mateuszis Opublikowano 25 Czerwca 2014 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Witam mam pytanie odnośnie zgłoszenia szkody do AC Proama. Mianowicie chodzi o to ze dojechałem do krawężnika samochodem i gdy cofałem zerwałem zderzak, zerwały sie zatrzaski urwała sie osłona silnika i mocowania lamp. Tu pojawia sie pytanie jak to zgłosic co w ogole mówic? Nigdy nie miałem stycznosci z taka sytuacja, czy ubezpieczyciel moze odmówic mi wypłaty odszkodwania lub usuniecia szkody? Naprawa tych elementów bedzie dość kosztowna wiec nie chcialbym pokrywac tego z własnej kieszeni. Prosze o odpowiedzi z góry dziekuje.
C. Opublikowano 25 Czerwca 2014 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Dzwonisz i mówisz, że uszkodziłeś zjeżdżając z krawężnika i tyle. Nie masz czym się martwić. Mnie w Warcie na małe szkody wypłacali pieniądze bez rzeczoznawcy. Dzwoniłem i mówiłem co zrobiłem, potem oddzwaniali i proponowali kwotę, jak się zgadzałem to przelewali, jak nie to przysyłali rzeczoznawcę.
cougarr2 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Opublikowano 25 Czerwca 2014 wszystko zależy jakie masz warunki ubezpieczenia. Czy na oryginałach czy na zamiennikach jaka franszyza itp Zgłaszasz szkodę i będzie widać.
jugo Opublikowano 26 Czerwca 2014 Opublikowano 26 Czerwca 2014 przeczytaj sobie ogólne warunki ubezpieczenia Ac ( na pewno dostałeś je do umowy), tam się wszystkiego dowiesz co i jak:wink:
Rekomendowane odpowiedzi