-250km na 60l gazu 2/3 miasto 1/3 trasa ~50km

ALE... jeżdżę cały czas w trybie "S" :decayed: czyli biegi przerzuca dopiero przy 3000

Na autostradzie Wrocław-Katowice (200km) wchodzi mi niecałe 40l gazu

ALE... czas przejazdu ~1:30 wliczając kawałek przez miasto, bramki itd...

Zaraz po zakupie jak jechałem z Rzeszowa na Wrocław to wyszło mi 14/100 LPG przy spokojnej jeździe nocą, nie przekraczając 140.

dane z dystrybutora, nie komputera...

• 1 rok później...
Opublikowano

Zrobiłem test spalania przy prędkości równe 90km/h zgodnie z nawigacją. Zatankowałem do pełna, jechałem 150km po autostradzie w jedną stronę do kumpla, a później 150km w drugą aby zniwelować różnicę wznoszenia/spadku terenu. Po zjeździe od razu na stacje i kalkulacja wlanego paliwa do zrobionych kilometrów. Wynik: 9.8L/100km - niezbyt mało jak na płynną jazdę, ekonomiczną prędkością.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Aż się nie chce wierzyć, że ten silnik przy spokojniej jezdzie spali tylko 20l gazu. Wychodzi to trochę ponad 40zl/ 100km , czyli mniej więcej tyle ile obecnie wydaje na paliwo przy 150 km

• 2 lata później...
Opublikowano

Przy spokojnej jeździe (100 km/h) w trasie to spalanie na fisie mam 10, przy czym realne to max 12, gazu 15. Nidy więcej jak 20 gazu (nawet jeżdżąc jak debil) mi nie wyszło

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 23.11.2017 o 17:25, Hoogon napisał:

Zrobiłem test spalania przy prędkości równe 90km/h zgodnie z nawigacją. Zatankowałem do pełna, jechałem 150km po autostradzie w jedną stronę do kumpla, a później 150km w drugą aby zniwelować różnicę wznoszenia/spadku terenu. Po zjeździe od razu na stacje i kalkulacja wlanego paliwa do zrobionych kilometrów. Wynik: 9.8L/100km - niezbyt mało jak na płynną jazdę, ekonomiczną prędkością.

udało ci się jechać na autostradzie 90 km/h ??? przecież to tiry cie wyprzedzały i kolejna sprawa 9.8/100 przy v8 4.2 to dla ciebie dużo ????

Nie ogarniam generalnie liczenia ile nasze eski pala ja nawet nie patrze na średnie spalanie tylko jak 1/4 baku to wale do pełna.... Panowie kupując takie auto chyba liczycie się z tym ze to żre ile wlezie i koniec :D

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

macintosh, udało się jechać 90km/h, bo to była Anglia i tam ludzie przestrzegają przepisów, plus nikt się nie spieszy. U nas w kraju, to generalnie jest dzicz, wszyscy zapierdalają i jeszcze mają pretensje, że ktoś jedzie w mieście 50km/h, bo za wolno, itd. Dobra, do puenty. Jechałem równiutko 90km/h aż mnie noga bolała, bo nie jest to komfortowe jechać i ciągle co 5s regulować dodaj/odejmij gaz. Po co to zrobiłem? I tak musiałem jechać do znajomego a Shell był idealnie na wjeździe na autostradzie i na zjeździe. Nigdy nie bazuję na tym, co ludzie piszą, więc sprawdziłem sam. Ja wiem, że to wszystko zależy od opon (ja miałem 235) i czy Avant (relingi na dachu) i czy pod wiatr czy z wiatrem i czy masz dobrą kompresje w cylindrach i dobre łożyska (tarcie), bla bla bla, więc każdy musi sobie sam sprawdzić.

Obecnie posiadam drugie S4 B6, ale już w Polsce i ten pali więcej. Przy jeździe 70% eko, i 30% pałowanie pali 17,7L/100km, więc z takiej perspektywy to 9,8 to było mało...