proximpuh Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Niestety tak, w B8 jest to dodatkowa opcja
black70 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 To po prostu jakaś masakra. Wierzyć mi się nie chce. Co za banda. Tyle kasy za auto i drapanie lusterek w zimie... Teraz pytanie: czy można dołożyć grzanie lusterek samemu? Co trzeba kupić? Czy same wkłady wystarczą, czy do lusterek doprowadzone są przewody? Czy trzeba zmienić też przełącznik lusterek, czy można zostawić ten sam? Jeśli ktoś przerabiał temat, niech się odezwie.
proximpuh Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 (edytowane) To po prostu jakaś masakra. Wierzyć mi się nie chce. Co za banda. Tyle kasy za auto i drapanie lusterek w zimie... Teraz pytanie: czy można dołożyć grzanie lusterek samemu? Co trzeba kupić? Czy same wkłady wystarczą, czy do lusterek doprowadzone są przewody? Czy trzeba zmienić też przełącznik lusterek, czy można zostawić ten sam? Jeśli ktoś przerabiał temat, niech się odezwie. Można przerobić, instalacja w lusterkach powinna być, musisz zmienić wkłady, podejrzewam, że sterowniki drzwi (jeśli Twoje nie obsługują), przełącznik lusterek, nie pamiętam, ja wymieniałem, ale robiłem od razu składane i oczywiście odpowiednie kodowanie w MCE 09 i sterownikach drzwi. Jak masz VCDS-a to możesz sprawdzić czy sterowniki drzwi obsługują grzane lusterka a poniżej może trochę pomocny link ====> http://a4-klub.pl/index.php?/topic/245599-montaz-skladanych-lusterek/ Edytowane 26 Października 2014 przez wrclaguna
razor37 Opublikowano 8 Października 2014 Opublikowano 8 Października 2014 Witam , kupiłem oryginał lusterka grzane tzn chodziło mi tylko o grzane maty ale orginał tyle ze od anglika teraz pytanie czy po załozeniu lub przeklejeniu samych mat bendą grzały czy musza byc ori europejskie zeby grzały i jeszcze jedno pytanko , po zdieciu szkła zauwazyłem az 9 przewodów w moim lusterku z tym ze dwa przewody z czarna wtyczka niebyło podłonczone luzem wcisniete z tyłu lusterka ida 2 kable niewiem odczego one wogule moga byc , dwa z czerwonymi koncówkami to od grzania trzy od sterowania lusterkiem a te kolejne niewiem .
fazadg Opublikowano 26 Października 2014 Opublikowano 26 Października 2014 Siemka mam problem z prawym podgrzewanie lusterka nie wiem czemu nie działa jakieś pomysł gdzie szukać przyczyny dzięki pozdro
wrclaguna Opublikowano 26 Października 2014 Opublikowano 26 Października 2014 sprawdzałes błedy ? moze mata sie przepaliła
fazadg Opublikowano 29 Października 2014 Opublikowano 29 Października 2014 Nie sprawdzałem podjadę do mechanika w sobotę i sprawdzę dzięki a jeszcze jedno czemu lusterko od kierowcy w nocy nie ściemnia się a pozostałe tak czy to może jakieś kabelki szlak trafił czy może coś innego
wrclaguna Opublikowano 29 Października 2014 Opublikowano 29 Października 2014 Jak ci podgrzewanie nie działa i fotochrom to pasuje sprawdzic wiazke miedzy drzwiami a słupkiem autaDaj scan z auta bo tak ciezko cos dalej podpowiedzieć
delll Opublikowano 23 Stycznia 2015 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Problem z podrzewaniem lusterek niestety dopadł i mnie :/ Po skanie mam błąd: 00920 - Heated Outside Mirrors; Driver Side (Z4) / Passenger Side (Z5) 012 - Electrical Fault in Circuit Freeze Frame: Fault Status: 01101100 Fault Priority: 3 Fault Frequency: 1 Reset counter: 150 Mileage: 206400 km Time Indication: 0 Date: 2015.01.22 Time: 19:07:40 Pisałem już o tym tutaj http://a4-klub.pl/index.php?/topic/304897-4902-engine-mount-solenoid-valves-n144n145-short-to-plus/ Powiem szczerze, że nie wiem od czego zacząć jeżeli chodzi o sprawdzzenie Z góry bardzo dziękuję za wszelką pomoc. Pozdrawiam
andynl Opublikowano 24 Stycznia 2015 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Na początek wydłub szkła i zobacz czy styki nie zaśniedziały, czy maty grzania są ok i sprawdź kabelkologię od modułu drzwi do lusterek
Mariuuss Opublikowano 18 Lutego 2017 Opublikowano 18 Lutego 2017 Cześć, trochę czasu minęło ale zapytam tutaj, czy w przypadku lusterek nie grzanych oryginalnie, po odpaleniu auta powinno być napięcie na kablach do ogrzewania, czy grzanie włącza się automatycznie i wyłącza po jakimś czasie ?. Włączenie ogrzewania szyby tylnej nic nie zmienia.
wrclaguna Opublikowano 18 Lutego 2017 Opublikowano 18 Lutego 2017 pierwsze to trzeba zakodowac grzanie lusterek
Mariuuss Opublikowano 18 Lutego 2017 Opublikowano 18 Lutego 2017 Tak... czytałem że trzeba i spróbuje to zrobić jak kupie kabel lub poszukam kogoś kto ma, zastanawia mnie tylko to napięcie, zmieniłem sobie wkłady na grzane i teraz nie wiem czy aktualnie grzeją cały czas ?
cristiano81 Opublikowano 22 Marca 2018 Opublikowano 22 Marca 2018 Witam Też mam problem z grzaniem lusterek Założyłem maty do obu lusterek zmieniłem przycisk sterowniki w drzwiach odpowiednie i po odpaleniu zapłonu lusterka zaczęły się po mału nagrzewać po ok 2 min. przestały grzać i nie pomogło wyłączenie i włączenie zapłonu lusterka były zimne cała ta operacja była robiona na zewnątrz przy -3 st. Pytanie czy to jest spowodowane tym że nie zrobiłem kodowania sterowniku bo sam nie wiem wszystko wymienione i nie chodzi.... Proszę o jakieś sugestie
Rekomendowane odpowiedzi